Η FSB συνέλαβε έναν Ρώσο που συνέλεγε δεδομένα για τις πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών

 ΜΟΣΧΑ, 12 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Στην περιοχή Penza, ένας υπάλληλος μιας εταιρείας ασφαλείας συνελήφθη για επαφές με τις πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε το Κεντρικό Επιχειρησιακό Κέντρο της FSB. 

" «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστειλε εμπιστευτικές σχέσεις συνεργασίας με έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών πληροφοριών ενός ξένου κράτους, έναν υπάλληλο μιας από τις επιχειρήσεις υψηλής ασφάλειας στην περιοχή της Πένζας», ανέφερε το τμήμα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ίδιος ο Ρώσος δημιούργησε και διατήρησε επαφή με υπάλληλο των πολωνικών ειδικών υπηρεσιών. 

Σε αντάλλαγμα για τη μετάδοση πληροφοριών για το έργο της επιχείρησης, ήθελε να λάβει βοήθεια για να μετακομίσει στο εξωτερικό.

Το FSB κατέγραψε τις παράνομες ενέργειες ενός άνδρα που συνέλεξε πληροφορίες "σχετικά με τους όγκους παραγωγής της επιχείρησης στο πλαίσιο της κρατικής αμυντικής εντολής, η οποία έγινε γνωστή σε αυτόν κατά τη διάρκεια των επίσημων δραστηριοτήτων του".

Η υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο από την ανάκριση του δράστη, στο οποίο είπε ότι σχεδίαζε να μεταφέρει δεδομένα για να χτυπήσει την επιχείρηση με αντάλλαγμα την παροχή «πολιτικού ασύλου». " "(Σχεδίαζα να μεταδώσω. - Εκδ.) δεδομένα σχετικά με τον όγκο παραγωγής, την τοποθεσία, τη θέση των εργαστηρίων, τους ηλεκτρικούς υποσταθμούς.

 Σε ηλεκτρικούς υποσταθμούς, έτσι ώστε εάν γίνουν επιθέσεις, οι επιθέσεις θα είναι σε αυτούς, στα συνεργεία ," αυτός είπε. Ο συλληφθείς πρόσθεσε ότι «για τη δική του ασφάλεια» ήθελε να μεταφέρει πληροφορίες από το έδαφος του Καζακστάν. 

Επιπλέον, επρόκειτο να εμπλέξει υπαλλήλους του εργοστασίου που έχουν πρόσβαση «σε στρατιωτικά και κρατικά μυστικά» στην περαιτέρω μεταφορά δεδομένων. 

Το βίντεο που δημοσίευσε η FSB δείχνει ρούχα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του άνδρα με σύμβολα δυτικών χωρών και σιρίτια του ΝΑΤΟ, το πολωνικό σύνταγμα, ένα φροντιστήριο ουκρανικής γλώσσας και μια συλλογή αμερικανικών πινακίδων κυκλοφορίας. 

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συνεργασία σε εμπιστευτική βάση με ξένο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...