Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ουκρανία έχασε 234 μαχητές, 7 τανκς και 3 Bradley κατά τη διάρκεια απόπειρας διάσπασης

 ΜΟΣΧΑ, 12 Μαρτίου – RIA Novosti. Το καθεστώς του Κιέβου έχασε 234 μαχητές σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να διαπεράσει τα ρωσικά σύνορα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας. 
"Ο εχθρός έχασε 234 μαχητές σκοτώθηκαν, επτά άρματα μάχης, τρία αμερικανικής κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού Bradley και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων", ανέφερε το υπουργείο.

Σομαλία: Πειρατές κατέλαβαν το φορτηγό πλοίο Abdullah – Στους 23 οι όμηροι ναυτικοί από το Μπανγκλαντές

 Ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μπανγκλαντές κατέλαβαν πειρατές. Έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας και κρατούν ομήρους τα 23 μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το M/V Abdullah είχε αναχωρήσει από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης μεταφέροντας 55.000 τόνους άνθρακα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν δέχθηκε επίθεση το μεσημέρι.

«Μια ομάδα 15-20 σομαλών πειρατών κατέλαβε το πλοίο», δήλωσε ο Μεχρούλ Καρίμ, διευθύνων σύμβουλος της KSRM στην οποία ανήκει το πλοίο.

Σύμβουλος του Ντ. Τραμπ στο ΕΡΤNews: Οι Δημοκρατικοί χρησιμοποιούν ως όπλο το δικαστικό σύστημα εναντίον του

 Έχει μεγαλώσει η βάση των ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Χρήστος Μαραφάτσος μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Prime» και τον Ηλία Σιακαντάρη.

Αναφορικά με το αν θα έχει καθαρίσει το δικαστικό πεδίο μέχρι τις εκλογές, καθώς ο Τραμπ είναι ο πρώτος υποψήφιος με τόσο πολλές δικαστικές περιπέτειες, ο κ. Μαραφάτσος τονίζει: «80% ναι. Από το 2016, από την πρώτη μέρα που ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, αυτό το παιχνίδι παίζουν οι Δημοκρατικοί».

«Η Ουκρανία δεν θα υψώσει ποτέ τη λευκή σημαία», απαντά το Κίεβο στον πάπα Φραγκίσκο

 Η Ουκρανία απάντησε με δριμύτητα σήμερα στον πάπα Φραγκίσκο και δεσμεύτηυκε ότι δεν θα παραδοθεί «ποτέ» μπροστά στη Ρωσία, αντιδρώντας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο ποντίφικας, στην οποία ζήτησε από το Κίεβο να έχει «το θάρρος να υψώσει τη λευκή σημαία και να διαπραγματευτεί».

«Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε. Για αυτήν τη σημαία ζούμε, πεθαίνουμε και θριαμβεύουμε. Δεν θα υψώσουμε ποτέ άλλες σημαίες», απάντησε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Χ (πρώην Twitter).

Αντιμέτωπες με σπείρα οικονομικού θανάτου οι ΗΠΑ - Δημιουργούν χρέος 1 τρισ. δολ. ανά 100 ημέρες

 Η Bank of America εξέδωσε προειδοποίηση για «σπείρα θανάτου στο δολάριο

Αντιμέτωπες με σπείρα οικονομικού θανάτου αναμένεται να βρεθούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αναλυτή και οικονομικό συγγραφέα John Rubino.
Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη εβδομάδα, η Bank of America εξέδωσε προειδοποίηση για «σπείρα θανάτου στο δολάριο» επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δημιουργεί «νέο χρέος 1 τρισεκ. δολ. κάθε 100 ημέρες».
Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο χρυσός και το Bitcoin σημειώνουν συνεχώς ιστορικά υψηλά.
Σύμφωνα με τον Rubino, «Όταν ένα κτίριο αξίζει 200 εκατομμύρια δολάρια και κάποιος το πουλάει για 48 εκατομμύρια δολάρια, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ζημία που κάποιος πρέπει να επωμιστεί.

