Τα πρόσωπα του Europa League

Τα μαγικά του «Χάρι Χουντίνι»
Οι (κακές) συνήθειες δεν λησμονούνται. Ακόμη και στα δύσκολα. Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι ο Χάρι Ρέντναπ θα αναζήτησε μία τηλεόραση για να δει από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του, της Τότεναμ, απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν.Ο ίδιος δεν μπορούσε να βρεθεί στην αγαπημένη του θέση. Αυτή του πάγκου. Αντί για εκείνη, ήταν στο νοσοκομείο..
Σοβαροί λόγοι υγείας... Καρδιακοί. Αλλιώς, ο «Χάρι Χουντίνι» θα έκανε ένα....μαγικό και θα βρισκόταν στη Ρωσία.
Πριν από το παιχνίδι είχε ακολουθήσει την απαραίτητη (και βγαλμένη από ρουτίνα) διαδικασία επιλογής της ενδεκάδας. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ετσι κι αλλιώς στην «ανοησία» του Γιουρόπα Λιγκ -όπως το έχει χαρακτηρίσει- συμμετοχή έχουν όσοι δεν λογίζονται βασικοί και τα ταλέντα της ομάδας.
Αυτό που θα παρακολούθησε σίγουρα δεν τον ικανοποίησε. Και πολύ θα ήθελε να είχε στη διάθεσή του εκείνο το... μαγικό που θα τον έφερνε, με μία κίνηση, στο «Κεντρικό Στάδιο» του Καζάν. Ο ίδιος ο Ρέντναπ θα θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στους πάγκους. Αν και οι γιατροί έχουν αντίθετη γνώμη, αφού αναμένεται να απουσιάσει και απ' το αυριανό ντέρμπι με τη Φούλαμ!
Πάντως, το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Ρούμπιν δεν πτόησε τους «Σπερς». «Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση για το πόσο καλή ομάδα είναι. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός μέχρι το τέλος, αλλά με τα παιχνίδια που απομένουν η πρόκριση είναι στα χέρια μας.
Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε» ήταν τα λόγια του «αντι-Ρέντναπ» για μία νύχτα Κέβιν Μποντ. Σίγουρα θα είχε μιλήσει νωρίτερα με τον προπονητή της ομάδας. Αν και οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με την επιλογή του Ρέντναπ να μη χρησιμοποιεί βασική ομάδα στην... ανοησία.
Ισως η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ τον αναγκάσει να αναθεωρήσει. Και ίσως να κάνει δεύτερες σκέψεις για την κατάρτιση της αποστολής. Γιατί ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ που έμεινε εκτός λίστας θα ήταν προσιτή λύση στην Τότεναμ των πολλών προβλημάτων στη μεσαία γραμμή.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΡΟΚΙ (ΛΑΤΣΙΟ)
Τρέχει για όλη την ομάδα
Στην Αγγλία ο ρόλος του αμυντικού μέσου με το τέσσερα στην πλάτη χάθηκε στους γρήγορους ρυθμούς της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο τρεχαλατζής αμυντικός μέσος παραμένει απαραίτητος!
Στην Ιταλία οι προπονητές φαίνεται ότι συνεχίζουν να εμπιστεύονται έναν «χαμάλη» μέσο, που τρέχει για όλους. Στη Λάτσιο, που έχει προπονητή τον 65χρονο Εντι Ρέια, τη συγκεκριμένη θέση καλύπτει ο Κρίστιαν Μπρόκι.
Στα 35 του ο Ιταλός μέσος συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα στο γήπεδο: να τρέχει και να «καταπίνει» χιλιόμετρα. Παρά τα χρονάκια του ο Μπρόκι τα καταφέρνει μία χαρά και αμείβεται αδρά. Από το καλοκαίρι του 2008, που βρίσκεται στους λατσιάλι, καρπώνεται ετησίως 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία της Λάτσιο με τη Μίλαν, που είχε τότε τα δικαιώματά του, ο ίδιος δέχθηκε μείωση αποδοχών, γιατί στους «ροσονέρι» εισέπραττε 2,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο! Ωστόσο, έχει... βγάλει τα λεφτά του και με τη Ζυρίχη στο Γιουρόπα Λιγκ ευτύχησε να πανηγυρίσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τέρμα, παρότι αγωνίστηκε σε πολλά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν.
Και το κυριότερο: αν συνεχίσει τις ίδιες μεστές εμφανίσεις, τότε η ανανέωση του συμβολαίου του (σ.σ. λήγει τον προσεχή Ιούνιο) θα είναι δεδομένη!

