Γερμανία προφίλ της χώρας

Η Γερμανία είναι πιο βιομηχανοποιημένες και πολυπληθέστερη χώρα της Ευρώπης. Φημισμένη για τα τεχνολογικά επιτεύγματά του, έχει επίσης μερικά από τα πιο γνωστά φιλόσοφοι συνθέτες της Ευρώπης, και ποιητές.
Η επίτευξη εθνικής ενότητας αργότερα από ό, τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία γρήγορα σε αυτό το οικονομικά και στρατιωτικά, πριν από ήττες στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο Ι και ΙΙ, εγκατέλειψαν τη χώρα καταρρεύσει, που αντιμετωπίζει τη δύσκολη..
κληρονομιά του ναζισμού, και χωρίζονται μεταξύ Ψυχρού Πολέμου μπλοκ της Ευρώπης.
Γερμανία ανέκαμψε για να γίνει οικονομικός γίγαντας της ηπείρου, και ο πρωτεργάτης της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, τα δύο τμήματα της χώρας ήταν για άλλη μια φορά ενωμένοι, αν και η οικονομία της πρώην Ανατολικής συνεχίζει να υστερεί σε σχέση με την πρώην Δύσης.

Επισκόπηση                  

Ράιχσταγκ, Βερολίνο (2005): Αρχή της Κάτω Βουλής της Γερμανίας του κοινοβουλίου
Θόλος του Ράιχσταγκ υψώνεται πάνω από την αναζωπύρωση πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο
Η οικονομική επιτυχία της Γερμανίας από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι σε μεγάλο βαθμό, βασίζεται σε ισχυρές εξαγωγικές βιομηχανίες της, η δημοσιονομική πειθαρχία και βασίζεται στη συναίνεση και των εργασιακών σχέσεων και των πολιτικών πρόνοιας. Είναι ιδιαίτερα φημισμένη για τα υψηλής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της.
Εξαγωγές που εξαρτώνται από την οικονομία της Γερμανίας είχε αρχικά επλήγη σκληρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-9, η οποία προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση από το 1949. Αλλά μέχρι το 2010, οι εξαγωγές του είχε βοηθήσει τη χώρα να ανακάμψει πιο σθεναρά από τα περισσότερα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, η γήρανση του πληθυσμού έχει οδηγήσει σε ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη βιωσιμότητα της υψηλής πρόνοιας της Γερμανίας και των δαπανών για την υγεία. Υπάρχει επίσης μια συζήτηση σχετικά με το πώς να βελτιωθεί η ενσωμάτωση των πολλών μεταπολεμικών μεταναστών των οποίων η εργασία βοήθησε καυσίμων η οικονομική άνθηση.
Επιπλέον, αυτό που ήταν κάποτε η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, της πρώην Σοβιετικής κυριαρχούν ανατολικά, έχει αγωνιστεί για να καλύψει τη διαφορά με τις πιο εύπορης Δύσης μετά την επανένωση, ενώ οι άνθρωποι στη δυτική έπρεπε να καταβάλει υψηλότερο από το αναμενόμενο οικονομική τιμή.
Ο πόνος της ναζιστικής εποχής ιστορία της Γερμανίας εξακολουθεί να αποτελεί ευαίσθητο στοιχείο της συλλογικής σύγχρονη ψυχή της χώρας. Από τις καταστροφές του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μεγάλωσε τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για την προστασία από κάθε τέτοια καταστροφή επαναλαμβανόμενα στην ήπειρο.
Στη δεκαετία του 1950 η Γερμανία ήταν ένα από τα έξι ιδρυτικά έθνη στην αρχική Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας από το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά να αναπτύξει και στην οποία η Γερμανία είναι ένας βασικός παράγοντας. Γαλλο-γερμανική συνεργασία ήταν κεντρικής σημασίας για την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση στη δεκαετία του 1980 και '90.
Μετά από δεκαετίες υστέρηση της οικονομικής ισχύος της, το διεθνές προφίλ της Γερμανίας έχει αυξηθεί. Η χώρα έστειλε ειρηνευτικές δυνάμεις στα Βαλκάνια και οι δυνάμεις της έχουν εμπλακεί σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.
Η χώρα έχει διάσημες παραδόσεις ζυθοποιία. Νόμων περί γνησιότητας της μπύρας που χρονολογείται από το 1516 περιορίσει τα συστατικά ζύμωση σε βύνη σιταριού, λυκίσκο, μαγιά και νερό.
Δεδομένου ότι η γενέτειρα του Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven και Johannes Brahms, μεταξύ άλλων, δώρο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή κλασική μουσική είναι τεράστια, ενώ ο Γκαίτε, Χάινε, ο Καντ και ο Thomas Mann είναι γίγαντες στον κόσμο των γραμμάτων και της φιλοσοφίας.

