Καλάτζε: Η Γεωργία δεν θα απαγορεύσει την εναέρια κυκλοφορία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, βάσει των συμφερόντων της

 Οι γεωργιανές αρχές δεν θα επιβάλουν απαγόρευση της εναέριας κυκλοφορίας με τη Ρωσία, καθώς ενεργούν βάσει των συμφερόντων του κράτους τους, δήλωσε ο Kakha Kaladze, Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο.

Каладзе: Грузия не запретит авиасообщение с РФ, исходя из своих интересов
12 марта 2024 в 16:04 

Πρόσθεσε ότι η Τιφλίδα επίσης δεν θα συμμετάσχει στις διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας, αναφέρει το RIA Novosti. Όσον αφορά τη διακοπή πτήσεων και την ένταξη των κυρώσεων, ενεργούμε βάσει των συμφερόντων της χώρας μας...

 Επομένως, δεν θα κάνουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα που, όπως γνωρίζουμε από την αρχή, θα μπορούσε να βλάψει τη χώρα μας», είπε ο Καλάτζε στους δημοσιογράφους. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της φατρίας Υπηρέτης του Λαού στο ουκρανικό κοινοβούλιο, Ντέιβιντ Αραχαμία, δήλωσε ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Τιφλίδας και Κιέβου, η ουκρανική ηγεσία υποστηρίζει τον τερματισμό της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας που ξαναρχίζει το 2023 και απαιτεί την απελευθέρωση του 

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι από τη φυλακή. Πρόσθεσε ότι η Γεωργία πρέπει επίσης να σταματήσει να βοηθά τη Ρωσία να αποφύγει τις δυτικές κυρώσεις. 

Μετά από αυτό, τόνισε, «η εξομάλυνση των σχέσεων θα είναι εύκολη». Με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Kobakhidze σημείωσε ότι οι συνθήκες του Κιέβου για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τιφλίδα είναι λυπηρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον σκοπό αυτό η Ουκρανία «δεν κάνει αυτό που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...