ΑΛΑΝ (ΜΠΡΑΓΚΑ)
Ο... mr. Corner
Ο Αλαν από την προηγούμενη σεζόν έδειχνε τις ικανότητές του ως εξτρέμ που μπορεί να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα και να κρίνει ένα παιχνίδι. Επαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της Μπράγκα έως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.
Προχθές προκάλεσε εφιάλτες στους παίκτες της Μάριμπορ. Εβλεπαν τον Βραζιλιάνο με τα ράστα του να ανεμίζουν, φαινόταν λες και είχε ένα χταπόδι στο κεφάλι, σαν να του έμεινε η στολή του Χάλογουιν, κάθε φορά που πατούσε το γκάζι και προετοιμαζόταν για έφοδο, σέντρα, ντρίμπλα, κυρίως στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στο «ΑΧΑ».
Πέτυχε ένα όμορφο γκολ και σέρβιρε άλλα τρία για τον Λίμα, τον Ελντερσον και τον Πάουλο Βινίσιους με τις απρόβλεπτες εκτελέσεις κόρνερ. Ο Αλαν, που πλέον είναι ένας από τους αρχηγούς των «αρσεναλίστας», αποδεικνύοντας πως έχει διαφορετική βαρύτητα συγκριτικά με πέρυσι, είναι από τους ηγέτες της Μπράγκα, η οποία ζει από τα καλά εκτελεσμένα στημένα του.
Η Μπράγκα έχει σημειώσει 10 από τα 27 γκολ της στην εξέλιξη ελεύθερων χτυπημάτων. Προκειμένου, όμως, η ομάδα του να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις της είναι απαραίτητο ο Αλαν να ξαναγίνει ο σταθερός παίκτης που ήταν τις προηγούμενες σεζόν.

ΤΟΤΟ ΤΑΜΟΥΖ (ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ)
Ένα χαμένο παιδί που βρήκε τον δρόμο του
Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι ο πιο γνωστός Αφρικανός ποδοσφαιριστής που υϊοθετήθηκε από ξένη οικογένεια και βρήκε τον δρόμο του στον ποδοσφαιρικό χάρτη της νέας του πατρίδας, και συγκεκριμένα της Ιταλίας.
Μία λιγότερη γνωστή περίπτωση είναι αυτή του Τοτό Ταμούζ, του Ισραηλινού φορ της Χάποελ Τελ Αβίβ, με καταγωγή από τη Νιγηρία (γεννήθηκε εκεί το 1988). Το 1990 ο πατέρας του Κλεμέντ Τεμιλέ πήγε στο Ισραήλ, προκειμένου να αγωνιστεί στην Μπεϊτάρ Νετάνια.
Εναν χρόνο αργότερα ο σύλλογος διαλύθηκε, λόγω οικονομικών προβλημάτων, και ο Τεμιλέ έφυγε για τη Νιγηρία, αφήνοντας τον τρίχρονο Ταμούζ προσωρινά σε έναν συμπαίκτη του, τον Ορίτ Ταμούζ. Φεύγοντας υποσχέθηκε να γυρίσει πίσω για να πάρει τον γιόκα του, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Γρήγορα ο μικρός Τοτό-Αντράνους Τεμιλέ έγινε Τοτό Ταμούζ και με αυτό το όνομα... συστήθηκε στο ισραηλινό ποδόσφαιρο το 2005, όταν έκανε ντεμπούτο με τη Χαποέλ Πετάχ Τίκβα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (2006), ενώ το καλοκαίρι του 2010 έγινε ποδοσφαιριστής της Χάποελ Τελ Αβίβ.
Για να αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα έπρεπε να περιμένει τον Μάιο του 2007, αλλά στα 23 του έχει αγωνιστεί σε 10 ματς με την εθνική Ισραήλ. Το βράδυ της Πέμπτης με δύο γκολ σε βάρος της Αϊντχόφεν για το Γιουρόπα Λιγκ (3-3) φανερώθηκε στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

ΑΔΡΙΑΝ (ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.)

