Ο Mr Ζαγόρι γίνεται... φούρναρης στη Νέα Υόρκη

"Ραντεβού" στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη έδωσαν τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες εγκαινίασαν το κατάστημα GFG bakery (Greek from Greece). Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Χήτο, Γιώργο Θεοδωρίδη και Γιώργο Δρόσο, οι οποίοι αν και προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κλάδους του ελληνικού επιχειρείν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό αρτοποιείο.

Το υπερ-δεξαμενόπλοιο Μaran Helen στα χέρια του Αγγελικούση (photos)

Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και είναι Έλληνας. Ο Γιάννης Αγγελικούσης, σε ηλικία 68 χρονών, συνεχίζει να κάνει «πρωταθλητισμό» και να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κλάδου.
Για μία ακόμη χρονιά βρέθηκε ψηλά στον χρυσό κατάλογο με τα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας και πιο συγκεκριμένα στην 7η θέση της ετήσιας ειδικής έκδοσης της Lloyd's List για το 2016.

Αντεπίθεση της Wind, τι αλλάζει σε υποδομές και τηλεόραση

Eχοντας ολοκληρώσει τον περασμένο Δεκέμβριο μια αύξηση κεφαλαίου ύψους 25 εκατ.ευρώ η οποία καλύφθηκε από τους μετόχους της και σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιτυχή άντληση κεφαλαίων ύψους 250 εκατ. μέσω ομολογιακού δανείου από τις διεθνείς αγορές, η Wind Ελλάς βρίσκεται σε θέση ετοιμότητας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου business plan που περιλαμβάνει νέες επενδύσεις σε δίκτυα και εξαγορές.

Καθοριστική για το «άνοιγμα» της οικονομίας η διεθνής εμπορική πρωτοβουλία του Πεκίνου

Η Κίνα προωθεί δυναμικά τη διεθνή εμπορική πρωτοβουλία της (Belt and Road Initiative) που έχει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των κινήσεων για το “άνοιγμα” της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Το Πεκίνο ενίσχυσε τη συνεργασία του, με τις χώρες που βρίσκονται περιφερειακά του παραδοσιακού “κινεζικού δρόμου του μεταξιού” τόσο προς την Ασία, όσο και την Ευρώπη,

Bundesbank: Η γερμανική ανάπτυξη θα ανακάμψει περαιτέρω στο α΄τρίμηνο

Θα ενισχυθεί περαιτέρω το γερμανικό οικονομικό momentum στο πρώτο τρίμηνο 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Bundesbank.
Ειδικότερα, η Bundesbank αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της ότι «αυτό ενδέχεται να συμβεί. Επιπλέον αυτό είναι πιθανό να αποτυπώνεται στις εξαγωγές, καθώς υπάρχουν προσδοκίες για εξαγωγές των επιχειρήσεων.

Ευρωζώνη: Σε υψηλό εξαετίας ο PMI

Με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών κινήθηκαν οι δείκτες PMI στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα. Παράλληλα, η δημιουργία θέσεων εργασίας ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2007.

Τα σχέδια πώλησης τριακοσίων καταστημάτων εγκαταλείπει η RBS

Την απόφαση να μην προχωρήσει στην πώληση τριακοσίων τραπεζικών καταστημάτων, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, έλαβε η Royal Bank of Scotland.
Πρόκειται για τριακόσια καταστήματα τα οποία είχαν καταστεί προβληματικά κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και αντί της εφαρμογής του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης, τράπεζα γνωστοποίησε πως θα δαπανήσει 750 εκατομμύρια στερλίνες

Διευρύνονται οι ζημίες της HSBC

Τα σχέδια της για την επαναγορά μετοχών ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σχεδιάζει η HSBC Holdings PLC, ανεβάζοντας το συνολικό ύψους του προγράμματος στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Παράλογο για το Κρεμλίνο το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Μαυροβουνίου ότι η Ρωσία αναμείχθηκε σε μια απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα της Αδριατικής τον περασμένο Οκτώβριο χαρακτηρίζοντάς τες παράλογες και αβάσιμες.
"Είναι παράλογες κατηγορίες... Δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, περιλαμβανομένου του Μαυροβουνίου", δήλωσε στους δημοσιογράφους, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όταν οι Έλληνες πιλότοι έσπασαν τα τζάμια της Σμύρνης * Η άγνωστη ιστορία δύο παράτολμων πιλότων μας που καταδίωξαν τους Τούρκους μέχρι το αεροδρόμιο τους

Η πρόσφατη υπέρπτηση του Αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, πάνω από ελληνικά νησιά, ήταν σαφής επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα. Οι Τούρκοι, δεν αρκούνται πλέον στις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στις οποίες επιδίδονται τα τελευταία 40 χρόνια. Φαίνεται να μην αρκούνται ούτε στο πέταγμα πάνω από ελληνικά νησιά, στο οποίο επιδίδονται επίσης συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ, στο Λονδίνο

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο για να διαδηλώσουν ενάντια σε μια επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Βρετανία την στιγμή που οι βουλευτές συζητούσαν κατά πόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να γίνει δεκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Απεβίωσε ο πρεσβευτής της Μόσχας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν απεβίωσε στη Νέα Υόρκη, γνωστοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η ρωσική διπλωματία δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του, πάντως εξέφρασε συλλυπητήρια στους οικείους του και σημείωσε πως απεβίωσε μία ημέρα πριν συμπληρώσει 65 χρόνια ζωής.

Αυστραλία: Πέντε νεκροί από συντριβή μικρού αεροπλάνου σε εμπορικό κέντρο

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν την Δευτέρα όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στην οροφή εμπορικού κέντρου μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο έξω από τη Μελβούρνη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Το δικινητήριο ελικοστροβιλοκίνητο αεροσκάφος μάρκας Beechcraft King Air έπαθε μηχανική βλάβη και συνετρίβη στο κτίριο κοντά στο τέλος του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Έσεντον,

Αναβάλλεται η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο

Η προγραμματισμένη για σήμερα,Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, αναβάλλεται λόγω γρίπης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δ. Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ: Για κάθε ένα ευρώ επιβάρυνσης, ένα ευρώ ελάφρυνσης

Ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε την έκβαση του σημερινού Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 τόνισε πως επιτεύχθηκε η επιδίωξη της κυβέρνησης για συμφωνία που δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα. Για κάθε ένα ευρώ επιβάρυνσης, θα υπάρχει ένα ευρώ ελάφρυνσης», υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος.