Νέα ουκρανική επίθεση στο λιμάνι της Σεβαστούπολης: Στόχος η βάση του ρωσικού Στόλου – «Την αποκρούσαμε» λένε οι Ρώσοι

 Επίθεση κατά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία πραγματοποίησαν και σήμερα, Δευτέρα (1/5) οι Ουκρανοί, με τους Ρώσους να τονίσουν ότι την απέκρουσαν.

Σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καπνοί φαίνεται να βγαίνουν από τη ναυτική βάση στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, μετά από επίθεση των Ουκρανών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο κυβερνήτης στην Κριμαία, υποστηρίζει ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό drone που στόχευε τη ναυτική βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Παροξυσμός στην Σουηδία κατά Ρωσίας: «Ο Στόλος μας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ρωσική επίθεση» – Σε συναγερμό το σουηδικό Ναυτικό

 Σε συναγερμό βρίσκεται το Ναυτικό της Σουηδίας και της Φινλανδίας ‘ύστερα από τον εντοπισμό, όπως αναφέρεται ρωσικών ναυτικών μονάδων κοντά σε «πηγές ενέργειας» των δύο χωρών.  

Όπως ανέφερε η αρχηγός του σουηδικού Ναυτικού αντιναύαρχος Ewa Skoog Haslum  είναι πεπεισμένη  πως έχουν στοχοποιηθεί συγκεκριμένες ενεργειακές υποδομές, όπως αιολικά πάρκα και υποθαλάσσια κηλωσία.

Σε ερώτηση εάν οι Ρώσοι μπορούν καταστρέψουν υποθαλάσσια καλώδια παροχής ρεύματος η ίδια  απάντησε πως αυτό είναι σίγουρο.

Berkshire Hathaway: «Έρχεται η τέλεια καταιγίδα στις τράπεζες – Θα σκάσουν κακά δάνεια και η φούσκα των ακινήτων»

 Η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ αναμένεται να κλιμακωθεί καθώς ο Charlie Munger αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway (αμερικανική επενδυτική εταιρεία) προειδοποιεί για μια τέλεια καταιγίδα στην αγορά εμπορικών ακινήτων των ΗΠΑ ενώ την ίδια ώρα οι τιμές τους πέφτουν, 

με τις αμερικανικές τράπεζες να είναι «γεμάτες» με «κακά» δάνεια όπως επισήμανε.

Τα σχόλια του 99χρονου επενδυτή και συνεργάτη του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett έρχονται την στιγμή που το

Σκοτώθηκε ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων αυτοάμυνας στο Νικολάεφ – Δύο μικροί περικυκλωμένοι θύλακες απέμειναν στο Μπάκχμουτ

 Σημαντικές απώλειες έχει υποστεί η ουκρανική πλευρά από τους βραδινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας ενώ στο Νικολάεφ σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του ο διοικητής των ουκρανικών μονάδων αυτοάμυνας Βλάντιμιρ Ολέινικ.

Ρωσικό «σφυροκόπημα» στο Pavlograd: Δεκάδες Tu-95 «ισοπέδωσαν» ουκρανική αποθήκη – Τρεις ταξιαρχίες έμειναν χωρίς πυρομαχικά

 Μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με βομβαρδιστικά Tu-95 πραγματοποίησε χθες το βράδυ η ρωσική Αεροπορία στο Pavlograd, χτυπώντας σημαντικούς στόχους. 

Πριν από μερικές ώρες, κάτοικοι της πόλης Πάβλογκραντ, στην περιοχή Ντνιπροπετρόβσκ, άρχισαν να αναφέρουν ισχυρές εκρήξεις και μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Ρωσία: Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ

 Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο διάσημος Ρώσος σχεδιαστής μόδας Βιάτσεσλαβ (Σλάβα) Ζάιτσεφ, γνωστός και το παρατσούκλι ο «Κόκκινος Dior», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του οίκου μόδας του σχεδιαστή στη Μόσχα.

«Ναι», πέθανε, είπε η Κίρα Μπουρένινα στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στις αρχές Μαρτίου, όταν αυτός «είχε μαζέψει φίλους του για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, τον είχαμε δει ότι ήταν πολύ αδύναμος», τόνισε η Μπουρένινα.

