ΕΚΤΑΚΤΟ – Αιφνιδιαστικός ελιγμός των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών στο Σεβέρσκ: Υπερκέρασαν την κύρια ουκρανική άμυνα και περικυκλώνουν την πόλη!

 Σε εξέλιξη βρίσκεται ισχυρή αιφνιδιαστική επίθεση περικύκλωσης του Σεβέρσκ από τους Ρώσους Αλεξιπτωτιστές. 

Η επίθεση εκδηλώθηκε από νέο άξονα ο οποίος υπερκέρασε τις κύριες αμυντικές οχυρώσεις των Ουκρανών σε Βέσελε και Ροζντολόφκα.

Συνολικά αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από τέσσερις πλευρές προς το Σεβέρσκ και συγκεκριμένα από τις περιοχές Βέσελε, Ροζντολόφκα, Φεντορόβκα καθώς και από τα βορειοανατολικά της Κρεμίνα (δάσος Serebryansky)

“Κλείδωσε” ο επόμενος πόλεμος: Η Φινλανδία παραχώρησε 15 στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ – Στόχος η Αγία Πετρούπολη- Ο χρησμός του Β.Πούτιν

 Η Φινλανδία υπέγραψε αμυντικό σύμφωνο με τις ΗΠΑ με το οποίο παραχωρεί στους Αμερικανούς 15 στρατιωτικές βάσεις. Ρώσοι αναλυτές μιλούν πλέον για έναν “αναπόφευκτο πόλεμο” καθώς παραβιάζονται οι θεμελιώδες αρχές και συμφωνίες Ρωσίας-Φινλανδίας.

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η αιτία που οδήγησε ήδη σε δύο πολέμους.

Η κατάσταση για τους Ρώσους είναι πολύ πιο σοβαρή απ’ ότι ήταν με την Ουκρανία καθώς καθίσταται προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους να επιφέρουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία.

Tί δημιούργησαν οι Ρώσοι; Ρωσικό υποβρύχιο παρέμεινε για ημέρες σε ιρλανδικό Λιμάνι – Πέρασε την αμυντική περίμετρο και “κλείδωσε” βρετανικούς στόχους

 Ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πέρασε αθέατο την αμυντική περίμετρο της Μεγάλης Βρετανίας και έφτασε μέχρι το ιρλανδικό λιμάνι Κορκ, εκτελώντας με επιτυχία σύνθετη επιχείρηση καταγραφής στόχων και αδυναμιών του βρετανικού Ναυτικού.

Αν το συμβάν είχε γίνει σε περίοδο πολέμου, το ρωσικό υποβρύχιο μπορούσε να ισοπεδώσει βρετανικές πόλεις και να κλείσει στα λιμάνια τους τα υπόλοιπα βρετανικά πλοία.

Καταστροφή για Κίεβο: Οι Ρώσοι με “Blitzkrieg” μπλόκαραν το Ugledar από βορειοανατολικά – Μπήκαν Πομπιέντα – Νοβομιχαϊλόφκα και επελαύνουν

 Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν μετά από μια κεραυνοβόλα επίθεση στους οικισμούς Πομπιέντα και Νοβομιχαϊλόφκα νότια της Μαρίνκα στην κατεύθυνση προς Ugledar. Οι Ρώσοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τις κινήσεις της ουκρανικής Φρουράς στο Ugledar μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

H πραγματικότητα είναι σκληρή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Η απώλεια της Μαρίνκα έδωσε την ευκαιρία στα ρωσικά στρατεύματα να συνεχίσουν την επίθεση τους σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Πρωτοφανής υπερηχητική επίθεση: H Mόσχα έριξε 12 (!) Kh-47M2 Kinzhal κατά ουκρανικών βάσεων -Συντριβή Geran-2 στη Ρουμανία – Διάβημα από Βουκουρέστι

 H Ρωσία προχώρησε στην πιο ακριβή αεροπορική επιδρομή της ιστορίας της εξαπολύοντας 12 υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal εναντίον ουκρανικών στόχων σε 4 διαφορετικά κύματα επιθέσεων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πέντε υπερηχητικοί πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal έπληξαν ην αεροπορική βάση Starokostyantyniv, δύο το Rivne, δύο το Κίεβο, δύο την Vinnytsia και ένας έπεσε στην κεντρική Ουκρανία. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν έναν Kinzhal.

“Πόλεμο μέχρι… Λβιβ” ανακοίνωσε ο Β.Πούτιν: “617.000 Ρώσοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία – Σφαγή των Ουκρανών στο Krynky” (vid)

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία αφήνοντας άναυδους όσους παρακολουθούσαν την συνέντευξη και μαζί με αυτούς και πολλούς στην Δύση.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε πως αυτή τη στιγμή συνολικά 617.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ζώνες μάχης στην Ουκρανία.

Το νούμερο είναι σχεδόν διπλάσιο απ’ όσο υπολόγιζε η Δύση και φυσικά αυτό δείχνει πως οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι “πολύ μεγάλο”.

Ουκρανικές ετοιμασίες για τον ρωσικό Αρμαγεδδώνα: Διπλή αμυντική γραμμή στο Τσερνίχιβ – Ετοιμάζουν μεγάλη υποχώρηση για να σώσουν Κίεβο και Χάρκοβο

 Οι εκτιμήσεις Ρώσων αλλά και ορισμένων δυτικών αναλυτών κάνουν λόγο για μια μεγάλη υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων η οποία ήδη έχει αποφασιστεί. Το που θα σταματήσει αυτή, κανείς δεν γνωρίζει.

Όμως σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ο ουκρανικός Στρατός θα πρέπει να εγκαταλείψει μια σειρά από οικισμούς-περιοχές για να μπορέσει να κρατήσει την υπόλοιπη Ζαπορίζια και το Χάρκοβο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναμένεται να εγκαταλείψουν/χάσουν το Κουπιάνσκ, τη Λιμάν, το Σεβέρσκ, το Τσάσοφ Γιαρ, το Ugledar, την Αβντίφκα, ότι κέρδισαν στην Ζαπορίζια κατά την αντεπίθεση.