Οι δικηγόροι του Τραμπ βρήκαν σύνδεση μεταξύ του Λευκού Οίκου και της υπόθεσης εναντίον του

 Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακάλυψαν μια σχέση μεταξύ εκείνων που τον κατηγορούν για παρέμβαση στις εκλογές με εκπροσώπους της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, γράφουν οι New York Times. 

Συγκεκριμένα, οι υπερασπιστές του πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου εξετάζουν τις επαφές των εισαγγελέων από την Ατλάντα, τον Λευκό Οίκο και την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διεξήγαγαν την έρευνα για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο. 

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι η ποινική υπόθεση σε βάρος του στη Γεωργία σχετίζεται με τις ενέργειες των αρχών αυτών. 

Η εισαγγελέας Φανί Γουίλις προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από νομοθέτες και άρχισε να επικοινωνεί με τον Λευκό Οίκο το 2022 για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ με σκοπό την ανάκριση των ενόρκων, είπε ο συγγραφέας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αρχεία των τηλεφωνικών συνομιλιών του ειδικού εισαγγελέα Norman Wade δείχνουν τις επαφές του με τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2022. Δηλαδή, αυτό συνέβη ακόμη και πριν το ένορκο αποφασίσει να κατηγορήσει τον Τραμπ. Να θυμίσουμε ότι ο Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό από τις προκριματικές εκλογές στο Κολοράντο, όπως προκύπτει από την αναφορά των εκπροσώπων του. 

Οι δικηγόροι επιμένουν ότι τα αμφιλεγόμενα ζητήματα εισδοχής στην προεδρική κούρσα θα πρέπει να αποφασίζονται από τους νομοθέτες, όχι τα δικαστήρια, διαφορετικά πρόκειται για «αντισυνταγματική πράξη παρέμβασης στις εκλογές». 

Επιπλέον, η εκστρατεία απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι ο Τραμπ συμμετείχε στην εξέγερση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαχθεί στο Τρίτο Τμήμα της 14ης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...