Τα πραγματικά περιστατικά

  • Πλήρες όνομα: Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας
  • Πληθυσμός: 82.100.000 (ΟΗΕ, 2010)
  • Πρωτεύουσα: Βερολίνο
  • Περιοχή: 357.027 τετραγωνικά χιλιόμετρα (137.849 τετραγωνικά μίλια)
  • Κύρια γλώσσα: Γερμανικά
  • Κύρια θρησκεία: Χριστιανισμός
  • Προσδόκιμο ζωής: 78 Χρόνια (άνδρες), 83 χρόνια (γυναίκες) (ΟΗΕ)
  • Νομισματική Μονάδα: 1 ευρώ = 100 λεπτά
  • Κύρια εξαγωγές: Μηχανοκίνητα οχήματα, ηλεκτρικά μηχανήματα, μέταλλα
  • Κατά κεφαλήν ΑΕΕ: ΗΠΑ $ 42.560 (Παγκόσμια Τράπεζα, 2009)
  • Internet domain:. De
  • Διεθνής Κωδικός κλήσης: +49

Ηγέτες

Πρόεδρος: Κρίστιαν Βουλφ
Κρίστιαν Βουλφ εξελέγη 10ος πρόεδρος της Γερμανίας μετά τον πόλεμο τον Ιούλιο του 2010 για να αντικαταστήσει Χορστ Κέλερ, ο οποίος παραιτήθηκε αφού ο ίδιος φαίνεται να δείχνει τα γερμανικά στρατεύματα στο εξωτερικό ήταν υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων του Βερολίνου.
Γερμανός Πρόεδρος Wulff και η σύζυγός του, Bettina
Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ και η σύζυγός του, Bettina
Ο κ. Βουλφ, 51 κατά το χρόνο της εκλογής του, ήταν κάποτε θεωρηθεί ως πιθανή μελλοντική καγκελάριος. Έγινε πρωθυπουργός της βόρειας κράτος της Κάτω Σαξονίας το 2003 και επανεξελέγη το 2008.
Κράτησε όρθια του στην κυρίαρχη χριστιανοδημοκράτες (CDU), μετά την αποχώρηση της συζύγου του των 18 ετών για να παντρευτεί έναν εκπρόσωπο Τύπου.
Η θέση του προέδρου είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικό.
Καγκελάριος: Άνγκελα Μέρκελ
Angela Merkel, η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, τραβηγμένοι προς τα πίσω στην εξουσία στις γενικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2009.
Angela Merkel, η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας
Ως επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, Άνγκελα Μέρκελ ασκεί σημαντική εξουσία
Η κ. Μέρκελ, ηγέτης των συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), πήρε την πρώτη του Office σε έναν 2005. Ως αποτέλεσμα της στενής αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του, έγινε καγκελάριος σε μια «μεγάλου συνασπισμού" με τη συμμετοχή του CDU, Χριστιανική Κοινωνική Ένωση της (CSU), συμμάχους και το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Το 2009, το κόμμα της εξασφάλισε μία ακόμη τετραετή θητεία με αρκετές ψήφους για να πετάξει την προηγούμενη αμήχανη συνασπισμό με το SPD υπέρ της συμμαχίας με τις μικρότερες, pro-business Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).
Ο συνασπισμός που αντιμετωπίζουν τη σκληρή πρόκληση της αντιμετώπισης η ραδιενεργός επίπτωση από το 2008 παγκόσμια οικονομική κρίση. Η κ. Μέρκελ κέρδισε επαίνους για ηρεμία χειρισμό της για την κατάσταση, αλλά η ικανότητά της να ξεπεράσει μια θύελλα τέθηκε σε ακόμη πιο σοβαρή δοκιμή πραγματοποιείται μία φορά το πλήρες μέγεθος της κρίσης στην ευρωζώνη άρχισαν να εμφανίζονται στις αρχές του 2010.
Ως μία από τις πλουσιότερες χώρες στην ΕΕ, η Γερμανία βρέθηκε αντιμέτωπη με την προοπτική να πρέπει να κάνουν τεράστιες συνεισφορές σε διασώσεις για τις υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα, και η δημοφιλής δυσαρέσκεια πάνω από αυτό προκάλεσε μια πολιτική αντίδραση στο σπίτι.
Τον Μάιο του 2010, του συνασπισμού της κ. Merkel έχασε ένα βασικό περιφερειακό ψηφοφορία, και μαζί της πλειοψηφίας της στο ισχυρό Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου, το Bundesrat. Το επόμενο Μάρτιο, το κόμμα της έχασε επίσης το κλειδί κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, παραδοσιακά προπύργιο του CDU.
Τον Οκτώβριο του 2011, η κ. Μέρκελ ήταν, μαζί με το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που αποτελεί βασικό διαπραγματευτή στις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι μια συμφωνία με στόχο την επίλυση σοβαρή κρίση του χρέους της περιοχής.
Έγινε ηγέτης της CDU το 2000, μετά από τον προκάτοχό της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραιτήθηκε σε σχέση με το σκάνδαλο χρηματοδότησης των κομμάτων που μολυσμένο και πολύ καιρό τον μέντορά της, ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ.
Γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1954, αλλά μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία όπου ο πατέρας της ήταν ένας προτεστάντης κληρικός. Κατέχει διδακτορικό στη φυσική.
Χώρισε τον πρώτο της σύζυγο Ulrich Μέρκελ το 1982 και ήταν παντρεμένος με την δημοσιότητα-ντροπαλός καθηγητής χημείας Joachim Sauer από το 1998. Δεν έχει παιδιά.

