Αποκαλύψεις από τον Αλέξανδρο Μερκούρη: Ο Zαλούζνι έπαθε νευρικό κλονισμό από τις ρίψεις των ρωσικών πυραύλων

 Σε απόλυτη απελπισία βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων, καθώς ακόμα και με τη βοήθεια της Δύσης, οι Ουκρανοί υφίστανται τρομακτικές απώλειες στο μέτωπο.

Όπως αποκαλύπτει σχετικά ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής, Αλέξανδρος Μερκούρης, η αντίδραση της διοίκησης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στις πρόσφατες, σφοδρές επιδρομές πυραύλων και drone των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές ήταν ιδιαίτερα έντονη, με την οργή να κορυφώνεται αλλά παράλληλα το ηθικό να φτάνει στα τάρταρα…

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός, όπως σημειώνει ο ίδιος, ότι ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Zαλούζνι, αντέδρασε βίαια στο άκουσμα των εξελίξεων, ιδιαίτερα από τις πληροφορίες περί θανάτου αξιωματικών από το περιβάλλον του.

Σύμφωνα με τον Μερκούρη, σε ομιλία του στη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας, ο Ζαλούζνι φαινόταν τρομακτικά εκνευρισμένος και βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους υστερίας, κάτι που, σύμφωνα με τον ειδικό, μπορεί να υποδηλώνει νευρικό κλονισμό του στρατηγού.

«Ήταν ο ορισμός της απόλυτης υστερίας. Έμοιαζε με άνθρωπο που επρόκειτο να πάθει νευρικό κλονισμό. Και αυτό ίσως μας λέει πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο», είπε σχετικά ο Μερκούρης.

Ο αναλυτής σημείωσε επίσης, ότι τα πλήγματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς έδειξαν την αναποτελεσματικότητα ακόμη και των δυτικών συστημάτων αεράμυνας για την προστασία στρατηγικά σημαντικών εγκαταστάσεων.

Ο ουκρανικός στρατός συνειδητοποίησε πλέον, ότι δεν μπορεί να βασιστεί στα συγκεκριμένα συστήματα για προστασία.

Επιπροσθέτως, ο Μερκούρης επεσήμανε ότι παρόμοια συμπεράσματα έχουν εξαχθεί και από δυτικές χώρες, οι οποίες παραδέχονται την ήττα και συζητούν τώρα για την ενίσχυση της αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής πρόσθετων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...