Η ουκρανική ταινία 20 Μέρες στη Μαριούπολη αποκόπηκε από τη διεθνή τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ λόγω χρονικών περιορισμών

 Η τελετή απονομής για την ταινία 20 Days in Mariupol δεν συμπεριλήφθηκε στη συντομευμένη διεθνή τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων Όσκαρ. 

Η Disney Entertainment εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στα χρονικά όρια που προβλέπονται για τη σύντομη έκδοση της εκπομπής.

Πηγή: Ουκρανική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής με σύνδεσμο για την απάντηση στο αίτημα Λεπτομέρειες: Αναφέρεται ότι η διεθνής έκδοση του Όσκαρ διαρκεί 90 λεπτά, δηλαδή ορισμένες κατηγορίες και μέρη της παράστασης δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν σε αυτήν λόγω χρονικών περιορισμών.

Η Disney Entertainment εξήγησε ότι η επιλογή των υποψηφιοτήτων για τη συντομευμένη έκδοση καθορίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες κατά τη διαδικασία σχεδιασμού για τη μετάδοση της τελετής.

"Ωστόσο, η περίληψη όλων των χαμένων νικητών, συμπεριλαμβανομένων των 20 ημερών στη Μαριούπολη, περιλαμβάνεται στη συντομευμένη έκδοση", ανέφερε η Disney Entertainment στην απάντησή της στο αίτημα. 

Η εταιρεία είπε ότι η άδεια προβολής τόσο της πλήρους ζωντανής τελετής όσο και μια συνοπτική έκδοση 90 λεπτών της εκπομπής στην Ουκρανία παραχωρήθηκε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Suspilne και είπε ότι επικοινώνησαν με τον οργανισμό σχετικά με τη μορφή με την οποία μεταδόθηκε η τελετή στην Ουκρανία. 

Προηγουμένως, ο Suspilne δήλωσε ότι οι διοργανωτές απέκοψαν την υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, την οποία κέρδισε η ουκρανική ταινία 20 Days in Mariupol, από τη συντομευμένη διεθνή τηλεοπτική έκδοση των Όσκαρ. 

Η ομάδα Suspilne εξοργίστηκε με αυτή την απόφαση από τους διοργανωτές του τρέχοντος βραβείου, The Walt Disney Company. Παράθεση από τον Lukian Halkin, εκτελεστικό παραγωγό του Suspilne. Πολιτισμός: 

"Η δυνατή ομιλία του Mstyslav Chernov υπογράμμισε την ενότητα μεταξύ της Ουκρανίας και του κόσμου - είναι ακόμη πιο απογοητευτικό να βλέπεις αυτό το τμήμα γεμάτο αλήθεια και δύναμη να αποκλείεται από την έκδοση που διανεμήθηκε στις παγκόσμιες άδειες του Oscar."

Λεπτομέρειες: Πέρυσι η ίδια υποψηφιότητα, την οποία κέρδισε ένα ντοκιμαντέρ για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, συμπεριλήφθηκε στη συνοπτική έκδοση. 

Επιπλέον, βρήκε θέση και για τον πολιτικό λόγο της συζύγου του Yulia Navalnaya, η οποία έλαβε αυτό το βραβείο. «Ελπίζουμε ότι οι διοργανωτές του βραβείου θα ακούσουν τη διαμαρτυρία μας», συνόψισε ο Χάλκιν. 

Ιστορικό: 

Το βράδυ της 10ης προς 11η Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες η πιο διάσημη τελετή βραβείων ταινιών στον κόσμο, τα Όσκαρ 2024. Νικητής στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους ήταν η ουκρανική ταινία 20 Μέρες στη Μαριούπολη. 

Η ταινία ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Mstyslav Chernov έγινε η τρίτη ουκρανική ταινία που προτάθηκε για το Όσκαρ στα 96 χρόνια της ύπαρξής της.

Support UP or become our patron!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...