Απόρριψη αιτήματος Ράμμου: Καταλύεται το Σύνταγμα, αλλά ο Μπούρας προβληματίζεται για τη fake γουρουνοπούλα

 Στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών βρέθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιος Μπούρας, για να πει τον πόνο του με τη fake γουρουνοπούλα τη στιγμή που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γεγονός ότι δεν διάβασε την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ επειδή… γιόρταζε.

Ο κ. Μπούρας, ο οποίος απέρριψε την επιστολή του Χρήστου Ράμμου για την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας επί των ευρημάτων της ΑΔΑΕ αναφορικά με τους αυτεπάγγελτους ελέγχους της Αρχής σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρουσιάστηκε στα γραφεία των δημοσιογράφων με δύο φωτοτυπίες στο χέρι.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα

 Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, η συνέντευξη, που θα λάβει χώρα στις 12:30, θα αφορά σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και αγοράς εργασίας.

Κρούση της Σεβίλλης για τον Κωνσταντέλια, αρνητικός σε πρόταση 5 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟΚ!

 Κρούση στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Γιάννη Κωνσταντέλια πραγματοποίησε η Σεβίλλη.

Σύμφωνα με τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6, ο σύλλογος της Ανδαλουσίας χτύπησε την πόρτα του «δικεφάλου» του Βορρά, καταθέτοντας προσφορά ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως να εμφανίζεται ξεκάθαρα αρνητική.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποτελεί πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και στην παρούσα φάση δεν έχει διάθεση να ανοίξει διαπραγματεύσεις για παραχώρηση του 19χρονου άσου, που δείχνει ότι έχει όλα τα εχέγγυα για ένα λαμπρό μέλλον. Ειδικά για αυτά τα χρήματα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει συζητήσεις.

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή φοροδιαφυγή άνω των 30 εκατ. ευρώ από e-shops

 Την απόκρυψη μεγάλου ύψους εισοδημάτων, άνω των 30 εκατ. ευρώ, από επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα μέσω διαδικτύου, αποκάλυψαν σαρωτικοί έλεγχοι, τους οποίους έκαναν οι "ράμπο" της ΑΑΔΕ.

Πώς απέκρυπταν εισοδήματα

Οι επιχειρήσεις αυτές απέκρυπταν τα εισοδήματά τους με δύο τρόπους:

• Είτε μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων

Γαλλία: Χιλιάδες απεργοί αντέδρασαν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού – «Πεδίο μάχης» οι δρόμοι

 «Παρέλυσε» η Γαλλία από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Μακρόν. Δεκάδες Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους σε Παρίσι, Μασσαλία, Τουλούζη, Νάντη και Νίκαια. Δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν και ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός για τους επισκέπτες. Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίαε του Μακρόν μεταμφιεσμένου σε Θάτσερ.

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την επιστροφή από τις ΗΠΑ χωρίς F-16 ― Το παρασκήνιο της επίσκεψης

 Εκνευρισμένος και με «άδεια χέρια» έφυγε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν. Η Άγκυρα δεν εξασφάλισε καμία ξεκάθαρη δήλωση εκ μέρους της Ουάσιγκτον για τα πολυπόθητα F-16, καθώς και για μια σειρά άλλων θεμάτων. Την απόσταση που συνεχίζει να χωρίζει τις δύο πλευρές επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση. Οι αναφορές στην Ελλάδα δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός από το Νταβός έστελνε μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Τουρκία.

To “Spare” του πρίγκιπα Χάρι πούλησε πάνω από 3,2 εκατ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα

 Το “Spare”  του πρίγκιπα Χάρι έχει πουλήσει περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μετά από μόλις μία εβδομάδα έκδοσης και πιθανότατα θα βρει θέση μεταξύ των best seller απομνημονευμάτων όλων των εποχών.

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι που έγιναν πρωτοσέλιδο ανά τον κόσμο πούλησαν 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν αριθμό συγκρίσιμο με τις πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας  blockbusters όπως το “A Promised Land” του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και το “Becoming” της πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα.

Αϊτή: Συμμορία επιτέθηκε σε λεωφορείο και κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων

 Πολλοί επιβάτες ενός λεωφορείου που προερχόταν από τον Άγιο Δομίνικο και κατευθυνόταν στο Πορτ-ο-Πρενς απήχθησαν το απόγευμα της Τετάρτης από μια συμμορία στα προάστια της αϊτινής πρωτεύουσας, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

Τα μέλη της συμμορίας, που ήταν βαριά οπλισμένα, σταμάτησαν το λεωφορείο της εταιρείας Capital Coach Line γύρω στις 14.30 το μεσημέρι, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Πολωνία: Θρίλερ με τους «Ισπανούς δύτες» που διασώθηκαν στην Βαλτική και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν

 Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα (19/1) οτι ζήτησε από τις υπηρεσίες πληροφοριών να ερευνήσουν την υπόθεση της διάσωσης τριών δυτών στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στο λιμάνι του Γκντανσκ.

Τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, οι τρεις άνδρες έστειλαν σήμα κινδύνου, αφού το σκάφος τους υπέστη βλάβη. Τους διέσωσε η πολωνική ακτοφυλακή. Δήλωσαν ότι ήταν Ισπανοί και έψαχναν για κεχριμπάρι. Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, μόνο ο ένας από αυτούς διέθετε έγγραφα ταυτότητας.

Πέτκοφ: Όπλα στάλθηκαν από τη Βουλγαρία στην Ουκρανία πολύ πριν από την επίσημη κρατική βοήθεια

 Όπλα από τη Βουλγαρία έφτασαν στην Ουκρανία μέσω μεσαζόντων πολύ πριν εγκριθεί το πρώτο επίσημο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τη βουλγαρική κυβέρνηση, ανέφεραν σήμερα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον πρώην πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ.

Οι εξαγωγές δεν έγιναν από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, αλλά μεταφέρθηκαν μέσω εταιρειών τρίτων στη Βουλγαρία και στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα βουλγαρικών μμε.

Ιταλία, μήνυμα της Ρωσικής Πρεσβείας στη Ρώμη: Ιταλικοί πύραυλοι κατασχέθηκαν από τον εχθρό και είναι σε καλά χέρια

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το απόγευμα η Πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρώμη προέβη σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα όπου δημοσίευσε φωτογραφίες αντιαρματικού πυραύλου MILAN και σχετικής ετικέτας του, με συνημμένο το εξής κείμενο στα Ιταλικά και Ρωσικά:

“Οι αντιαρματικοί πύραυλοι “MILAN” ιταλικής κατασκευής που έχουν κατασχεθεί από τον εχθρό βοηθούν τους υπερασπιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ να πολεμήσουν τους Ουκρανούς νεοναζί.