Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης 48 εγκλωβισμένων σε τελεφερίκ στην Τουρκία (video)

 Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε τελεφερίκ στον αέρα.

 Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ένας πυλώνας υποστηρικτικός των τελεφερίκ κατέρρευσε και η καμπίνα του τελεφερίκ σείστηκε και οι επιβάτες ουσιαστικά έπεσαν στο έδαφος.

ΠΑΣΟΚ: Κυνική ομολογία Ταχιάου για την ασφάλεια στη σήραγγα «Μαλακάσι Α» της Εγνατίας Οδού

 «Προκαλεί εντύπωση η κυνική και ανησυχητική ομολογία του υφυπουργού ότι στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν περιήλθαν σε γνώση στοιχεία που να δικαιολογούν ανησυχίες για το μέγεθος του προβλήματος στη σήραγγα "Μαλακάσι Α"»

«Τις τελευταίες ημέρες η τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας παρακολουθεί αμήχανα ένα ακόμη επεισόδιο που αφορά την ασφάλεια των πολιτών. 

Ενώ ο περιφερειάρχης έθεσε δημοσίως θέματα ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων από συγκεκριμένη σήραγγα της Εγνατίας Οδού,

Βουλή: Ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

 Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία. Καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση καταψήφισε και το άρθρο 7 για τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου ΕΣΥ, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που δήλωσε «παρών».

Στις ρυθμίσεις προς εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης για τη δημόσια υγεία, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

Formula 1: Στην κορυφή με συμβόλαιο 52 εκατ. ευρώ το χρόνο ο Μαξ Φερστάπεν

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η σεζόν στην Formula 1, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 77 πόντους και να οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό από την περσινή σεζόν και έχει ήδη πάρει απόσταση ασφαλείας από τον teammate του, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 64 πόντους. 

Στην τρίτη θέση ο Σαρλ Λεκλέρκ με 59 πόντους.

Κορύφωση της έντασης στη Μ. Ανατολή: Το Ιράν κατέλαβε πλοίου ισραηλινών συμφερόντων στα στενά του Ορμούζ

 «Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατέλαβε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνδέεται με το Ισραήλ κοντά στα στενά του Ορμούζ μεταξύ του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν το Σάββατο», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Islamic Republic News Agency.

Οι ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης επιβιβάστηκαν στο MSC Aries από ένα ελικόπτερο και το κατεύθυναν προς τα χωρικά ύδατα του Ιράν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να αναφέρει τον λόγο για την κατάσχεση.

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο δράστης σκότωσε με μαχαίρι 6 άτομα στο εμπορικό κέντρο και τραυμάτισε 8

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την επίθεση που πραγματοποιήσε ένας άντρας μέσα σε εμπορικό κέντρο στο παραθαλάσσιο προάστιο της Ακτής Μπόντι στο Σίδνεϊ το μεσημέρι του Σαββάτου, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα – τα πέντε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και το έκτο σε νοσοκομείο που μεταφέρθηκε – και να τραυματιστούν άλλα οκτώ, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά μιας αστυνομικού που έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Μπομπ Τράα: Το πρώην μέλος της Τρόικας αποκαθηλώνει το success story της κυβέρνησης

 Μια χώρα με υπερβολική κατανάλωση θα έχει έλλειμμα αποταμίευσης, που θα περιορίσει τις επενδύσεις και τον δανεισμό, τονίζει ο Ολλανδός οικονομολόγος που την περίοδο των Μνημονίων ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα

Οι διαφορές της Ελλάδας με τα κράτη της ευρωζώνης παραμένουν μεγάλες και εντυπωσιακές, τονίζει ο Μπομπ Τράα, ο Ολλανδός οικονομολόγος και πρώην μέλος της Τρόικας –  επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα – που με ένα άρθρο του απομυθοποιεί ουσιαστικά το success story της κυβέρνησης.

Ίλον Μασκ: Η Tesla θα αποκαλύψει ένα “ρομποταξί” στις 8 Αυγούστου

 Ενώ αρνήθηκε τις αναφορές ότι η Tesla καταργεί το σχέδιό της για ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει ένα “ρομποταξί” -το οποίο είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό- στις 8 Αυγούστου 2024.

Το 2016, ο Μασκ είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του να λανσάρει μια υπηρεσία ridesharing (διαμοιρασμού διαδρομών με αυτοκίνητο), που ονομάζεται «Δίκτυο Tesla», όταν τα οχήματά του θα ήταν πλήρως αυτόνομα.