Αντεπίθεση της Wind, τι αλλάζει σε υποδομές και τηλεόραση

Eχοντας ολοκληρώσει τον περασμένο Δεκέμβριο μια αύξηση κεφαλαίου ύψους 25 εκατ.ευρώ η οποία καλύφθηκε από τους μετόχους της και σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιτυχή άντληση κεφαλαίων ύψους 250 εκατ. μέσω ομολογιακού δανείου από τις διεθνείς αγορές, η Wind Ελλάς βρίσκεται σε θέση ετοιμότητας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου business plan που περιλαμβάνει νέες επενδύσεις σε δίκτυα και εξαγορές.

Το επενδυτικό πλάνο εστιάζει σε δίκτυα νέας γενιάς στην κινητή (4G, 4G+) και σταθερή τηλεφωνία (VDSL, FTTx), αλλά και στην παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου μέσα στο 2017, ενώ σε ότι αφορά στο σκέλος των εξαγορών, το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Cyta Ελλάδος που έχει τεθεί σε τροχιά πώλησης από τη μητρική ΑΤΗΚ.
Στο κομμάτι των επενδύσεων στις υποδομές, το πλάνο της Wind Ελλάς θα επικεντρωθεί στα δίκτυα οπτικών ινών που φτάνουν στο σπίτι (FTTH). H Wind αναμένεται να επενδύσει περίπου 80 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία για την ενίσχυση των υποδομών της. Σημειώνεται ότι η Wind Ελλάς έχει υπογράψει με τη Vodafone Ελλάδας μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης, με σκοπό τη συνεργασία τους για την υλοποίηση και χρήση δικτύων σταθερών υποδομών νέας γενιάς με τη χρήση οπτικών ινών. Το ΜοU προβλέπει προβλέπει τη συνεργασία των δυο εταιρειών με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα σε επενδύσεις για την υλοποίηση και χρήση δικτύων σταθερής πρόσβασης νέας γενιάς με την χρήση οπτικών ινών.
Οι δύο εταιρείες έχουν προχωρήσει ήδη στη συνεργασία αναπτύσσοντας κοινές υποδομές στην κινητή τηλεφωνία, έχοντας ιδρύσει την εταιρεία Victus (ποσοστό συμμετοχής της καθεμιάς 50%). Από την ίδρυσή της ως σήμερα, η Wind έχει επενδύσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε δημιουργία τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει τις επενδύσεις της στα δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας τα οποία προσφέρουν πολύ υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και μεγάλη χωρητικότητα.
Triple play
Εδώ και καιρό η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας με επικεφαλής τον Νάσο Ζαρκαλή (φωτ.) είχε γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της να εισέλθει στην αγορά παροχής υπηρεσιών τηλεοπτικού περιεχομένου (paytv). Το ενδιαφέρον της εταιρείας για το χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν και ο λόγος που επεδίωξε να αποκτήσει τη Forthnet, όπου ελέγχει αυτή τη στιγμή το 33%. Όμως, η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε και έτσι από πέρυσι είχε ξεκινήσει εσωτερικά τη προετοιμασία με στόχο την ανάπτυξη τηλεοπτικής πλατφόρμας, ώστε πλέον να είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες 3Play. (τηλεφωνία, ίντερνετ, τηλεόραση).
Πλέον η Wind ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα λανσάρει μια νέα υπηρεσία multiscreen βίντεο, σε συνεργασία με την εταιρεία Zappware, η οποία προσφέρει μια τεχνολογική λύση που βασίζεται στο cloud λογισμικό της. Συγκεκριμένα η υπηρεσία που προσφέρει η Zappware ενσωματώνει δυνατότητες εξατομίκευσης για Android-TV, για smartphones, tablets και web-browsers. Τα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν ζωντανές και catch-up τηλεοπτικές μεταδόσεις, εγγραφές και ένα πλούσιο κατάλογο βίντεο On-Demand (VOD). Επιπλέον η Android-TV πλατφόρμα προσφέρει μεγάλη ευελιξία ενσωμάτωσης περιεχομένου από τρίτα μέρη καθώς και εφαρμογών για τους τελικούς χρήστες.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...