Η νεότερη βόμβα ολίσθησης, η Drel, θα βγει σε σειριακή παραγωγή το 2024...

 Η νεότερη βόμβα ολίσθησης, η Drel, θα βγει σε σειριακή παραγωγή το 2024, ανέφερε η κρατική εταιρεία Rostec. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα πυρομαχικά ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλες τις δοκιμές. Το NEWS.ru εξέτασε πώς θα χρησιμοποιηθεί, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και πώς διαφέρει από τα ανάλογα του. Πώς υιοθετήθηκε το «Drill». 

Η δοκιμή του συμπλέγματος βομβών ολίσθησης PBK-500U SPBE-K Drel ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016. 

Οι δικηγόροι του Τραμπ βρήκαν σύνδεση μεταξύ του Λευκού Οίκου και της υπόθεσης εναντίον του

 Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακάλυψαν μια σχέση μεταξύ εκείνων που τον κατηγορούν για παρέμβαση στις εκλογές με εκπροσώπους της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, γράφουν οι New York Times. 

Συγκεκριμένα, οι υπερασπιστές του πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου εξετάζουν τις επαφές των εισαγγελέων από την Ατλάντα, τον Λευκό Οίκο και την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διεξήγαγαν την έρευνα για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο. 

Δελτίο Καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου | 11/01/2024 | ΕΡΤ

Ο Ισημερινός είχε λίγα όπλα ρωσικού τύπου

 Ο Ισημερινός μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό αεράμυνας και ελικόπτερα στην Ουκρανία, δήλωσε στο NEWS.ru ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης Alexander Khramchikhin. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα της Λατινικής Αμερικής διαθέτει λίγα από αυτά τα κεφάλαια, αλλά το Κίεβο θα ήταν πλέον ευχαριστημένο με τυχόν προμήθειες. 

Ο Εκουαδόρ διαθέτει συστήματα αεράμυνας, δηλαδή φορητά συστήματα αεράμυνας Igla και συστήματα αεράμυνας Osa.

Ο Πούτιν είπε ότι η αύξηση των τιμών των αυγών κοτόπουλου οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα, σε συνάντηση με επιχειρηματίες της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Άπω Ανατολής, εξήγησε ότι η αύξηση των τιμών των αυγών οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχές δεν άνοιξαν έγκαιρα τις εισαγωγές. 

Συμβαίνει τώρα με τις τιμές αυτού του προϊόντος, τι νέα κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα; Τι είπε ο Πούτιν για την κατάσταση των αυγών Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι η κατανάλωση αυγών και κρέατος κοτόπουλου στη χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά, αλλά ο όγκος της παραγωγής δεν έχει αυξηθεί. 

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Matviychuk ανακοίνωσε το θάνατο περισσότερων από 700 χιλιάδων στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει περίπου 700 χιλιάδες ανθρώπους από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε στο NEWS.ru ο στρατιωτικός ειδικός Ανατόλι Ματβίτσουκ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, Κινέζοι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Την ίδια στιγμή, η ρωσική διοίκηση υπολογίζει τις απώλειες του εχθρού σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ισχυρίζεται. 

Θα υποθέσω ότι η διοίκηση μας υπολογίζει τις απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μισό εκατομμύριο νεκρούς και τραυματίες, στην Ουκρανία μιλούν για 200-250 χιλιάδες, στην Κίνα ένας αριθμός πόρων μετράει μέχρι και 700 χιλιάδες. 

Φοιτητικός ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις, πορείες και καταλήψεις

 «Κυριάκο Πιερρακάκη, άκου το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά»: Σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης τα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια στα Προπύλαια στην Αθήνα και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, πρώτη ηχηρή απάντηση των φοιτητών στα σχέδια της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη να φέρει «από την πίσω πόρτα» την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

(Aθήνα, 11/1/2023, φωτ. Eurokinissi)

Σερβία: Ξυλοκοπήθηκε από τις αρχές και έμεινε παράλυτος κρατούμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης

 Ο Νίκολα Σαντούλοβιτς, ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Σερβία, ξυλοκοπήθηκε άγρια και έμεινε παράλυτος από τη δεξιά πλευρά, όπως καταγγέλλουν η οικογένειά του και ο δικηγόρος του

Ο ηγέτης του Σερβικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νίκολα Σαντούλοβιτς, έχει μείνει εν μέρει παράλυτος, σύμφωνα με την οικογένειά του, αφότου συνελήφθη από τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως αναφέρουν, ξυλοκοπήθηκε άγρια και πλέον βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

 Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν χθες Τετάρτη το βράδυ ξενοδοχείο στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, προκαλώντας τον τραυματισμό 13 ανθρώπων, ανάμεσα τους δύο ξένοι δημοσιογράφοι, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

“Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους δύο δημοσιογράφοι τουρκικού μέσου ενημέρωσης: ένας Τούρκος πολίτης και ένας πολίτης Γεωργίας”, ανάφερε η ουκρανική εισαγγελία στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται.

