Λευκός Οίκος: Σταματήσαμε τη βοήθεια προς την Ουκρανία

 Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας έχει σταματήσει, δήλωσε σήμερα 11/1 ο Λευκός Οίκος, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην Ουάσινγκτον για ένα πακέτο βοήθειας που θα μπορούσε να συνδεθεί με μια αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας των συνόρων.

“Η βοήθεια που παρείχαμε έχει πλέον σταματήσει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Γαλλία: Με εκπλήξεις το νέο υπουργικό συμβούλιο, το σχήμα του Ατάλ – Ενισχυμένος ο Μακρόν

 Νέο υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία, μετά το διορισμό του νέου πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη  προέρχεται από μια μορφή της παρισινής δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

Αργεντινή: Ο πληθωρισμός ανήλθε στο 211,4% τη χρονιά που πέρασε

 Ο πληθωρισμός στην Αργεντινή ξεπέρασε κατά πολύ το 200% το 2023 και διαμορφώθηκε τελικά στο 211,4%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Απογραφών (INDEC).

Τον Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 25,5% σε μηνιαία βάση, κατόπιν της μεγάλης υποτίμησης του πέσο (του εθνικού νομίσματος), ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η νέα κυβέρνηση του προέδρου Χαβιέρ Μιλέι.

Ως εκ τούτου, η Αργεντινή πήρε τη θλιβερή πρωτιά στη Λατινική Αμερική από τη Βενεζουέλα, όπου ο πληθωρισμός υποχώρησε το 2023 στο 193% έπειτα από χρόνια ανεξέλεγκτων αυξήσεων των τιμών.

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για το ρεσάλτο στο ελληνόκτητο πλοίο στο Ομάν – Καμία επικοινωνία με τους ομήρους

 Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για το ρεσάλτο στο τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, το οποίο χθες τα ξημερώματα κατελήφθη από ομάδα ενόπλων στον κόλπο του Ομάν, και μεταξύ των μελών του πληρώματος βρίσκεται και ένας Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος.

Το θρίλερ είναι σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επικοινωνία ούτε με τον 20χρονο Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο, ούτε με τα 18 υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του τάνκερ που φέρει σήμα νήσων Μάρσαλ.

Τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ μειώθηκαν κατά 40% λόγω των επιθέσεων των Χούθι

 Τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ (Αίγυπτος), εκπεφρασμένα σε δολάρια, έχουν μειωθεί κατά 40% από την αρχή της χρονιάς σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, δήλωσε χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της αρχής που τη διαχειρίζεται, ο Οσάμα Ράμπι, καθώς οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εξώθησαν μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να αποφεύγουν πλέον αυτή τη θαλάσσια οδό καίριας σημασίας.

ΗΠΑ: Πώληση 246 αντιαρματικών πυραύλων «για την υπεράσπιση της κυριαρχίας» του Κοσσυφοπεδίου

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη την επικείμενη πώληση αντιαρματικών πυραύλων στο Κοσσυφοπέδιο για να υπερασπιστούν την «ακεραιότητα» του εδάφους στη Βαλκανική Χερσόνησο που η Σερβία εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει ένα τέταρτο του αιώνα μετά τον εγκληματικό πόλεμο, σημειώνει το AFP.

Η Ουάσιγκτον αποδέχθηκε το αίτημα της Πρίστινα να αγοράσει 246 πυραύλους Javelin, ένα όπλο που παρέχεται από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Ζελένσκι παραπονέθηκε ότι οι Ουκρανοί συνταξιούχοι θα πέθαιναν χωρίς τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ

 ΜΟΣΧΑ, 12 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Η θέση του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου που εμποδίζουν την απελευθέρωση βοήθειας στην Ουκρανία απειλεί να αφήσει τους συνταξιούχους στην Ουκρανία χωρίς πληρωμές, είπε ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στη Ρίγα. " 

«Αυτοί (Ρεπουμπλικάνοι - σημείωμα του συντάκτη) και άνθρωποι σαν αυτόν (Δεσάντης - σημείωμα του συντάκτη) αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον στρατό μας με μισθούς και είπαν ότι αυτό ήταν θέμα αποκλειστικά για την Ουκρανία. 

Στο DPR, ένα drone επιτέθηκε σε ένα ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των τραυματιών, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 12 Ιανουαρίου – RIA Novosti.

