Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 2 εγκαταστάσεις HIMARS MLRS κοντά στο χωριό Lelyukovka, στην περιοχή Kharkov

 ΜΟΣΧΑ, 1 Μαΐου - RIA Novosti. Η ομάδα στρατευμάτων της Δύσης κατέστρεψε δύο εγκαταστάσεις συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS στην κατεύθυνση Kupyansk, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Το πλήρωμα του Iskander-M OTRK της ομάδας δυνάμεων της Δύσης εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στις θέσεις αναμονής εκτοξευτών του αμερικανικού HIMARS MLRS <...> 

Ως αποτέλεσμα, δύο εγκαταστάσεις καταστράφηκαν», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Διευκρινίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο χωριό Lelyukovka στην περιοχή Kharkov. Το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ από την BAE Systems και τη Lockheed Martin το 1996-2000 και παράγεται από το 2003.

Βασισμένο στο τροχοφόρο σασί FMTV τριών αξόνων του Αμερικανικού Στρατού, μπορεί να μεταφέρει έξι πυραύλους ή έναν τακτικό βαλλιστικό πύραυλο ATACMS. Το εύρος βολής στόχου για ορισμένους τύπους πυρομαχικών είναι έως και 80 χιλιόμετρα. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο για να βοηθήσει τους ξένους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, η οποία θα λάβει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των στρατιωτικών προμηθειών στο καθεστώς του Κιέβου, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για συστήματα αεράμυνας και HIMARS MLRS.

Όπως είπε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, τα δυτικά όπλα και ο εξοπλισμός που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «κάηκαν, καίγονται και θα καούν» από τον ρωσικό στρατό. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η νέα βοήθεια θα καταστρέψει περαιτέρω την Ουκρανία, οδηγώντας σε περισσότερα θύματα στον πληθυσμό λόγω υπαιτιότητας του Βλαντιμίρ Ζελένσκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...