Ταϊβάν: Το Σάββατο «οι εκλογές που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο»

 Η μικρή ασιατική δημοκρατία διεξάγει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το Σάββατο, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να αντηχήσει πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας

Το 2024 είναι μία κρίσιμη εκλογική χρονιά για τον πλανήτη, με τις πρώτες καθοριστικές κάλπες του νέου έτους να στήνονται πολύ σύντομα στην Ταϊβάν.

Η μικρή ασιατική δημοκρατία διεξάγει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το Σάββατο, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να αντηχήσει πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανάλυση του CNN.

Η Ουκρανία χτίζει οδοφράγματα, σκάβει χαρακώματα καθώς η εστίαση μετατοπίζεται στην άμυνα

 By and

Iowa Caucus 2024: DeSantis και Haley έρχονται αντιμέτωπες σε αναμέτρηση συζητήσεων για να αναδειχθούν ως εναλλακτική λύση Τραμπ

 DES MOINES, Αϊόβα, 10 Ιανουαρίου (Reuters) - 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και η πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών Nikki Haley κατηγόρησαν επανειλημμένα ο ένας τον άλλον ότι είπαν ψέματα σε μια επίπονη συζήτηση που ανακάτευε την πολιτική με τις προσβολές καθώς οι δύο υποψήφιοι πάλευαν να αναδειχθούν ως η κορυφαία εναλλακτική του Ντόναλντ Τραμπ ημέρες πριν από τις πρώτες ψηφοφορίες της εκστρατείας. 

Αλλά με τον πρώην πρόεδρο να απουσιάζει για άλλη μια φορά από το στάδιο της συζήτησης, οι αντίπαλοι στόχευσαν το μεγαλύτερο μέρος των πυρομαχικών τους ο ένας στον άλλον και όχι στον ξεκάθαρο πρωτοπόρο στον αγώνα.

ΗΠΑ: Ο Κρις Κρίστι αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων

 Ο Κρις Κρίστι, ο μοναδικός υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων που επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να επαμφοτερίζει, αλλά βρισκόταν πολύ πίσω στις προθέσεις ψήφου κατά δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως εγκαταλείπει την κούρσα, μερικά 24ωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία, στην Άιοβα, που θα ανοίξει τον χορό μιας εκστρατείας στην οποία ο πρώην πρόεδρος έχει δεσπόζουσα θέση και πελώριο προβάδισμα.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι δυο δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα που σκότωσε ήταν «τρομοκράτες»

 Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε χθες Τετάρτη ότι δυο παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ που σκοτώθηκαν σε πλήγμα του στη Λωρίδα της Γάζας συνδέονταν άμεσα με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, τη Χαμάς και τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Ο Χάμζα Ντάχντουχ και ο Μουστάφα Θουράγια —ο τελευταίος, εικονολήπτης και δημοσιογράφος, συνεργαζόταν με διάφορα διεθνή ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του Γαλλικού Πρακτορείου— σκοτώθηκαν την Κυριακή, όταν επλήγη το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου είχαν πάει να κάνουν ρεπορτάζ για το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.

Το ΔΝΤ ενέκρινε 4,7 δισ. δολάρια για την αναδιάρθρωση χρέους στην Αργεντινή

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι συνήφθη συμφωνία σε τεχνοκρατικό επίπεδο με τις αρχές της Αργεντινής, που υπόκειται στην έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου του, για τη χορήγηση στη χώρα ποσού 4,7 δισεκ. δολαρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, το Μπουένος Άιρες «θα αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 4,7 δισεκ. δολάρια», σημείωσε ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

ΗΠΑ: Ευρύ προβάδισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

 Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ μόλις πέντε ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η διαδικασία ανά πολιτεία, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.