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ρωσία και Ελβετία, κλήθηκε η πρέσβειρα στη Μόσχα

 Η πρέσβειρα της Ελβετίας στη Μόσχα Christina Marty Lang, κλήθηκε σήμερα 12/3 από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για την ψήφιση μέτρων στην Ελβετία που πρόκειται να επιτρέψουν τη χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επισκευές στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτό το μέτρο που έλαβαν οι ελβετικές αρχές, το οποίο παραβιάζει κατάφωρα τις θεμελιώδες αρχές και κανόνες του διεθνούς δικαίου όσον αφορά την κρατική ασυλία», κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

H Ρωσία θα δημοσιεύσει τεκμήρια που αποδεικνύουν εμπλοκή ΗΠΑ στην κατάρριψη του μεταγωγικού Il-76

 Στον χειρισμό του συστήματος Patriot κρύβεται το μυστικό της κατάρριψης του Il-76 σύμφωνα με τη Ρωσία

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε διεθνείς εμπειρογνώμονες στοιχεία για τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον στη συντριβή του μεταγωγικού Il-76 με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου στην περιοχή του Belgorod.
Μάλιστα κάτι τέτοιο προαναγγέλθηκε από τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, Konstantin Gavrilov, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία Ασφάλειας.

H Nord Stream μηνύει ασφαλιστικές για τις εκρήξεις στον αγωγό

 Η εταιρεία με έδρα την Ελβετία υπέβαλε μήνυση τον περασμένο μήνα στην οποία υποστηρίζει ότι οι ασφαλιστικές δεν κατέβαλαν αποζημιώσεις για τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2

H Nord Stream έχει μηνύσει ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lloyds, επειδή αρνήθηκαν να προσφέρουν αποζημίωση για τη ζημιά που προκάλεσαν οι εκρήξεις στον ρωσικό αγωγό που συνδέει τη Δυτική Ευρώπη με τη Ρωσία, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε πανωλεθρία κατέληξε η απόπειρα του Κιέβου να οργανώσει επίθεση εντός ρωσικού εδάφους:

 Σε παταγώδη αποτυχία κατέληξε η σημερινή απόπειρα  των Ουκρανών να  δημιουργήσουν συνθήκες επίθεσης εντός του ρωσικού εδάφους με ένα συνονθύλευμα δυνάμεων.

Πάνω από 160 Ουκρανοί νεκροί

Η προσπάθεια ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην περιοχή του Belgorod με τις δυνάμεις «Ρώσων εθελοντών» και ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες προσέβαλλαν τα μεθόρια με τη Ρωσία σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις με ίδιους να ισχυρίζονται ότι πραγματοποιήθηκαν μάχες εντός της ρωσικής επικράτειας.

Παρέδωσαν εν κρυπτώ στην Ουκρανία 32 ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χλστ. και 50.000 οβίδες αφήνοντας ακάλυπτα τα νησιά

 Ένα μεγάλο αριθμό ρυμουλκούμενων πυροβόλων των 105 χλστ. παραχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες προσβολής των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΣ δόθηκαν 32 ρυμουλκούμενα πυροβόλα μαζί με 50.000 βλήματα των 105 χλστ.

«Μπορούμε χωρίς τις ΗΠΑ». Τι αποφάσισαν δύο δωδεκάδες ευρωπαϊκές χώρες;

 ΜΟΣΧΑ, 12 Μαρτίου - RIA Novosti, 

Αντρέι Ιγκόρεφ. Στα τέλη Φεβρουαρίου, δύο χώρες του ΝΑΤΟ - η Τουρκία και η Ελλάδα - εντάχθηκαν επίσημα στο πανευρωπαϊκό ηπειρωτικό έργο αεράμυνας Sky Shield. Συνολικά, 21 πολιτείες συμμετέχουν ήδη εκεί. 

TASS: Η ΕΚ δεν συνιστά την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Κίεβο για την ένταξη στην ΕΕ

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνιστά την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Κίεβο για την ένταξη στην ΕΕ, καθώς η Ουκρανία δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία, αναφέρει το TASS, επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη. 