Μέσα ενημέρωσης

Ανταγωνιστική αγορά τηλεόραση της Γερμανίας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με περίπου 34 εκατομμύρια νοικοκυριά τηλεόραση.
Λογότυπα της γερμανικής καλωδιακή / δορυφορική τηλεοπτικούς σταθμούς σε πιάτα στον τελευταίο όροφο
Σημαντικά τηλεοπτικά δίκτυα χρήση καλωδιακής και δορυφορικής να φτάσει τους θεατές
Τα πολλά περιφερειακών και εθνικών δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων - που οργανώνεται σύμφωνα με την ομοσπονδιακή πολιτική δομή - vie για το κοινό με τις ισχυρές εμπορικές επιχειρήσεις. Κάθε μία από τις 16 περιφέρειες ρυθμίζει την ιδιωτική και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της.
Περίπου το 90% των γερμανικών νοικοκυριών διαθέτουν καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση, και οι θεατές απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη δέσμη free-to-view δημόσια και ιδιωτικά κανάλια. Αυτό έχει λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Η Γερμανία είναι το σπίτι σε μερικά από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Bertelsmann και ο εκδότης Axel Springer. Μερικοί από τους κορυφαίους free-to-air εμπορικά δίκτυα της Γερμανίας τηλεόραση ανήκουν ProSiebenSat1, μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία ενός billionnaire των ΗΠΑ.
Η Γερμανία έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή επίγεια μετάδοση τηλεόρασης. Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί ZDF και ARD προσφέρουν μια σειρά από ψηφιακά κανάλια-μόνο.
Ενώ τον Τύπο και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, η οθόνη του σβάστικες και δηλώσεις εγκρίνοντας ναζισμός είναι παράνομες.
Υπάρχουν διάφορες εθνικές εφημερίδες, αλλά η αγορά Τύπο είναι το ισχυρότερο σε περιφερειακό επίπεδο, με περισσότερους από 300 τίτλους.
Το Μάρτιο του 2011 σχεδόν το 80% των Γερμανών - 65.100.000 άτομα - ήταν σε απευθείας σύνδεση, Internetworldstats αναφερθεί. Κορυφαίοι κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνουν Facebook, wer-kennt-Wen και meinVZ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...