Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση Ρώσου αξιωματούχου για το Ισραήλ και την πιθανότητα τρίτου παγκοσμίου πολέμου

 Ο Andrey Gurulev είναι Αντιστράτηγος ε.α. και βουλευτής της Ρωσικής Δούμας. Θεωρείται ένα από τα πιο ευφυή στρατιωτικά μυαλά και η άποψη του έχει πάντα βαρύνουσα σημασία.

Η ανάλυση του για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή, την συμπεριφορά των περιφερειακών δυνάμεων και την πιθανότητα γενικευμένης σύρραξης, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και την παραθέτουμε σε μετάφραση:

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι Ένοπλοι στην Παλαιστίνη βρίσκονται σε καταφύγια, ενώ οι άμαχοι πεθαίνουν σε κτίρια κατοικιών. Αυτό το ζήσαμε στη Συρία, όταν στη Δαμασκό, για παράδειγμα, [οι τζιχαντιστές] κάθονταν σε υπόγεια τούνελ και έβγαιναν μόνο όταν χρειάζεται.

Η Θεσσαλία πνιγόταν και ο Αγοραστός έδινε 30.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο για προεκλογικό σποτ

 Διαρκώς έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τα Έργα και τις Ημέρες του Κώστα Αγοραστού. Την ώρα που η Θεσσαλία δεχόταν τόνους νερού από τις καταιγίδες της κακοκαιρίας Daniel, ο απερχόμενος περιφερειάρχης περί άλλα ετύρβαζε και συγκεκριμένα, είχε στον νου του να προβάλει το (ανύπαρκτο) αντιπλημμυρικό του έργο.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η προτεραιότητα του κ. Αγοραστού ήταν η έγκριση κονδυλίου ύψους 30.300 ευρώ  «για την μετάδοση τηλεοπτικού σποτ προβολής των έργων που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020»!

Πολάκης κατά Σκουρλέτη: Νέο επεισόδιο στο σίριαλ «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ»

 Το σίριαλ της Κουμουνδούρου με συντροφικά πυρά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με καζάνι που βράζει και ουδείς γνωρίζει πότε θα σημειωθεί η επόμενη έκρηξη.

Πρωταγωνιστές σήμερα ήταν ο Παύλος Πολάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε τον Κρητικό βουλευτή για «αντιεπιστημονικά πράγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ομολογία του Σταϊκούρα για την απένταξη αντιπλημμυρικών

 Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχτηκε πως «πράγματι απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα αντιπλημμυρικά, προκειμένου να υλοποιηθούν κάποια έργα που ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το Ταμείο», για να δεσμευτεί αορίστως πως οι πόροι που αναζητούνται θα βρεθούν…

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και σίγουρα πριν από τη διπλή προσφυγή στην αυτοδιοικητική κάλπη η κυβέρνηση επιχειρούσε να…

Θράσος Αγοραστού! Στοπ στα έργα την επομένη της ήττας

 Ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας άστραψε και βρόντηξε κατά του απερχόμενου, μιλώντας ούτε λίγο ούτε πολύ για σαμποτάζ, καθώς σταμάτησαν οι εργασίες στα αναχώματα

Ο λαός γύρισε την πλάτη στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ώστε ο «αγαπημένος» του Μαξίμου Κώστας Αγοραστός να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της περιφέρειας, και πλέον το ψέμα της κυβέρνησης για το έγκλημα της Θεσσαλίας αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Ο Μπρατάκος δίπλα στα προβλήματα του Τύπου

 Έχουν γράψει και τι δεν έχουν γράψει για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο.

Το χειρότερο είναι ότι τα πικρόχολα σχόλια εκπορεύονται από το Μαξίμου, όπου εξελίσσεται ένα είδος αγώνα σούμο (δεν αναφέρομαι στα κιλά αλλά στον ιδρώτα της πάλης) για το ποιος θα επικρατήσει μετά την αποχώρηση Δημητριάδη. Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε, ότι ο κύριος Μπρατάκος είναι από αυτούς που στέκονται δίπλα στον Τύπο και μάλιστα στο κομμάτι του Τύπου που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πήγε στο Ισραήλ αλλά ο Μητσοτάκης το ακύρωσε

 Εμείς να δεχθούμε την εξήγηση των «κύκλων της κυβέρνησης» πως αναβλήθηκε (ή απλά ακυρώθηκε) το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη (19/10) στο Ισραήλ για λόγους ασφαλείας. Ανέφεραν επίσης για να στηρίξουν τη δικαιολογία τους ότι ο ίδιος ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει καταφύγιο.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσουμε αφού ρουκέτες πέφτουν, βόμβες πέφτουν… και σίγουρα λόγοι ασφαλείας θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Νέες ταινίες: Το νέο αμερικανικό έπος του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού»

 Η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» είναι μια συναρπαστική ιστορική τοιχογραφία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μπαίνει στην ελίτ των σπουδαιότερων δημιουργιών του.