Διευκρινίζεται ότι το σχετικό έγγραφο θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα. 

Καλάτζε: Η Γεωργία δεν θα απαγορεύσει την εναέρια κυκλοφορία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, βάσει των συμφερόντων της

 Οι γεωργιανές αρχές δεν θα επιβάλουν απαγόρευση της εναέριας κυκλοφορίας με τη Ρωσία, καθώς ενεργούν βάσει των συμφερόντων του κράτους τους, δήλωσε ο Kakha Kaladze, Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο.

Каладзе: Грузия не запретит авиасообщение с РФ, исходя из своих интересов
12 марта 2024 в 16:04 

Ποιος επέβαινε στο Il-76 που συνετρίβη κοντά στο Ιβάνοβο, υπάρχουν επιζώντες; video

 Σήμερα, 12 Μαρτίου, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση στην περιοχή του Ιβάνοβο, συνετρίβη κατά την απογείωση, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Τι είναι γνωστό για το πλήρωμα και τους επιβάτες του πλοίου; Τι είναι γνωστό για τη συντριβή του Il-76 Το αεροπλάνο Il-76 συνετρίβη στις 12 Μαρτίου. 

Ο Κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ο ίδιος τι θα γίνει με το έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2024»: «Δεν θα δώσουμε τίποτα»

 (Aνανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:31): Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να δοθεί επίδομα Πάσχα και έρχεσαι οριστικό τέλος στα όποια σενάρια διακινούνταν από το πρωί ότι η κυβέρνηση αναζητά κονδύλια για να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στους πολίτες.

Αποκάλυψη-σοκ: «Οι εμβολιασμένοι κατά Covid-19 έχουν 52% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο “τούρμπο”»!

 Η Ivana Pavic, μία παθολόγος από την Κροατία, σε συομιλία της με τον ερευνητή Steve Kirsch προχώρησε σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη:

Οι εμβολιασμένοι κατά Covid έχουν ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες για να εκδηλώσουν καρκίνους «τούρμπο» σε ένα ποσοστό της τάξης του 52%.

Ανησυχητική είναι και η αποκάλυψη του ερευνητή Steve Kirsch, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν αρχίσει να μεταδίδουν ιούς και στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ξεκίνησαν και αυτοί να νοσούν από τέτοιο είδος καρκίνου.

Επική ανάρτηση από Π.Καμμένο: «Η άσκηση του ΝΑΤΟ κοντά στην Ρωσία μπορεί να οδηγήσει σε… σπάσιμο πιάτων»

 Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος, σχολιάζοντας τη μεγαλύτερη άσκηση που έχει προγραμματίσει το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με την ονομασία «Steadfast Defender 2024» και τη συμμετοχή 90.000 στρατιωτών από 31 χώρες την παρομοίασε με «σπάσιμο πιάτων στα μπουζούκια» εννοώντας ότι θα ξεκινήσει ένας χαμός.

«Η άσκηση του ΝΑΤΟ της 21/3 πρόκληση στη Ρωσία είναι λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε…».

Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της Λεπέν: Η παράταξή της προηγείται 13 μονάδες έναντι του κόμματος του Ε.Μακρόν

 Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές η «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν ανοίγει την διαφορά έναντι του κόμματος «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν και των συμμάχων του.

Συγκεκριμένα, μία νέα δημοσκόπηση που διενήργησε από την 1η μέχρι την 6η Μαρτίου με δείγμα 11.700 ατόμων το Ipsos-Sopra Steria σε συνεργασία με το Cevipo και το Ίδρυμα Ζαν Ζωρέ για τη Le Monde, το χάσμα μεταξύ της Δεξιάς και του κόμματος του Γάλλου προέδρου διευρύνεται.

Η Μόσχα καταγγέλλει νομικά την «αρπαγή» της Κριμαίας από την σοβιετική δημοκρατία της Ρωσίας το 1954!

 Η Ρωσία ετοιμάζεται να κηρύξει ως παράνομη την πράξη «αρπαγής» από την λαϊκή δημοκρατία της Ρωσίας και παραχώρησης της Κριμαίας στην λαϊκή δημοκρατία Ουκρανία το 1954 από τον τότε γ.γ. του ΚΚΣΕ Ν.Χρουτσόφ.

Συγκεκριμένα υπέβαλαν στη Δούμα ένα νομοσχέδιο το οποίο ακυρώνει την απόφαση της του τότε ΚΚΣΕ να αποσχίσει από την Ρωσία της Κριμαία και να την αποδώσει στην Κριμαία ως ένδειξη «καλής θέλησης» προς τον ουκρανικό λαό στο πλαίσιο της αποσταλινοποίησης της χώρας και ειδικά της Ουκρανίας που είχε υποφέρει από λιμό Στάλιν.

Ο Ουκρανός πρόξενος δεν βλέπει κανένα μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας λεωφορείων στα πολωνικά σύνορα

 A Ukrainian consul who went to the Dorohusk-Yahodyn checkpoint saw no signs of passenger traffic being blocked. He met with the Polish hauliers protesting near the checkpoint and emphasised the unacceptability of causing delays for buses. 

Source: European Pravda; the Consulate General of Ukraine in Lublin, following a trip to the border by Consul Serhii Tsaruk  

The Consulate General noted that the police have denied that protesters are deliberately blocking buses.  

Οι εθελοντές στρατιώτες της Ουκρανίας από τη Ρωσία εισβάλλουν στις συνοριακές περιφέρειες της Ρωσίας, αναφέρθηκαν μάχες - βίντεο

 Volunteer soldiers from the Freedom of Russia Legion, the Russian Volunteer Corps and the Siberian Battalion fighting for Ukraine have reported that they had entered the Russian border area and posted a message about it. A video showing the purported presence of military personnel on Russian territory and gunfire was posted on various Telegram channels.

Source: Telegram channels of the Freedom of Russia Legion, the Russian Volunteer Corps and the Siberian Battalion; Astra and Krymskii Veter (Crimean Wind) Telegram channels; Andrii Yusov, spokesperson for Defence Intelligence of Ukraine (DIU), in a comment to Ukrainska Pravda

Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει ρωσικό διοικητήριο στο Kinburn Spit – βίντεο

 The Russian-flagged tanker Mekhanik Pogodin, used by the Russians as a command post, was destroyed on 11 March 2024 as a result of a successful strike by the Ukrainian Air Force near the Kinburn Spit, Mykolaiv Oblast.

Source: Ukrainian Navy’s press service

Details: It is noted that the vessel was destroyed in accordance with international humanitarian law as a legitimate military target belonging to the Russians.

Η ουκρανική ταινία 20 Μέρες στη Μαριούπολη αποκόπηκε από τη διεθνή τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ λόγω χρονικών περιορισμών

 Η τελετή απονομής για την ταινία 20 Days in Mariupol δεν συμπεριλήφθηκε στη συντομευμένη διεθνή τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων Όσκαρ. 

Η Disney Entertainment εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στα χρονικά όρια που προβλέπονται για τη σύντομη έκδοση της εκπομπής.

Η απάτη του Χόλιγουντ κτυπάει «κόκκινο»: Το σενάριο της ταινίας «20 ημέρες στην Μαριούπολη» των Όσκαρ διαψεύδεται από την ίδια την αληθινή πρωταγωνίστρια! (upd)

 Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 11/3, 22.05): Στο «κόκκινο» φαίνεται πως είναι η απάτη του Χόλυγουντ, καθώς το σενάριο της ταινίας «20 ημέρες στην Μαριούπολη» που βραβεύτηκε στα Όσκαρ, διαψεύδεται από την ίδια την αληθινή πρωταγωνίστρια.

Η Marianna Vyshemirskaya μιλώντας στη Daily Storm, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Ενώ αυτοί εργάζονται για την προπαγάνδα, εγώ δουλεύω για να βοηθήσω τους ανθρώπους. Πρόκειται για μια παρέλαση υποκρισίας.