"Χαμόγελα" σε Αθήνα και αγορές μετά την "καταιγίδα

Eνισχύθηκε η άνοδος στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,79% φθάνοντας στις 689 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε φθάσει έως και 1,98%. Κέρδη 1,3-1,4% σε..
Γαλλία – Γερμανία πριν από ένα τέταρτο. 
Στην οδό Αθηνών οι τραπεζικές μετοχές παρά την περιρρέουσα αρνητική εικόνα καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο. Άνοδος 5,71% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,85 ευρώ. Υπεραπόδοση 7,69% για το Ταχυδρομικό και άνω του 5% για τις Alpha Bank- Εurobank. Πάνω από 2% τα κέρδη σε MIG, Μοτορ Οιλ, Μυτιληναίος και Jumbo.



Ανοδικά ξεκίνησαν  οι αγορές στην Ευρώπη προσπαθώντας να λησμονήσουν την κρίση και  τα κέρδη οδηγούν οι μεταλλουργικές εταιρείες και επιχειρήσεις τεχνολογίας, όπως η Siemens. 



Και η κρίση εκτός από τα υψηλά χρέη είναι τα 700 δισ. ευρώ  που χρειάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες σύμφωνα με την EBA. Κέρδη 1% για Φρανκφούρτη, Παρίσι και άνω του 0,20% στο Λονδίνο. 



Με κέρδη της τάξεως  του 1% άνοιξε και η Αθήνα, καθώς από χθες υπάρχει ένα γεγονός, η επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά, ο οποίος δηλώνει ότι συμφωνεί στους στόχους εφόσον πραγματοποιηθεί μια τροποποίηση στην πολιτική ( λ. χ φόροι ) προκειμένου να ανασάνει η τσακισμένη ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...