Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται οι Dolce & Gabbana

Οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας, Domenico Dolce και Stefano Gabbana, αντιμετωπίζουν ξανά κατηγορίες φοροδιαφυγής, καθώς το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο στο Μιλάνο, ανέτρεψε μια δικαστική..

Νέος δίσκος από την Amy Winehouse

Λίγους μήνες μετά το θάνατο της, τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί νέο album από την Amy Winehouse.
Η κυκλοφορία θα έχει τίτλο, Lioness: Hidden Treasures και ουσιαστικά είναι μία συλλογή.. που έφτιαξαν από κοινό ο Mark Ronson και ο Salaam Remi. Μέσα θα βρείτε 12 κομμάτια, ανάμεσα τους τρεις διασκευές, το ντουέτο με τον Tony Bennett αλλά και..

Τα UK charts της εβδομάδας

Τα κατάφερε τελικά ο Noel Gallagher και έστειλε απευθείας στο Νο 1 των charts τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.Είναι η πρώτη του δουλειά μετά τη διάλυση των Oasis και σίγουρα μπορεί να νιώθει έξτρα..

To Achtung Baby των U2 διασκευάζεται

Ένα πολύ καλό λόγο να αποκτήσουμε το τεύχος Δεκεμβρίου μας δίνει το βρετανικό μουσικό περιοδικό, Q. Κυκλοφορεί με album γεμάτο διασκευές στο Achtung Baby
Και μιλάμε για διασκευές από Depeche Mode, Killers, Patti..

Τα UK charts της εβδομάδας

Για 3η σερί εβδομάδα το Νο 1 στo albums chart της M. Βρετανίας άλλαξε χέρια. Αυτή τη φορά πέρασε στα χέρια των Florence & The Machine.
Πιο αναλυτικά, η Florence..

Ακούστε τους Scorpions να διασκευάζουν το Tainted Love

Το album ονομάζεται, Comeblack και σύμφωνα με τους Scorpions δύο ήταν οι λόγοι της δημιουργίας του. Η ευγνωμοσύνη στις μπάντες των 60s που τους άνοιξαν το δρόμο αλλά και ένα ευχαριστώ στους οπαδούς τους. Θυμίζουμε άλλωστε πως η γερμανική μπάντα έχει ανακοινώσει πως το 2012 θα είναι η τελευταία χρονιά στη καριέρα της. Ήδη έχουν ανακοινωθεί αρκετές ημερομηνίες της τελευταίας περιοδείας τους και λογικά σύντομα θα έχουμε και νέα για ελληνικές εμφανίσεις.
πηγη

Αίγυπτος προφίλ

Long γνωστή για τις πυραμίδες και τον αρχαίο πολιτισμό, η Αίγυπτος είναι η μεγαλύτερη αραβική χώρα και έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην πολιτική της Μέσης Ανατολής στη σύγχρονη εποχή.
Στη δεκαετία του 1950 ο Πρόεδρος Γκαμάλ Αμπντούλ Νάσερ πρωτοπόρος αραβικού εθνικισμού και του Κινήματος των Αδεσμεύτων, ενώ ο διάδοχός του Ανουάρ Σαντάτ έκανε ειρήνη με το Ισραήλ και..

Πορτογαλία προφίλ της χώρας

Οι ρίζες της εποχής εκείνης τεντώστε πίσω στο 15ο αιώνα, όταν Πορτογάλοι εξερευνητές, όπως Vasco da Gama τεθεί στη θάλασσα σε αναζήτηση μιας πέρασμα στην Ινδία. Μέχρι το 16ο αιώνα αυτούς τους ναύτες είχε βοηθήσει χτίσει μια τεράστια αυτοκρατορία αγκαλιάζει τη Βραζιλία καθώς και εκτάσεις της Αφρικής και της Ασίας. Υπάρχουν ακόμη περίπου 200 εκατομμύρια πορτογαλικά ηχεία σε όλο τον κόσμο σήμερα.
Ιστορία της Πορτογαλίας έχει..

Γερμανία προφίλ της χώρας

Η Γερμανία είναι πιο βιομηχανοποιημένες και πολυπληθέστερη χώρα της Ευρώπης. Φημισμένη για τα τεχνολογικά επιτεύγματά του, έχει επίσης μερικά από τα πιο γνωστά φιλόσοφοι συνθέτες της Ευρώπης, και ποιητές.
Η επίτευξη εθνικής ενότητας αργότερα από ό, τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία γρήγορα σε αυτό το οικονομικά και στρατιωτικά, πριν από ήττες στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο Ι και ΙΙ, εγκατέλειψαν τη χώρα καταρρεύσει, που αντιμετωπίζει τη δύσκολη..

Υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Fitch Αρνητικές οι προοπτικές για δημοσιονομικά και ανάπτυξη σημειώνει ο οίκος

Στο επίπεδο ΒΒ+ από ΒΒΒ-, υποβάθμισε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας επικαλούμενος το υψηλό χρέος και τις αρνητικές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Τα ομόλογα της χώρας υποβιβάστηκαν στην κατηγορία των..

"Χαμόγελα" σε Αθήνα και αγορές μετά την "καταιγίδα

Eνισχύθηκε η άνοδος στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,79% φθάνοντας στις 689 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε φθάσει έως και 1,98%. Κέρδη 1,3-1,4% σε..

«Επιτέλους φύγε» φωνάζει ο Ταγίπ Ερντογάν στον πρόεδρο της Συρίας

Τη σκληρότερη επίθεση κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπολύει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εν μέσω διαρκούς αιματοχυσίας στη Συρία. «Για χάρη του λαού σου, τη χώρας και της περιφέρειας, επιτέλους αποχώρησε» δηλώνει ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Σύρο πρόεδρο, και προσθέτει: «Το να πολεμήσεις ως το θάνατο εναντίον του ίδιου του λαού σου δεν σε εξυψώνει στον ηρωισμό. Αν θες να δεις κάποιον που πολέμησε ως το θάνατο εναντίον του ίδιου του λαού κοίτα τη ναζιστική Γερμανία, τον..

Επίσημη συγγνώμη από Ερντογάν για τη σφαγή των Κούρδων τη δεκαετία '30

Ένα από τα «μαύρα» κεφάλαια της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας «άγγιξε» ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, προσφέροντας την Τετάρτη την πρώτη επίσημη απολογία της χώρας για τις δεκάδες χιλιάδες Κούρδων που..

Πανευρωπαϊκό σοκ από τη δημοπρασία-φιάσκο του Βερολίνου Η κρίση χρέους χτυπά και την πόρτα της Γερμανίας

Σοκ στους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους της Ευρώπης έχει προκαλέσει η «καταστροφική», όπως όλοι την χαρακτηρίζουν, δημοπρασία ομολόγων που διενήργησε την Τετάρτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Το ολέθριο εγχείρημα γεννά φόβους ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους άρχισε..

Χωρίς προσδοκίες η συνάντηση Μόντι με Μέρκελ - Σαρκοζί

Με νέες ιδέες στο τραπέζι αλλά με ελάχιστες προσδοκίες για σύγκλιση απόψεων στα «δύσκολα» και κρισιμότερα ζητήματα θα συζητήσουν σήμερα το μεσημέρι οι ηγέτες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας..

Ελεύθερος μετά από τριήμερη απολογία ο Αρσένιος Κατηγορείται για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, αφέθηκε μετά από την απολογία του για την υπόθεση Βατοπεδίου ο μοναχός Αρσένιος.
Ο κατηγορούμενος απολογήθηκες συνολικά τρεις ημέρες στην εφέτη – ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Οι κατηγορίες αφορούν την ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου. Από την πλευρά του ο Αρσένιος υποστήριξε, ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν με νόμιμο τρόπο.
Τέλος, για την ίδια υπόθεση απολογείται την Τρίτη ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ

Αίγυπτος: Συγγνώμη ζητά ο στρατός για τους νεκρούς

Ο αιγυπτιακός στρατός ζήτησε σήμερα «συγγνώμη» για τους δεκάδες νεκρούς των τελευταίων ημερών, που έπεσαν θύματα κατά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και δυνάμεων ασφαλείας στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και σε άλλες πόλεις






πηγη

Συγγνώμη για τον ψεκασμό με σπρέι πιπεριού ζητά η Ελληνίδα πρύτανης του UC Davis

Συγγνώμη για το περιστατικό ψεκασμού με σπρέι πιπεριού από άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας κατά φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία ζητά η ελληνικής καταγωγής πρύτανης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, Λίντα Κατέχη, αλλά δεν προχωρά σε..

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Μετά από συζήτηση δυόμισι ωρών ολοκληρώθηκε η συνάντηση της διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στο γενικό και το τεχνολογικό λύκειο. Η επόμενη συνάντηση της διακομματικής θα..

Προσήχθησαν 15 καταληψίες Τα ΜΑΤ «έσπασαν» την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Χολαργό

Διμοιρίες των ΜΑΤ «έσπασαν» το πρωί την κατάληψη του κτιρίου Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό αποθώντας τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που το είχαν καταλάβει από την περασμένη Δευτέρα. Κατά την επιχείρηση, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του προέδρου των συνδικαλιστών Νίκου Φωτόπουλου, καθώς και άλλων 14 εργαζομένων.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο των εργαζομένων στην..

Champions League: Οδοστρωτήρας η Ρεάλ, ισοπαλία η Γιουνάιτεντ

Ιντερ και Μπενφίκα είναι από χθες το βράδυ στην φάση των «16» του Champions League μετά τις ισοπαλίες που απέσπασαν από Τραμπζονσπόρ (1-1) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2) αντίστοιχα. Παράλληλα η  Νάπολι μετά τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι  με 2-1 έχει μεγάλες πιθανότητες μία αγωνιστική πριν το τέλος  να πάρει αυτή το εισιτήριο μαζί με την Μπάγερν στον πρώτο όμιλο για τους «16». <br> <b> Δείτε τα γκολ </b>..

Η Μπαρτσελόνα νικήτρια σε σούπερ παιχνίδι στο Μιλάνο

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 τη Μίλαν σε ένα ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Καταπληκτικό παιχνίδι λοιπόν στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με τις δύο σπουδαίες ομάδες να..

Με σάμπα πέφτει η αυλαία!

Το τελευταίο τους ταξίδι ετοιμάζονται να κάνουν οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, οι οποίοι φιλοξενούνται στην πίστα της Βραζιλίας για το γκραντ φινάλε της σεζόν (26-27/11)..

Τα πρόσωπα του Europa League

Τα μαγικά του «Χάρι Χουντίνι»
Οι (κακές) συνήθειες δεν λησμονούνται. Ακόμη και στα δύσκολα. Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι ο Χάρι Ρέντναπ θα αναζήτησε μία τηλεόραση για να δει από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του, της Τότεναμ, απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν.Ο ίδιος δεν μπορούσε να βρεθεί στην αγαπημένη του θέση. Αυτή του πάγκου. Αντί για εκείνη, ήταν στο νοσοκομείο..

«Πιθανό το ροτέισον εν όψει ΤΣΣΚΑ»

Τα ντέρμπι αποτελούν κοινό παρονομαστή για την ΑΕΚ και τη Λοκομοτίβ Μόσχας λίγες ώρες πριν το μεταξύ τους ματς για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (22.05, ANT1, Sentra 103.3). Οπως το μυαλό στην Ενωση είναι στο προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έτσι και στη ρωσική ομάδα υπάρχει σκέψη για το προσεχές ματς της Μόσχας με την..

Εγραψε ιστορία ο θρυλικός ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίνεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς απέσπασε την ισοπαλία με 0-0 στην έδρα της Ζενίτ.
Και το παραμύθι συνεχίζεται για την καταπληκτική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά! Ο πρωταθλητής Κύπρου στάθηκε..

Ντεσά: «Δεν μπορώ να πω πως ο Ολυμπιακός δεν άξιζε τη νίκη»

«Ακόμη και μια ισοπαλία θα ήταν αρκετή για μας, αλλά δεν μπορώ να πω πως ο Ολυμπιακός δεν άξιζε τη νίκη» . Τα λόγια ανήκουν στον προπονητή της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσά, που δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εμφάνιση της ομάδας του. 
«Είχαμε αρκετές δυσκολίες να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε ευκαιρίες. Το παιχνίδι μάς ξέφυγε στα τελευταία λεπτά. Αν ο Μανταντά δεν ήταν σε εξαιρετική..

Tα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Τους έξι βαθμούς έφθασε ο Ολυμπιακός μετά την εκτός  έδρας νίκη επί της Μαρσέιγ  και ελπίζει σε πρόκριση στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λίγκ.  Η Άρσεναλ έχει 11 βαθμούς, η Μαρσέιγ 7, ο Ολυμπιακός 6 και η Ντόρτμουντ  4 βαθμούς. 
Με νίκη επί της Άρσεναλ, την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» οι ερυθρόλευκοι φθάνουν τους 9 βαθμούς και..