Στο χωριό Γκολμόφσκι στη ΛΔΔ, ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε ασθενοφόρο που παρέσυρε τους τραυματίες· υπήρχαν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε ο δήμαρχος της Γκορλόβκα, Ιβάν Πρίχοντκο. 

«Ενώ οι γιατροί της Gorlovka εκτελούσαν τα επίσημα καθήκοντά τους για την παροχή βοήθειας και την εκκένωση εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας που τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς από Ουκρανούς τρομοκράτες στο χωριό Golmovsky, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος VFU πέταξε στο ασθενοφόρο», αναφέρει η δημοσίευση. 

Η FSB συνέλαβε έναν Ρώσο που συνέλεγε δεδομένα για τις πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών

 ΜΟΣΧΑ, 12 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Στην περιοχή Penza, ένας υπάλληλος μιας εταιρείας ασφαλείας συνελήφθη για επαφές με τις πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε το Κεντρικό Επιχειρησιακό Κέντρο της FSB. 

" «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστειλε εμπιστευτικές σχέσεις συνεργασίας με έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών πληροφοριών ενός ξένου κράτους, έναν υπάλληλο μιας από τις επιχειρήσεις υψηλής ασφάλειας στην περιοχή της Πένζας», ανέφερε το τμήμα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ίδιος ο Ρώσος δημιούργησε και διατήρησε επαφή με υπάλληλο των πολωνικών ειδικών υπηρεσιών. 

Πώς οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους για μετρητά και μερικές Pepsi

 H Ρωσία φαίνεται πως ανακαλύπτει νέους τρόπους εξαπάτησης των στρατευμάτων του Κιέβου που μάχονται εναντίον των δυνάμεών της στα πεδία των μαχών σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Όπως αποκαλύπτουν Ουκρανοί στρατιώτες στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Ρωσία έχει αναπτύξει νέους τρόπους για να ξεγελάσει τα στρατεύματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τις μεγάλες εκτάσεις που έχει «σπείρει» με νάρκες.

«Χρήματα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα τηλέφωνο… Είναι σίγουρα παγίδα»,

Αποκαλύψεις από τον Αλέξανδρο Μερκούρη: Ο Zαλούζνι έπαθε νευρικό κλονισμό από τις ρίψεις των ρωσικών πυραύλων

 Σε απόλυτη απελπισία βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων, καθώς ακόμα και με τη βοήθεια της Δύσης, οι Ουκρανοί υφίστανται τρομακτικές απώλειες στο μέτωπο.

Όπως αποκαλύπτει σχετικά ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής, Αλέξανδρος Μερκούρης, η αντίδραση της διοίκησης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στις πρόσφατες, σφοδρές επιδρομές πυραύλων και drone των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές ήταν ιδιαίτερα έντονη, με την οργή να κορυφώνεται αλλά παράλληλα το ηθικό να φτάνει στα τάρταρα…

Πυραυλική “καταιγίδα” κτυπά την Υεμένη: Βρετανία και ΗΠΑ βομβαρδίζουν από στιγμή σε στιγμή τους Χούθι – Νέο μέτωπο στην Μέση Ανατολή

 Η Βρετανία και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν από στιγμή σε στιγμή τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, για να προστατεύσουν τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρουν πηγές του βρετανικού Telegraph.

Σύμφωνα με τους FT η πρώτη φάση της κοινής επίθεσης στην Υεμένη θα αφορά αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε θέσεις εκτόξευσης πυραύλων και σε αποθήκες οπλισμού των Χούθι.

Τελειώνουν όλα για τον Ζελένσκι: Οι 1.000 πύραυλοι Patriot θα πάνε τελικά στη Δυτική Ευρώπη και όχι στην Ουκρανία!

 Η Ουάσιγκτον παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει ελλείψεις πυραύλων MIM-104 Patriot για την αεράμυνα της Ουκρανίας αλλά βρίσκεται σε διαδικασία αναπλήρωσης των αποθεμάτων στη Δυτική Ευρώπη, που έχει σοβαρές ελλείψεις στο συγκεκριμένο τύπο όπλου αεράμυνας.

Στον απόηχο της κρίσης στη Μέση Ανατολή, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές ότι οι ΗΠΑ σύντομα δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσουν με Patriot την αεράμυνα της Ουκρανίας