Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Matviychuk ανακοίνωσε το θάνατο περισσότερων από 700 χιλιάδων στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει περίπου 700 χιλιάδες ανθρώπους από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε στο NEWS.ru ο στρατιωτικός ειδικός Ανατόλι Ματβίτσουκ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, Κινέζοι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Την ίδια στιγμή, η ρωσική διοίκηση υπολογίζει τις απώλειες του εχθρού σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ισχυρίζεται. 

Θα υποθέσω ότι η διοίκηση μας υπολογίζει τις απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μισό εκατομμύριο νεκρούς και τραυματίες, στην Ουκρανία μιλούν για 200-250 χιλιάδες, στην Κίνα ένας αριθμός πόρων μετράει μέχρι και 700 χιλιάδες. 

Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανέρχονται πραγματικά σε 450-550 χιλιάδες άτομα - ο πιο εύλογος αριθμός», διευκρίνισε ο ειδικός.

Αξιολογώντας την πρόοδο της κινητοποίησης στην Ουκρανία, ο Matviychuk σημείωσε ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καλεί επί του παρόντος είτε πολύ νέους είτε μεγάλους πολίτες για στρατιωτική θητεία. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σωματικά ισχυροί και με κίνητρα στρατεύσιμοι πρώτης γραμμής είτε πέθαναν στη μάχη είτε εγκατέλειψαν τη χώρα. Σύμφωνα με τον ειδικό, οι αρχές της χώρας δεν θα μπορέσουν να προσλάβουν άλλα 500 χιλιάδες άτομα για να υπηρετήσουν.

Ο αριθμός των 500 χιλιάδων νέων στρατευσίμων είναι μεγάλο ερώτημα. Καλά, θα πιάσουν εθελοντές, μισθοφόρους, αλλά και τι; Με τι θα τους οπλίσουν; Τι θα κάνουν; Πώς να τους παρακινήσετε; Ένας ετοιμοπόλεμος στρατιώτης πρέπει να ξέρει για τι πολεμά, και όλοι απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους, από μητέρες, πατέρες, παιδιά, γιους, εγγόνια, εγκαταλελειμμένους σαν τροφή για κανόνια», εξήγησε ο Matviychuk. 

Ο συγγραφέας του καναλιού Telegram, Ruslan Tatarinov, δήλωσε προηγουμένως ότι από τον Ιούνιο του 2022, έχουν δημοσιευτεί στην Ουκρανία 408 χιλιάδες μοιρολόγια αφιερωμένα σε πεσόντες στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλάμε για δεδομένα που δημοσιεύονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης και χρήστες κοινωνικών δικτύων από την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...