Κίνα: Νουθεσίες σε Κινέζους Χριστιανούς για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

 Οι Κινέζοι Χριστιανοί που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα κλήθηκαν να μην ξεχνούν ότι ζουν σε μια σοσιαλιστική χώρα που έχει τις δικές της παραδόσεις.

Τα τελευταία χρόνια, ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ έχει προωθήσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Σιωνισμός των θρησκειών της Κίνας», το οποίο στοχεύει να ευθυγραμμίσει αυτές τις θρησκείες όλο και πιο κοντά στις κινεζικές παραδόσεις και νόμους.

Για παράδειγμα, μουσουλμανικοί τρούλοι και μιναρέδες, που θεωρούνται ότι έχουν επιρροή στη Μέση Ανατολή, γκρεμίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από κινεζικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Ιταλία: Το ακριβότερο Πανετόνε στον κόσμο καλυμμένο απο χρυσό και διαμάντια αξίας 700.000 €

 Το πιο ακριβό panettone στον κόσμο – καλυμμένο εξ ολοκλήρου με χρυσό και διαμάντια – αξίας 700.000 ευρώ, δόθηκε ως γαμήλιο δώρο από έναν Ινδό βιομήχανο κλωστοϋφαντουργίας σε μια ανιψιά που ερωτεύτηκε το panettone ενώ σπούδαζε στην Ιταλία, αναφέρει η Huffington Post.

Αυτό το προϊόν αρτοποιίας που μοιάζει με κέικ περιέχει πέντε κιλά σοκολάτας Ισημερινού, σαφράν και μπαχαρικά, τυλιγμένο σε μεμβράνη τροφίμων χρυσού 22 καρατίων, διακοσμημένο με διάφορα διαμαντένια βραχιόλια διαφόρων μεγεθών και αξιών και μια χρυσή τιάρα λευκή με διαμάντια.

Ν. Κορέα: Νεκρός στο αυτοκίνητο του βρέθηκε ο ηθοποιός της οσκαρικής ταινίας «Παράσιτα» Λι Σον-κιουν

 Ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σον-κιουν βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του και οι αρχές θεωρούν πως αυτοκτόνησε. Ήταν διάσημος όχι μόνο στη χώρα του αλλά και διεθνώς για τον ρόλο του στην ταινία Παράσιτα, η οποία είχε θριαμβεύσει στα Όσκαρ το 2020 .

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μεταδίδει ότι Ο 48χρονος ηθοποιός εντοπίστηκε νεκρός στο εσωτερικό αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Η Ουκρανία λέει πως κατέρριψε 32 από τα 46 drones που έστειλε η Ρωσία να την πλήξουν

 Η Ρωσία εξαπέλυσε συνολικά 46 drones μιας κατεύθυνσης εναντίον στόχων στην Ουκρανία κατά κύματα τη νύχτα, έκανε γνωστό το πρωί η ουκρανική πολεμική αεροπορία, διευκρινίζοντας ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τα 32.

Τα περισσότερα από τα ρωσικά UAVs τα οποία δεν καταρρίφθηκαν έπληξαν περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή, ιδίως στη Χερσώνα, καθώς και τομείς στο δυτικό τμήμα της χώρας, μακριά από τα μέτωπα, διευκρίνισε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.


Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

 Wolfgang Schaeuble, President of the Parliament, speaks during a debate on ’70 Years German Constitution’ of the German federal parliament, Bundestag, at the Reichstag building in Berlin, Germany, Thursday, May 16, 2019. (AP Photo/Michael Sohn)

Τον θάνατο του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η οικογένειά του.

Στην Κίνα πήγαν οι μισές εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας το 2023, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Νόβακ

 Οι μισές εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας το 2023 πήγαν στην Κίνα, ενώ το μερίδιο της Ινδίας ανήλθε σε δύο χρόνια στο 40% των συνολικών ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, μετέδωσαν ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

“Οι βασικοί εταίροι στην τρέχουσα κατάσταση είναι η Κίνα, το μερίδιο της οποίας αυξήθηκε σε περίπου 45-50% και βεβαίως η Ινδία”, δήλωσε ο Νόβακ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας.

Περισσότεροι από 2,2 εκ. άνθρωποι αναζήτησαν φέτος τρόπους να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

 Για μια ακόμη φορά, ένα τεράστιο καραβάνι μεταναστών κινείται στη μεξικανική επικράτεια με κατεύθυνση τα σύνορα με τις ΗΠΑ αυξάνοντας σε αριθμούς ρεκόρ τις μεταναστευτικές ροές φέτος σύμφωνα με το Γραφείο Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών (CBP – Customs & Border Protection).

Ξεκινώντας από τη νότια πολιτεία του Μεξικού Τσιάπας, περίπου 8.000 άτομα με κεντρικό σύνθημα «Έξοδος από τη φτώχεια» και με καταγωγή κυρίως από Κούβα, Αϊτή και Ονδούρα κατευθύνονται προς το Βορρά,

Βασίλης Καρράς: Σήμερα η ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

 Σήμερα το μεσημέρι, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και συγχωριανοί θα συνοδεύσουν τον δημοφιλή καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά στην τελευταία του κατοικία και να τον τιμήσουν με το τελευταίο χειροκρότημα. 

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στην Εκκλησία του χωριού και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Μεγάλο σκάνδαλο στα Κατεχόμενα: Ηχητικό ντοκουμέντο για δωροδοκία του Οκτάι με 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω Τατάρ

 Υπάρχουν υποψίες ότι ο κύκλος του δολοφονημένου τουρκοκύπριου επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι δωροδόκησε τον τέως αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, με 50 εκατομμύρια δολάρια.

Στο επίκεντρο ισχυρισμών περί δωροδοκίας βρίσκεται από προχθές ο τέως αντιπρόεδρος και αρμόδιος αξιωματούχος για θέματα της Κύπρου στην Τουρκία, Φουάτ Οκτάι (στη φωτογραφία από bugunkibris.com, επάνω, οι πρωταγωνιστές του φερόμενου σκανδάλου).