1922: Η πρώτη ελληνοτουρκική αερομαχία που έγινε ποτέ

Οι παράτολμοι  Έλληνες πιλότοι που  ήταν  φόβος και τρόμος των Τούρκων
Ο λοχαγός του τουρκικού στρατού, Αχμέτ Μπαχατίν, έπιασε με τα δυο του χέρια το πηδάλιο του αεροσκάφους του. Το τράβηξε προς το μέρος του και το έστρεψε στα αριστερά, αυξάνοντας ταυτόχρονα το γκάζι στον κινητήρα. Το γαλλικής κατασκευής διπλάνο τύπου Breguet 14 B2, που οι Τούρκοι είχαν εξασφαλίσει σαν βοήθεια από τη «σύμμαχο» της Ελλάδας, πήρε μια μεγάλη κλίση προς τα αριστερά.

Μικρασιατική εκστρατεία: Πως αντέδρασε ο Κεμάλ όταν είδε τους Έλληνες να υποχωρούν, έξω από την Άγκυρα

«Θα ήξιζε πράγματι να παραδώσωμεν την Σμύρνην εις τον Κεμάλ διά να τους πετσοκόψει όλους αυτούς εδώ τους αχρείους»
Πρίγκιπας Ανδρέας Διοικητής Β’ Σώματος Στρατού
Οι τεράστιες ευθύνες του βασιλιά και της αυλής του, που έφεραν την καταστροφή.
Νεκρική σιγή. Ένας καυτός άνεμος σάρωνε την παραλία της Σμύρνης. Η μυρωδιά του καμένου ξύλου ήταν παντού. Πυκνός μαύρος καπνός γέμιζε τον ουρανό πάνω από το όρος Πάγο. Αποκαΐδια... Μικρά φλεγόμενα κομμάτια ξύλου στροβιλίζονταν στον αέρα και έπεφταν στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη προκυμαία της Σμύρνης.

Έργα και ημέρες των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα

«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ.»
Όρκος των ανδρών των Ταγμάτων Ασφαλείας

Αθήνα, Στρατόπεδο Φρουράς του Άγνωστου Στρατιώτη, αρχηγείο Ταγμάτων Ασφαλείας, Αύγουστος 1944
«Μα είναι τρελοί; Θέλουν να ξαναμπούμε στο στόμα του λύκου; Και ποιος θα προστατεύσει εμάς, όταν φύγουν αυτοί;

Χαΐμ Κονσταντίνι : Η άγνωστη ιστορία των Ελλήνων 'Σίντλερ' της Ζακύνθου ( foto-video )

Ένα ντοκιμαντέρ για την πιο λαμπρή και καλά "κρυμμένη" ιστορία της Ελλάδας - Η προστασία του εβραϊκού πληθυσμού της Ζακύνθου από σύσσωμη την κοινωνία του νησιού μπροστά στη ναζιστική λαίλαπα του 1943
Κείμενο: Παναγιώτης Διαμάντης
Σε διάστημα λίγων εβδομάδων μετά το πέρασμα της Ζακύνθου από την ιταλική στη γερμανική ζώνη Κατοχής, το Σεπτέμβριο του 1943, η εβραϊκή συνοικία της πόλης είχε μετατραπεί σε γειτονιά-φάντασμα με κλειδωμένες πόρτες και κατεβασμένα ρολά.

Ο κόκκινος Οκτώβρης του '17

Η Οκτωβριανή επανάσταση, η βίαιη εξέγερση, η πορεία προς τη δικτατορία του προλεταριάτου, οι εσωτερικές φράξιες, η ρωσική πρωτοπορία και η σχέση του καθεστώτος με την τέχνη και τη διανόηση, τα αδιέξοδα της διαχείρισης του οράματος της σοσιαλιστικής ουτοπίας, η τυραννία, η ήττα και η πτώση
Εκείνο το πρωινό της 25ης Οκτωβρίου του 1917, ακριβώς πριν από έναν αιώνα,

24 Οκτωβρίου 1963: Ο Γιώργος Σεφέρης κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο Έλληνας ποιητής επιλέχθηκε από μια λίστα 80 υποψηφίων, ανάμεσα στους οποίους ο Πάμπλο Νερούδα και ο Σάμιουελ Μπέκετ
Ο Γιώργος Σεφέρης κέρδισε την ύψιστη λογοτεχνική διάκριση σε μια περίοδο κρίσιμη για τον ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα. Η Σουηδική Ακαδημία βραβεύοντας τον κορυφαίο Έλληνα λόγιο απέδιδε ένα φόρο τιμής στη σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και στο ιδανικό του κλασικισμού.

Τρομερός Καρδιτσιώτης διόρθωσε τον τροχονόμο για τη λάθος… κλήση (εικόνα)

Ο τροχονόμος στην Καρδίτσα, έκοψε κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα… μόνο που σε εκείνο το σημείο επιτρεπόταν μια χαρά η στάθμευση.
Ένας πολίτης που κατάλαβε το λάθος φρόντισε να ψάξει το περιστατικό κι ετοίμασε οδηγίες με τρόπους ακύρωσης της κλήσης! Έπειτα, αφισοκόλλησε όλη την περιοχή.

Έτσι θα σταματήσετε τις εφαρμογές να αναβαθμίζονται αυτόματα από το Google Play

Πόσες φορές δεν θα σας έχει συμβεί να αναβαθμίζει το smartphone σας όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες όταν το συνδέετε σε ένα λογαριασμό Google;
Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς μπορείτε να σταματήσετε τις εφαρμογές από το να αναβαθμίζονται αυτόματα από το Google Play.
Σαν ένα γενικό κανόνα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα διάφορα apps που βρίσκονται εγκατεστημένα αναβαθμίζονται για να συνεχίσει η συσκευή να συμπεριφέρεται

Η Google επέλεξε το Τορόντο για την «έξυπνη πόλη» που θέλει να φτιάξει (εικόνες)

Η μητρική εταιρία της Google, η Alphabet, επέλεξε το Τορόντο του Καναδά για την «έξυπνη πόλη» που οραματίζεται να οικοδομήσει. Ο όμιλος της Καλιφόρνιας αισιοδοξεί η «Google City» να αποτελεί πρότυπο διαβίωσης στον αστικό ιστό τον 21ο αιώνα. Στο οικιστικό σχέδιο που προτείνει θα δοκιμάζονται αυτόνομα αυτοκίνητα, ταχύτατα δίκτυα wifi ή ακόμη νέα μέσα μεταφοράς, ενώ πιστεύεται ότι οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορούν να μειωθούν κατά 73%.

Σχεδιαστική αστοχία η εγκοπή στην οθόνη του iPhone X;

Έχουν μόλις περάσει δύο εβδομάδες από τότε που λανσαρίστηκε το iPhone Χ και ένα νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε δείχνει ότι πιθανόν ο σχεδιασμός της οθόνης να προκαλεί προβλήματα στους χρήστες.

Η εγκοπή που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης δημιουργεί ένα μικρό προβληματάκι στην εμφάνιση των εφαρμογών, όπως για παράδειγμα στο Instagram.