Toyota Revs Up Lineup με νέο 302-Horsepower RAV4 Prime 302 ίππους, με προηγμένη τετρακίνηση.

 

LOS ANGELES  ―Το Toyota RAV4 πέμπτης γενιάς, στην αγορά για μόλις ένα χρόνο, πηγαίνει σε περισσότερες θέσεις από ό, τι στο παρελθόν. Η άφιξη του πρώτου μοντέλου RAV4 TRD Off-Road ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και σήμερα η Toyota παρουσιάζει ένα νέο premium, διασκεδαστικό μοντέλο απόδοσης RAV4 με εκτιμώμενη 302 ίππους, προηγμένη τετρακίνηση, ανάρτηση σπορ και αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.


Η Volvo Cars συνεργάζεται με την πόλη του Γκέτεμποργκ για να γίνει κλιματικά ουδέτερη

Με στόχο να βοηθήσει το Γκέτεμπορκ να γίνει κλιματικά ουδέτερο έως το 2030, η Volvo Cars συμπράττει με τη σουηδική πόλη δημιουργώντας νέες αστικές ζώνες που θα χρησιμοποιηθούν ως πεδίο δοκιμών για μελλοντικές βιώσιμες τεχνολογίες.Η πρωτοβουλία, με το όνομα Gothenburg Green City Zone, έχει ως στόχο να δημιουργήσει μέσα στο μεγαλύτερο λιμάνι της Σκανδιναβίας μία περιοχή που θα είναι απόλυτα καθαρή από καυσαέρια, με ποικιλία κλιματικά ουδέτερων μορφών μεταφοράς και υποδομές διασύνδεσης.

Επιχείρηση “καλό παιδί”: Η Τουρκία αποσύρει το Barbaros αλλά Ερντογάν-Τσαβούσογλου απειλούν

 

Όπως φαίνεται στον χάρτη οι Τούρκοι αποσύρουν και το BARBAROS, αν και η NAVTEX (1378./20), με την οποία πραγματοποιούσε έρευνες ΝΔ της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ισχύει μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2021.
Η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να δείξει ότι “συνετίζεται” αλλά οι δηλώσεις Ερντογάν δείχνουν ότι επί της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απευθυνόμενος στους πρεσβευτές της ΕΕ είπε ότι τίποτα δεν αποκλείει την αποστολή ερευνητικών σκαφών στην ανατολική Μεσόγειο. “Αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε”, είπε.

Στρατοκρατούμενη Ουάσινγκτον! Η Εθβοφρουρά παίρνει τα όπλα

 

Οι άνδρες της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ άρχισαν χθες Τρίτη να φέρουν οπλισμό στους δρόμους της Ουάσινγκτον, μια ριζοσπαστική αλλαγή καθώς πλέον απομένει μία εβδομάδα πριν από την τελετή ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Εθνοφρουρά αρχικά είχε ανακοινωθεί πως κινητοποιήθηκε για να προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη στην αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας και τη Δευτέρα, ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, διοικητής του γραφείου της Εθνοφρουράς στο Πεντάγωνο, δήλωνε πως δεν είχαν άδεια να φέρουν οπλισμό.

Το ισραηλινό Tavor θα ΄ναι το επόμενο τυφέκιο του Ελληνικού Στρατού;

 

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές δειγμάτων φορητού οπλισμού που το τελευταίο εξάμηνο αρκετές εταιρείες είχαν προμηθεύσει προς αξιολόγηση στον Ελληνικό Στρατό, για την επιλογή του νέου τυφεκίου εφόδου καθώς και πιστολιού 9 x 19 χιλ.Είναι ξεκάθαρο πως για επιχειρησιακούς λόγους η επιλογή του κύριου διαμετρήματος θα είναι το 7.62 x 51  για τον κύριο όγκο των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ οι Ειδικές Δυνάμεις θα συνεχίσουν με το διαμέτρημα 5.56 x 45  που προσδίδει την απαιτούμενη ευελιξία . 

Τα όπλα που αξιολογήθηκαν είναι κορυφαία και σε χρήση από τους στρατούς των χωρών κατασκευής τους . Επιπλέον, έχουν επιλεγεί  από πολλούς ακόμη  χρήστες ανά τον κόσμο , μη αφήνοντας έτσι περιθώρια αμφισβήτησης της ποιότητας και της

Υπόθεση Καλαμάτα: Η ανεξήγητη απόρριψη της κατά 125 εκ. φθηνότερης λύσης και το “παραπλανημένο” ΚΙΝΑΛ

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας αναφορικά με το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού κέντρου. Απ’ ότι φαίνεται το ΚΙΝΑΛ, με βάση τα «σημαντικά ερωτήματα…» που έθεσε και θα πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους,  δεν γνώριζε όλα τα στοιχεία όταν συμφωνούσε στην επιτροπή για την ισραηλινή πρόταση.

Σε όσους παρακολουθούν το militaire είναι γνωστές οι προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζε η ΠΑ αναφορικά με την εκπαίδευση. Το 2017, επί ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε η πρώτη σημαντική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί σε βάθος χρόνου.

Ελληνικό ενδιαφέρον για ουκρανικά drones; Κανείς δεν άκουσε για τη συμφωνία Ουκρανίας-Τουρκίας;

 

Ο ελληνικός -κι όχι μόνο- Τύπος βοά το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι Τουρκία και Ουκρανία έχουν συμφωνήσει για συμπαραγωγή drones. Πιθανόν να μην έχει γίνει αντιληπτό απ΄ όλους και ειδικά απ΄ όσους ασχολούνται με τον εξοπλισμό των ΕΔ. Κάπως έτσι ,μαθαίνουμε ότι ο στρατός ενδιαφέρεται για drones από την Ουκρανία!

Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε ζητούσε … Μερσεντές σε τιμή μεταχειρισμένου “σκαραβαίου” και σ΄ αυτές τις απαιτήσεις οι Ουκρανοί φαίνεται ότι είναι μανούλες! Ήταν τόσο παράδοξες οι προδιαγραφές και οι απαιτήσεις που οι περισσότερες σοβαρές εταιρείες δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό…