Ο Ισημερινός είχε λίγα όπλα ρωσικού τύπου

 Ο Ισημερινός μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό αεράμυνας και ελικόπτερα στην Ουκρανία, δήλωσε στο NEWS.ru ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης Alexander Khramchikhin. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα της Λατινικής Αμερικής διαθέτει λίγα από αυτά τα κεφάλαια, αλλά το Κίεβο θα ήταν πλέον ευχαριστημένο με τυχόν προμήθειες. 

Ο Εκουαδόρ διαθέτει συστήματα αεράμυνας, δηλαδή φορητά συστήματα αεράμυνας Igla και συστήματα αεράμυνας Osa.

Κάποτε, ο Εκουαδόρ έλαβε «Σφήκες» από την Ουκρανία και «βελόνες» από εμάς, από τη Ρωσία. Αυτό είναι πρακτικά όλο. 

Αυτό δεν είναι πάρα πολύ, αλλά για την Ουκρανία τώρα ακόμη και μια μονάδα τέτοιων όπλων δεν θα είναι περιττή», εξήγησε ο Khramchikhin. Σημείωσε επίσης ότι ο Ισημερινός διαθέτει ελικόπτερα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην έκδοση αεροπορικής επίθεσης, αλλά ο Ισημερινός δεν διαθέτει άλλο βαρύ εξοπλισμό σοβιετικών ή ρωσικών μοντέλων που είναι οικείο στον ουκρανικό στρατό. Σχετικά με την αεροπορία: 

Ο Ισημερινός έχει ελικόπτερα Mi-17, αλλά τα αεροπλάνα μας δεν έχουν πάει ποτέ εκεί. Μόνο μεταφορικά, αλλά αυτά δεν είναι καν όπλα. Και γενικά, δεν έχουμε προμηθεύσει ποτέ βαρύ εξοπλισμό στον Εκουαδόρ. Γεγονός είναι ότι ο Ισημερινός δεν υπήρξε ποτέ σημαντικός πελάτης στην αγορά όπλων σοβιετικού ή ρωσικού τύπου. Αλλά, στην πραγματικότητα, αν πουλάτε όπλα σε μια τέτοια φασαρία όπως ο Ισημερινός, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε που αργότερα αποδεικνύεται ότι είναι εναντίον μας. 

Ευτυχώς, δεν τα πουλήσαμε πάρα πολύ», είπε ο ειδικός. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αναγκάσουν τον Ισημερινό να μεταφέρει όπλα σοβιετικού και ρωσικού τύπου στην Ουκρανία με αντάλλαγμα νεότερα δυτικά όπλα. 

Ωστόσο, μεταξύ των ειδικών, η πιθανότητα μιας τέτοιας ανταλλαγής εξακολουθεί να γίνεται αντιληπτή με σκεπτικισμό λόγω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των καρτέλ ναρκωτικών στη χώρα, οι οποίες έχουν πρακτικά εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο. 

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντάνιελ Νομπόα κήρυξε καθεστώς «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» στη χώρα. Αυτό έρχεται μετά τις ταραχές που ξέσπασαν σε τέσσερις φυλακές στις 8 Ιανουαρίου. Την προηγούμενη μέρα, η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες πιθανής απόδρασης από τη φυλακή της πόλης Γκουαγιακίλ του αρχηγού της εγκληματικής ομάδας Los Choneros, με το παρατσούκλι Fito.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...