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού ( Κillers of the Flower Moon) (****)

Εμπαιγμός δίχως τέλος στο Αρκαλοχώρι: Τώρα ζητούν πίσω κοντέινερ από σεισμόπληκτους – Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

 Αντιμέτωποι με νέες φουρτούνες έρχονται οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου καθώς δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια, η διαδικασία της αποκατάστασης των ζημιών κινείται με ρυθμούς χελώνας και σχεδόν όλοι όσοι διέμεναν σε οικίσκους, ετοιμάζονταν για τον δύσκολο χειμώνα που έχουν μπροστά τους.

Πουλής δια πάσαν χρήση: Άμισθος σύμβουλος του Γεωργιάδη ο δις υπόδικος για το ΚΕΕΛΠΝΟ

 Χρέη άμισθου συμβούλου του Άδωνη Γεωργιάδη ανέλαβε ο δις υπόδικος για το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, ο οποίος βρέθηκε εκτός Κοινοβουλίου με τις «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο αποτυχημένος πολιτευτής αναλαμβάνει χρέη άμισθου συμβούλου του Άδωνη Γεωργιάδη, με αρμοδιότητα «την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,

Μέση Ανατολή: «Αμερικανικό στρατηγείο» η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα

 Φαίνεται ότι η Σούδα δεν είναι αρκετή…Ούτε η Αλεξανδρούπολη. Οι Αμερικανοί λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όπου φαίνεται ότι το Ισραήλ θα χρειαστεί την πλήρη υποστήριξη τους, ζήτησαν περαιτέρω «ελληνικές διευκολύνσεις» και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η απάντηση χωρίς πολύ σκέψη είναι καταφατική.

Ιδού το αποκαλυπτικό έγγραφο που εκθέτει τον Αγοραστό για την διακοπή των αντιπλημμυρικών έργων

 Έγγραφο «φωτιά» το οποίο εκθέτει τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό σχετικά με τη διακοπή των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία αμέσως μετά την ήττα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές δημοσιεύει το documentonews.gr. Πρόκειται για έγγραφο το οποίο παρουσίασε ο νυν Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας σήμερα το πρωί, το οποίο αποδεικνύει τα ψεύδη του κ. Αγοραστού, αμέσως μόλις το θέμα ήρθε στην επιφάνεια.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο Αμερικανίδων από τη Χαμάς

 Η Αμερικανίδα μητέρα και η κόρη της, 17 ετών, εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες, μια μητέρα και μια κόρη, που απήγαγε από κιμπούτς στο Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής (20/10). Πρόκειται για τη Τζούντιθ Ράναν και Νάταλι Ράναν, μητέρα και κόρη από το Σικάγο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου λέει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν άκουσε» καλά την ερώτηση περί καθυστέρησης της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν άκουσε καλά την ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το Ισραήλ θα έπρεπε να καθυστερήσει την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων του στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, απαντώντας «ναι», έσπευσε να διευκρινίσει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μιας και η απάντηση ερμηνεύτηκε ως παρότρυνση προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος ήταν μακριά. Δεν άκουσε όλη την ερώτηση. Η ερώτηση ακούστηκε σαν “Θα θέλατε να δείτε περισσότερους ομήρους να απελευθερώνονται;”. Δεν σχολίασε κάτι άλλο», διευκρίνισε ο Μπεν Λαμπόλτ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Σ. Λαβρόφ ελπίζει πως Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε χθες Παρασκευή την ελπίδα ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η νέα πραγματικότητα και οι εξελίξεις από το 1967 μέχρι σήμερα.

Ο Αλεξέι Ζάιτσεφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης την Παρασκευή ότι η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες για να

Καλλιτέχνες του Χόλιγουντ καλούν τον πρόεδρο Μπάιντεν να πιέσει για εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ – Γάζας

 Μια ομάδα 55 ηθοποιών και καλλιτεχνών του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ζητώντας του να πιέσει να κηρυχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που υπέγραψαν την επιστολή είναι ο Χοακίν Φίνιξ, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Τζον Στιούαρτ, η Κρίστεν Στιούαρτ, η Σούζαν Σαράντον, ο Ριζ Άχμεντ ο Ράμι Γιούσεφ και άλλοι.

«Καλούμε την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να τιμήσουν όλες τις ζωές στους Άγιους Τόπους και να ζητήσουν και να διευκολύνουν την κήρυξη εκεχειρίας χωρίς καθυστέρηση – τον τερματισμό του βομβαρδισμού της Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων», τονίζουν στην επιστολή τους.

Η Πιονγκγιάνγκ επικρίνει τις ΗΠΑ για την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

 Η Βόρεια Κορέα επέκρινε έντονα σήμερα τις ΗΠΑ για την παράδοση ATACMS (Army Tactical Missile Systems) στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως ενδεχόμενη επίθεση με τέτοιους πυραύλους στο έδαφος της Ρωσίας θα έπληττε τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για να πλήξει δύο αεροδρόμια σε κατεχόμενες από ρωσικά στρατεύματα περιοχές.