Πώς οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους για μετρητά και μερικές Pepsi

 H Ρωσία φαίνεται πως ανακαλύπτει νέους τρόπους εξαπάτησης των στρατευμάτων του Κιέβου που μάχονται εναντίον των δυνάμεών της στα πεδία των μαχών σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Όπως αποκαλύπτουν Ουκρανοί στρατιώτες στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Ρωσία έχει αναπτύξει νέους τρόπους για να ξεγελάσει τα στρατεύματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τις μεγάλες εκτάσεις που έχει «σπείρει» με νάρκες.

«Χρήματα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα τηλέφωνο… Είναι σίγουρα παγίδα»,

δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Ουκρανός σκαπανέας. «Έχουμε χάσει στρατιώτες ακόμη και εξαιτίας ενός παγιδευμένου πακέτου κουτιών Pepsi».

Εξήγησε επίσης ότι μερικά ναρκοπέδια είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι αν εκραγεί κάτι, τότε ανατινάσσονται και τα υπόλοιπα ταυτόχρονα. «Αν προσπαθήσεις να το απομακρύνεις, μπορεί να σκοτώσεις ολόκληρη τη μονάδα σου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει τοποθετήσει νάρκες σε μεγάλες εκτάσεις, ως μέρος των πολλαπλών γραμμών άμυνας για την προστασία των εδαφών που καταλαμβάνει στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Οι ουκρανικές μονάδες που προσπαθούν να περάσουν από τα ναρκοπέδια δέχονται παράλληλα σφοδρές επιθέσεις από πυροβολικό και ελικόπτερα.

Προτού τα ουκρανικά στρατεύματα μπορέσουν να προσπαθήσουν να επιτεθούν στις ρωσικές θέσεις, οι νάρκες πρέπει να καθαριστούν από τις ομάδες σκαπανέων.

Μέχρι στιγμής όμως, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να «σπάσουν» τις ρωσικές άμυνες, στην διάρκεια της εαρινής τους αντεπίθεσης, είχαν μεγάλο κόστος και περιορισμένη επιτυχία.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, περίπου στο 30% της Ουκρανίας έχουν τοποθετηθεί νάρκες και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...