Το υπερ-δεξαμενόπλοιο Μaran Helen στα χέρια του Αγγελικούση (photos)

Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και είναι Έλληνας. Ο Γιάννης Αγγελικούσης, σε ηλικία 68 χρονών, συνεχίζει να κάνει «πρωταθλητισμό» και να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κλάδου.
Για μία ακόμη χρονιά βρέθηκε ψηλά στον χρυσό κατάλογο με τα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας και πιο συγκεκριμένα στην 7η θέση της ετήσιας ειδικής έκδοσης της Lloyd's List για το 2016.


Το 2014 ήταν 4ος και το 2015 βρέθηκε στην 5η θέση, συνεχίζοντας να ανταγωνίζεται τεράστια διεθνή εταιρικά σχήματα κάποια εκ των οποίων έχουν και κρατική στήριξη.
Ο Ιωάννης Αγγελικούσης είναι ιδιαίτερα δραστήριος και στις ναυπηγήσεις με τις εταιρείες Anangel- Maran tankers-Maran Gas. Έχει πρόγραμμα για 16 πλοία εκ των οποίων 9 δεξαμενόπλοια και επτά LNG.
Μάλιστα σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, η Maran tankers παραλαμβάνει το πρώτο από τα 9 δεξαμενόπλοια. Πρόκειται για το suezmax «Maran Helen».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πριν το τέλος του 2016 ο Γιάννης Αγγελικούσης έκανε άνοιγμα σε καινούργια αγορά. Υπέγραψε συμβόλαιο σε κορεατικό ναυπηγείο για τη ναυπήγηση πλωτής τερματικής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης, γνωστής στην αγορά αυτή ως Floating Storage & Regasification Unit, ή FSRU, 173.400 κυβικών μέτρων για λογαριασμό , της Maran Tankers Management που γίνεται η πρώτη ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που εισέρχεται σε αυτόν τον ειδικού τύπου πλοίων. Η παράδοσή του αναμένεται το 2020. Επίσης, έχει option για την κατασκευή δύο ακόμη τέτοιου είδους πλοίων. Το κόστος ναυπήγησης του πλοίου αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Διαχειρίζεται στόλο από 129 πλοία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Marine Information Services, η Anangel Maritime Services Inc έχει 51 φορτηγά πλοία, η Maran Tankers Management Inc 39 δεξαμενόπλοια και 9 υπό κατασκευή και η Maran Gas 23 LNG –πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου και άλλα επτά υπό ναυπήγηση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...