Νέα Ζηλανδία- Έφτιαξαν νησί για να αποφύγουν την... ποτοαπαγόρευση (pics & vid)

Όταν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας απαγόρευσαν την κατανάλωση αλκοόλ, κάποιο τύποι έκαναν τα πάντα για να απολάυσουν 2-3 χαλαρές μπυρίτσες.
Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είναι άρρηκτα συνυφισμένο με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, η οποία πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα απρόβλεπτες καταστάσεις.
Για αυτό το λόγο οι αρχές της περιφέρειας Coromandel αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κατανάλωση αλκοόλ στην διάσημη παραλία Tairua κατά τη διάρκεια των εορτασμών,

Ταξίδι «αστραπή» για τον Γκαρσία!

Οι Ισπανοί επιβεβαιωνόνται για τη συνάντηση στην Βαρκελώνη μιας και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται στην Ισπανία από το πρωί και είναι σε συζητήσεις με τον Οσκαρ Γκαρσία και τον ατζέντη του.
Υπήρχε καπνός εδώ και μέρες. Ομως πλέον υπάρχει και φωτιά. Παρά τις... προσεκτικές διαψεύσεις από τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες μέρες (σ.σ. «το μυαλό μας είναι στην Λάρισα»), εντούτοις οι διαπραγματεύσεις δεν σταμάτησαν ποτέ.

Στο έλεος των χάκερ όλοι οι υπολογιστές και τα κινητά του κόσμου

Παγκόσμιο συναγερμό έχει προκαλέσει ο εντοπισμός δύο σοβαρών κενών ασφαλείας, σχεδόν σε όλους τους επεξεργαστές των υπολογιστών και κινητών του κόσμου
Συναγερμός έχει σημάνει στον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς ερευνητές της Google, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς κυβερνοασφάλειας, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο σοβαρά κενά ασφαλείας σχεδόν σε όλους τους επεξεργαστές (τσιπάκια) που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές, στα κινητά τηλέφωνα, στις ταμπλέτες και στις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Hellas-Sat 4: Το καλοκαίρι του 2018 η εκτόξευση του δορυφόρου

Η κατασκευή του δορυφόρου, που έγινε σε συνεργασία με το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας, έχει ολοκληρωθεί και έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ για τον τελικό έλεγχο
Ο νέος Hellas-Sat, ολοκληρώθηκε και έχει ήδη μεταφερθεί στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Lockheed Martin για τον τελικό έλεγχο (σ.σ environmental testing, ήτοι δοκιμές λειτουργίας με στόχο να διαπιστωθεί η άρτια λειτουργία του σε συνθήκες διαστήματος) πριν να μετακινηθεί στο σημείο εκτόξευσης από το οποίο θα αναχωρήσει για το διάστημα μέσα στο 2018.

Zanco: Αυτό είναι το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο

Η μικροσκοπική συσκευή θα πωλείται από τον προσεχή Μάιο και φιλοδοξεί να αποτελέσει το τέλειο "back - up"
H βρετανική εταιρεία Zanco παρουσίασε ένα νέο κινητό τηλέφωνο που είναι το μικρότερο στον κόσμο, καθώς έχει το μέγεθος μόνο ενός αντίχειρα.
Η συσκευή, που λειτουργεί στο δίκτυο δεύτερης γενιάς (2G), έχει ύψος 46,7 χιλιοστά (λίγο πάνω από 4,5 εκατοστά), πλάτος 21 χιλιοστά (δύο εκατοστά) και βάρος μόλις 13 γραμμαρίων. Η οθόνη της είναι μόνο μισή ίντσα και διαθέτει

Επικυρώθηκε η γραμμή της σύνθετης ονομασίας στο Σκοπιανό

Με εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με ενιαία χρήση προσέρχεται η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ. Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη με Τσίπρα- Κοτζιά- Καμμένο στο Μαξίμου
Η ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ με τον καλύτερο τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα αποτέλεσε τον κοινό άξονα στη διυπουργική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Το θέμα με το άγαλμα ξεκίνησε από την Χρυσή Αυγή

Για το ζήτημα που προέκυψε στο Π.Φάληρο με το άγαλμα Phylax και τις αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε η τοποθέτηση του, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης
"Πήρα έναν σκουπιδότοπο και τον έκανα άλσος. Σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα άγαλμα. Το συζητήσαμε με τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον κ. Γεωργίου, και είπαμε να κάνουμε ένα ταύρο και να κάθονται πάνω του τρεις άγγελοι για να το συνδέσω με τη μυθολογία" δήλωσε στο Ραδιόφωονο 24/7, στους 88,6 ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Η καταιγίδα Eleanor κάλυψε με αφρό τις παραλίες στην Ευρώπη-Βίντεο

Ένα σπάνιο, εντυπωσιακό, αλλά όχι και τόσο... "αθώο" θέαμα προσέφερε ο πρωτοφανής χιονιάς που πλήττει μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου
Στο έλεος της καταιγίδας Eleanor, που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος, βρίσκεται μεγάλο μέρος της Ευρώπης, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα εκατ. ανθρώπων.

