Ο Πούτιν είπε ότι η αύξηση των τιμών των αυγών κοτόπουλου οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα, σε συνάντηση με επιχειρηματίες της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Άπω Ανατολής, εξήγησε ότι η αύξηση των τιμών των αυγών οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχές δεν άνοιξαν έγκαιρα τις εισαγωγές. 

Συμβαίνει τώρα με τις τιμές αυτού του προϊόντος, τι νέα κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα; Τι είπε ο Πούτιν για την κατάσταση των αυγών Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι η κατανάλωση αυγών και κρέατος κοτόπουλου στη χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά, αλλά ο όγκος της παραγωγής δεν έχει αυξηθεί. 

«Απλώς δεν καταλάβαμε έγκαιρα τον προσανατολισμό μας. Ο όγκος παραγωγής μας δεν έχει μειωθεί. Η κατανάλωση αυξήθηκε λίγο σε σχέση με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα του πληθυσμού, αλλά και πάλι τα εισοδήματα των ανθρώπων αυξήθηκαν λίγο. 

Αρχίσαμε να αγοράζουμε περισσότερα αυγά και κρέας κοτόπουλου. Αλλά δεν σκέφτηκαν να ανοίξουν έγκαιρα τις εισαγωγές. Και οι τιμές ανέβηκαν. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί», εξήγησε ο Ρώσος Πρόεδρος. Επίσης, στις 14 Δεκεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της τελικής συνέντευξης Τύπου, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι η κατάσταση με τις τιμές των αυγών θα βελτιωθεί σταδιακά. 

«Η ζήτηση έχει αυξηθεί, αλλά ο όγκος παραγωγής όχι. Οι εισαγωγές στον απαιτούμενο όγκο δεν άνοιξαν εγκαίρως. Τώρα προτείνουν να συνεργαστούν με την Τουρκία σε αυτό το θέμα. Οι οικονομικοί μας δεσμοί αναπτύσσονται καλά, μεταξύ άλλων στον τομέα της γεωργίας. Τώρα η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και η κατάσταση θα βελτιωθεί», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν..


Τι συμβαίνει τώρα με τις τιμές των αυγών; Χθες, 10 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Μαξίμ Τίτοφ δήλωσε ότι το κόστος των αυγών από τους παραγωγούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες μειώθηκε κατά 2,5% στην πρώτη κατηγορία και κατά 4,2% στη δεύτερη, γεγονός που θα οδηγήσει σταδιακά σε μείωση των τιμών σε αλυσίδες λιανικής. «Το Υπουργείο Γεωργίας διατηρεί ειδικό έλεγχο στην κατάσταση με τις τιμές των κοινωνικά σημαντικών προϊόντων. Ειδικότερα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθεροποίηση των τιμών των αυγών. Ως αποτέλεσμα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι τιμές των κατασκευαστών μειώθηκαν κατά 2,5% στην πρώτη κατηγορία και κατά 4,2% στη δεύτερη. Στο εγγύς μέλλον περιμένουμε να μειωθούν και στις αλυσίδες λιανικής», είπε. Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Πτηνοτρόφων Σεργκέι Λαχτιούχοφ δήλωσε ότι μετά την αιχμή της ζήτησης πριν από την Πρωτοχρονιά, οι τιμές των αυγών σταθεροποιήθηκαν και άρχισαν να πέφτουν στο τμήμα χονδρικής. Κατά τη γνώμη του, η μείωση του κόστους σύντομα θα αποτυπωθεί και στις τιμές λιανικής.

Что происходит с ценами на яйца сейчас

Вчера, 10 января, заместитель министра сельского хозяйства Максим Титов заявил, что стоимость яиц у производителей за последние две недели снизилась на 2,5% по первой категории и на 4,2% — по второй, что постепенно приведет к снижению цен в торговых сетях.

«Минсельхоз держит на особом контроле ситуацию с ценами на социально значимые продукты. В частности, предпринимаются все необходимые меры для стабилизации цен на яйцо. В результате за последние две недели у производителей они снизились на 2,5% по первой категории и на 4,2% — по второй. В ближайшее время ожидаем их снижения и в торговых сетях», — сказал он.

При этом генеральный директор Национального союза птицеводов Сергей Лахтюхов сообщил, что после пикового спроса перед Новым годом цены на яйца стабилизировались и начали падать в оптовом сегменте. По его мнению, снижение стоимости скоро отразится и на ценах в рознице.

Фото: Сергей Булкин/NEWS.ru ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...