Συνάντηση του αρχηγού του ουκρανικού στρατού με το διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ

 

Εν μέσω προετοιμασιών για την πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση προκειμένου να ανακαταληφθούν εδαφών που κατέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, ο επικεφαλής των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι συναντήθηκε με τον διοικητή των δυνάμεων του NATO αμερικανό στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι για να συζητήσουν την κατάσταση στα μέτωπα.

«Περιέγραψα τα πιθανά σενάρια, τις απειλές και τις προϋποθέσεις για τις μελλοντικές ενέργειές μας», ανέφερε ο ουκρανός στρατηγός μέσω Telegram χθες, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε η συνάντηση.

Τέσσερις νεκροί απο ουκρανικά πλήγματα εναντίον ρωσικού χωριού στην περιφέρεια Μπριάνσκ

 Ο απολογισμός των θυμάτων του ουκρανικού βομβαρδισμού τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον χωριού στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ αυξήθηκε σε τέσσερις νεκρούς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Σουζέμκα, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον κ. Μπογκομάζ. «Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω Telegram.

Ουκρανία: Νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drone

 Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα στα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική περιφέρεια Χερσώνα (νότια), ανακοίνωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση.

Οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες νέες ομοβροντίες πυραύλων εναντίον στόχων σε πόλεις της Ουκρανίας. Οι δυνάμεις του Κιέβου διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τους περισσότερους ρωσικούς πυραύλους.

 

Παραγουάη: Ο Σαντιάγο Πένια νέος πρόεδρος

 Ο οικονομολόγος Σαντιάγο Πένια, ο υποψήφιος του Colorado (δεξιά), του κόμματος που κρατάει τα κλειδιά της εξουσίας επί σχεδόν οκτώ δεκαετίες στην Παραγουάη, κέρδισε χθες Κυριακή τις προεδρικές εκλογές, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του κεντροαριστερού βασικού αντιπάλου του Εφραίν Αλέγκρε, που είχε βάλει στην καρδιά του δικού του προεκλογικού του αγώνα την καταγγελία της ενδημικής διαφθοράς.

Ο κ. Πένια, 44 ετών, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών του προέδρου Οράσιο Καρτές (2013-2018) –ο τελευταίος κατηγορείται από τις ΗΠΑ για

Σουδάν: Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ τερματίζει την αναστολή των επιχειρήσεών του

 Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε σήμερα πως θα αρθεί η αναστολή των επιχειρήσεων στο Σουδάν, όπου η κρίση χειροτερεύει καθώς οι μάχες διανύουν την τρίτη τους εβδομάδα.

Η εκτελεστική διευθύντρια του ΠΕΠ, η Σίντι Μακέιν, διευκρίνισε μέσω Twitter πως η αναστολή τερματίζεται «άμεσα», καθώς «η κρίση στο Σουδάν φέρνει εκατομμύρια ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα».

Financial Times: Η Ιταλία έστειλε στο Κίεβο 20 οβιδοβόλα εκτός λειτουργίας

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η στρατιωτική προμήθεια της Ιταλίας στο Κίεβο συνεχίζεται, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα με τον εξοπλισμό που στάλθηκε. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σε άρθρο της 29/04 όπου γίνεται λόγος για το σχέδιο αντεπίθεσης της Ουκρανίας και για τα όπλα που προμηθεύτηκαν από το ΝΑΤΟ,

Ρωσία: Εκτροχιασμός τρένου στα σύνορα με την Ουκρανία – Για εκρηκτικό μηχανισμό μιλούν οι Ρώσοι

 Ένα «εκρηκτικός μηχανισμός» προκάλεσε σήμερα τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας σε ρωσική περιφέρεια κοντά στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να προκληθούν θύματα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, εν μέσω φόβων για ουκρανικές επιθέσεις και επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη Ρωσία.

«Εξερράγη ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός προκαλώντας τον εκτροχιασμό ενός τρένου εμπορευμάτων. Δεν υπάρχουν θύματα», ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Αλεξάντρ Μπόγκομαζ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπριάνσκ που συνορεύει με την Ουκρανία.