Στροφή Καμμένου στο Σκοπιανό: Εμπιστεύομαι τον Κοτζιά

Στροφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή των: Ν Κοτζιά, Γ. Δραγασάκη, Δ. Τζανακόπουλου, Αλ. Φλαμπουράρη, Χρ. Βερναρδάκη.
Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, ότι θα επιτύχει λύση που θα διασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα.

Αυστραλός ιστιοπλόος διασώθηκε στα ανοιχτά της Χαβάη μετά από 100 μέρες στη θάλασσα

Ένας Αυστραλός διασώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης όταν βρέθηκε εκτός πορείας. Πρόκειται για έναν 62χρονο ο οποίος πριν από περισσότερες από 100 μέρες ξεκίνησε να ταξιδεύει με ένα αυτοσχέδιο ιστιοπλοϊκό εννέα μέτρων από τον Παναμά με κατεύθυνση την Αυστραλία ωστόσο οι καιρικές συνθήκες των ώθησαν προς την Χαβάη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιστιοπλόος κατάφερε να διασωθεί όταν έκανε σήμα σε ένα εμπορικό επιβατικό πλοίο σχεδόν 6 μίλια από το Μάουι.

Τουρκία: Ανάμειξη στις τουρκικές υποθέσεις η καταδίκη Τούρκου τραπεζίτη στις ΗΠΑ

Η καταδίκη του Τούρκου τραπεζίτη Μεχμέτ Χακάν Ατίλα από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, επειδή βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Τουρκία και αντιβαίνει στη διεθνή νομοθεσία, έχει επιφέρει μεγάλη βλάβη στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενδέχεται να έχει αρνητική επίδραση σε όλες τις μελλοντικές επιχειρήσεις, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πιλότοι εγκατέλειψαν το κόκπιτ εν πτήση και πιάστηκαν στα χέρια

Μια ινδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο πιλότους επειδή φέρονται να εγκατέλειψαν το κόκπιτ την ώρα που τσακώνονταν στη διάρκεια μιας πτήσης μεταξύ του Λονδίνου και της Μουμπάι την Πρωτοχρονιά.
Η εταιρεία Jet Airways ξεκίνησε έρευνα για τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας από τους δύο πιλότους χαστούκισε τη συνάδελφό του στη διάρκεια ενός έντονου τσακωμού εν ώρα πτήσης και την ώρα που στο αεροπλάνο επέβαιναν 324 άνθρωποι.

Ένοχος ο Τούρκος τραπεζίτης Μεχμέτ Χακάν Ατίλα για συνωμοσία

Ένοχος κρίθηκε την Τετάρτη από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο ο Τούρκος τραπεζίτης Μεχμέτ Χακάν Ατίλα για συμμετοχή σε συνωμοσία με στόχο να προσφερθεί βοήθεια στο Ιράν για να παρακάμψει τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, σε μια υπόθεση που έχει κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Ο Ατίλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank, έπειτα από δίκη που διήρκησε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, καταδικάστηκε σε πέντε από τις έξι κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ανάμεσά τους για τραπεζική απάτη και συνωμοσία. Κρίθηκε αθώος για την κατηγορία ξέπλυμα χρήματος.

51 οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του Περού

Πενήντα ένας άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στο Περού όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, εξετράπη από την πορεία του κι έπεσε σε μια απόκρημνη χαράδρα 100 μέτρων, πριν καταλήξει διαλυμένο σε μια ακτή που βρέχεται από τον Ειρηνικό την Τρίτη.
Οι περουβιανές αρχές επισήμαναν ότι επρόκειτο για ένα από τα πλέον πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 48 νεκρούς.

ΗΠΑ: Πολλοί νεκροί από σφοδρές χιονοπτώσεις και συναγερμός για «μετεωρολογική βόμβα»

Μια σπάνια χειμερινή καταιγίδα πλήττει σήμερα Τετάρτη τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ντύνοντας στα λευκά, για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, την πρωτεύουσα της Φλόριντας Ταλαχάσι και προκαλώντας προβλήματα στις μεταφορές, την ώρα που η Νέα Αγγλία προετοιμάζεται για μια τεράστια «μετεωρολογική βόμβα» που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις αύριο Πέμπτη.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους αυτήν την εβδομάδα σε περιστατικά που συνδέονται με την κακοκαιρία.

Παρέμβαση Μακρόν: ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία μας οδηγούν σε πόλεμο με το Ιράν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της συνέχισης ενός «διαρκούς διαλόγου» με την Τεχεράνη, εκτιμώντας πως οι χώρες οι οποίες καταγγέλλουν συνεχώς τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας—οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία—έχουν πάρει έναν δρόμο που «μας οδηγεί στον πόλεμο με το Ιράν».
Διαβεβαιώνοντας πως σκοπεύει να επισκεφθεί την Τεχεράνη, παρά την ακύρωση της προπαρασκευαστικής επίσκεψης που θα έκανε την Παρασκευή ο υπουργός του των Εξωτερικών, ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν,