Εγραψε ιστορία ο θρυλικός ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίνεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς απέσπασε την ισοπαλία με 0-0 στην έδρα της Ζενίτ.
Και το παραμύθι συνεχίζεται για την καταπληκτική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά! Ο πρωταθλητής Κύπρου στάθηκε.. ηρωικά στο «Πετρόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης και πήρε τον «χρυσό βαθμό» που τον στέλνει στην φάση των νοκ-άουτ.Πλέον ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε αήτητος, έφτασε τους εννέα βαθμούς στον 7ο όμιλο και άφησε τις Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ, ομάδες που τα τελευταία χρόνια είχαν κατακτήσει το Europa League, να σκοτώνονται για την δεύτερη θέση!!!
Ο Αΐλτον ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον συμπεριέλαβε στην αρχική ενδεκάδα. Αντίθετα, ο Πουρσαϊτίδης έμεινε εκτός. Η αμυντική τετράδα της κυπριακής ομάδας ήταν εντυπωσιακή ενώ η διπλή άμυνας ζώνης του Γιοβάνοβιτς άντεξε στο πιεστικό, κάθετο ποδόσφαιρο της Ζενίτ.
Για την πρωταθλήτρια Ρωσίας, σχεδόν όλες οι επιθετικές ενέργειες περνούσαν από τα πόδια του Πορτογάλου, Ντάνι. Στο 25' ο Ολιβέιρα έκοψε προσπάθεια του Σιρόκοφ και έσωσε τον ΑΠΟΕΛ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι «γαλαζοκίτρινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μαντούκα να γυρίζει από τα δεξιά αλλά ο Αϊλτον δεν βρήκε στόχο στο πλασέ του.
Στο 38' ο Πάρντο αποσόβησε το 1-0 ενστικτωδώς σε δυνατό σουτ του Ζιριάνοφ ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους η κεφαλιά του Μπουχάροφ πέρασε μόλις άουτ.
Ο Γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ διέκοψε τον αγώνα στο 55' λόγω κάποιων καπνογόνων που έριξαν οι οπαδοί της Ζενίτ με αποτέλεσμα να περιοριστεί πολύ η ορατότητα εντός αγωνιστικού χώρου.
Στο πρώτο μέρος, συνέβη το ίδιο περιστατικό με τον διαιτητή της αναμέτρησης να προειδοποιεί πως αν ξανασυμβεί θα το διακόψει, κάτι που έγινε. Το ματς μετά από λίγα λεπτά και αφού ο Σιρόκοφ έκανε συστάσεις στους οπαδούς της Ζενίτ, ξανάρχισε.
Η ρωσική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 60' όταν μετά από φάουλ του Ανιούκοφ, ο Ρομάν Μπουχάροφ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε στην επαναφορά.
Στο 73' έγινε η φάση του αγώνα! Ο Μπουχάροφ με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Πάρντο αλλά πάνω στην γραμμή ο Σολωμού απομάκρυνε και έσωσε τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας με φανταστική εκτίναξη απέκρουσε στο 77' σουτ του Ντάνι και παρά την πίεση των Ρώσων στα τελευταία δραματικά λεπτά το 0-0 παρέμεινε! Οι περίπου 1.200 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έστησαν ένα τρελό πάρτι στις εξέδρες του «Πετρόφσκι».
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Σιρόκοφ (87' Λάζοβιτς), Ζιριάνοφ (55' Μπιστρόφ), Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Μπουχάροφ, Ντάνι.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Μοραϊς, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Πίντο (46' Ηλία), Αλεξάνδρου, Σολωμού, Αϊλτον (67' Γιάχιτς), Τρισκόφσκι (88' Αντόρνο).
Μπήκε στο «κόλπο» η Πόρτο
Η Πόρτο έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στον 7ο όμιλο καθώς πήρε σπουδαίο «διπλό» με 2-0 μέσα στο «Ντονμπάς Αρένα», έδρα της Σαχτάρ.
Πλέον οι «δράκοι» έχουν επτά βαθμούς όσους και η Ζενίτ την οποία και υποδέχεται στο «Ντραγκάο» την τελευταία αγωνιστική. Αντίθετα, η Σαχτάρ δεν έχει πλέον ελπίδες ούτε για την τρίτη θέση.
Στο 19' η Σαχτάρ άγγιξε το 1-0 αλλά το σουτ του Λουίζ Αντριάνο προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Ελτον. Στο 73' η πρωταθλήτρια Ουκρανία είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Ελτον να βρίσκει με τα δάχτυλα τη μπάλα σε μακρινό σουτ του Φερναντίνιο.
Και αφού η Σαχτάρ είχε τα δοκάρια, την τιμώρησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου! Στο 79΄ο Μουτίνιο βρήκε με φανταστική μπαλιά στο κενό χώρο τον Χουλκ και ο Βραζιλιάνος στράικερ έδωσε το προβάδισμα στην Πόρτο.
Σαν να μην έφτανε αυτό οι «δράκοι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 90' όταν ο Ρατς υπό πίεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από δυνατό σουτ του Κριστιάν Ροδρίγκες.
Σαχτάρ: Ρίμπκα, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Βίλιαν (69' Τεξέιρα), Κόμπιν (87΄Ντάγκλας Κόστα), Λουίς Αντριάνο, Εδουάρδο (49' Ζάντσον), Μκχιταριάν
Πόρτο: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Ρολάντο, Οταμέντι, Μουτίνιο, Τ. Ροδρίγκες, Φερνάντο, Ντεφούρ (88' Σόουζα), Χουλκ, Τζαλμά (73' Κριστιάν Ροδρίγκες)

Επιμέλεια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...