Ο θρίαμβος του εργάτη
Οταν πήγε στην Ατλέτικο έπειτα από απόφαση δικαστηρίου που έληξε την κόντρα των «ροχιμπλάνκος» με την πρώην ομάδα του, τη Λα Κορούνια, τράβηξε το... κάρο στα δύσκολα του καλοκαιριού. Τα γκολ του βοήθησαν στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε φορούσε το «9».
Του το πήρε με το έτσι θέλω η διοίκηση για να το δώσει στον Φαλκάο, ενώ ο ίδιος έχασε τη θέση του στη βασική 11άδα τη στιγμή που το στάτους του εργάτη βάρυνε περισσότερο στη συνείδηση του κοινού από εκείνη του πρωταθλητή Ευρώπης με την Κ-21 της Ισπανίας το καλοκαίρι στη Δανία.
Τώρα φοράει το «7» του Φορλάν έπειτα από απαίτηση του «Κάτσα» προτού φύγει για την Ιντερ και ο Γκρεγόριο Μανθάνο ανασάνει ανακουφισμένος που πετυχαίνει τα γκολ δύο δύο όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή ενάντια στη Σαραγόσα και την περασμένη Πέμπτη ενάντια στην Ουντινέζε -έβγαλε και ασίστ στο γκολ του Ντιέγκο.
Παρεμπιπτόντως, πριν από τα δύο ματς η Βιγιαρεάλ που πάσχει από έλλειψη επιθετικών πρόσφερε έξι εκατομμύρια. Η απάντηση που είχε λάβει το Σάββατο ήταν «διαπραγματευόμαστε, αλλά καθίστε να περάσει το ματς με τη Σαραγόσα». Πλέον, το πουλάκι πέταξε...

ΤΑΪΣΟΝ (ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ)
Κάνει τη διαφορά
Στα πρώτα του βήματα στην Ιντερνασιονάλ οι υπεύθυνοι της ομάδας πίστευαν πως είχαν στα χέρια τους ένα διαμάντι από τα πολλά που παράγει η ακαδημία της «Κολοράδο» στη γραμμή κρούσης. Θεωρήθηκε παίκτης επιπέδου Σόμπις, Νιλμάρ, Πάτο, οι πιο σύγχρονοι πετυχημένοι απόφοιτοι της ομάδας του Πόρτο Αλέγκρε.
Ο Τάισον παρά τα σκαμπανεβάσματα της ηλικίας του απέδειξε πως αξίζει και είχε ρόλο στην κατάκτηση του Κόπα Σουδαμερικάνα το 2008 και σ' αυτή του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2010. Η ανάγκη, όμως, του βραζιλιάνικου συλλόγου για χρήματα τον ανάγκασε να μετακομίσει νωρίς προτού ωριμάσει.
Τώρα, στη Μέταλιστ, δείχνει πως προοδεύει και κάνει τη διαφορά σ' ένα συγκρότημα γεμάτο νοτιοαμερικάνικο ταλέντο και στο πρωτάθλημα όπου αναδείχθηκε καλύτερη μεταγραφή μπροστά από άλλα ταλέντα από τη χώρα του που μετανάστευσαν στην ανατολή, όπως ο Ντάγκλας Κόστα της Σαχτάρ ή ο Αντρέ (πρώην Σάντος, τώρα στην Ατλέτικο Μινέιρο δανεικός από την Ντιναμό Κ.).
Οι Ουκρανοί ελπίζουν πως θα τον πουλήσουν και θα βγάλουν και παραπάνω χρήματα από τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσαν.
ΧΑΒΙΕΡ ΠΑΣΤΟΡΕ (ΠΣΖ)
Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται
Ο Χαβιέρ Παστόρε δικαιολογεί τα 43 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε στην Παρί Σεν Ζερμέν με γκολ. Αυτό που έβαλε την Πέμπτη με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας βοήθησε την ομάδα του να φτάσει πιο κοντά στην πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Το έβδομο τέρμα του στην αγωνιστική περίοδο και δεύτερο συνεχόμενο συνοδεύθηκε από ιδιαίτερη αφιέρωση.
Εδώ και ορισμένες μέρες τρέχει καμπάνια στο Twitter ζητώντας από όσους τον ακολουθούν νέους τρόπους για να πανηγυρίσει. Ενάντια στην Καέν θυμήθηκε την Ταγέρες δε Κόρδοβα, την πρώτη του ομάδα, σχηματίζοντας ένα ταυ με τα χέρια του.
Μετά το βολέ του στο «Παρκ ντε Πρενς» έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Ουρακάν, της ομάδας που τον έβγαλε από την αφάνεια. Εδειξε στην κάμερα ένα λευκό περικάρπιο με κόκκινο το γράμμα «H» (σ.σ. Huracan), όπως είχε υποσχεθεί μέσω του Διαδικτύου στους φίλους της «Globo» που ακόμη τον λατρεύουν.
Για να δούμε τι θα κάνει την επόμενη φορά που θα σκοράρει ο Αργεντινός. Μπορεί να θυμηθεί τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, πρόεδρο της Παλέρμο, αυτόν που τον άφησε να φύγει, για να χαρεί πλέον στην ομάδα του εμίρη του Κατάρ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...