Οι πολωνικοί μεταφορείς που μπλοκάρουν τα σύνορα με την Ουκρανία απειλούν να εντείνουν τις διαδηλώσεις

 ΒΑΡΣΟΒΙΑ, 5 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Οι πολωνοί οδηγοί μεταφορείς που μπλοκάρουν τα σύνορα με την Ουκρανία σχεδιάζουν να εντείνουν τις διαδηλώσεις εάν η κυβέρνηση δεν λύσει το πρόβλημα με τα ουκρανικά φορτία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM ο Tomasz Borkowski, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Προστασία των Μεταφορέων και των Εργοδοτών. " Το κύριο αίτημα των Πολωνών μεταφορέων είναι να σταματήσουν οι Ουκρανοί οδηγοί να έχουν πρόσβαση στις χώρες της Ε.Ε. χωρίς να χρειάζονται έγραφα

«Δεν πρόκειται να τερματίσουμε ακόμη τον αποκλεισμό, δίνουμε στην κυβέρνησή μας προθεσμία μέχρι την Πέμπτη και μετά θα ενισχύσουμε τη διαμαρτυρία», είπε.

Εμπειρογνώμονας: Ο Λούλα μπορεί να καλέσει τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Βραζιλίας

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. 

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva μπορεί, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, να επιλύσει επίσημα ζητήματα με την πρόσκληση του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 το 2024, ζητώντας τη θέσπιση «προσωρινής ασυλίας», Viktor Kheifetz, καθηγητής στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε στο RIA Novosti. 

Η σύνοδος κορυφής της G20 το 2024 θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.

Η Δύση εδραιώνει το Ρωσοφοβικό μέτωπο κατεδαφίζοντας μνημεία, είπε η Ζαχάροβα

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου - RIA Novosti.

Οι χώρες της Βαλτικής, η Πολωνία και η Ουκρανία συνεχίζουν να κατεδαφίζουν μνημεία σοβιετικών στρατιωτών με την υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η Δύση, πολεμώντας μνημεία, προσπαθεί να εδραιώσει το ρωσοφοβικό μέτωπο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο διεθνές κέντρο πολυμέσων Rossiya Segodnya.


Ο Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Ιρανό Πρόεδρο Ραΐσι στη Μόσχα την Πέμπτη

 МОСКВА, 5 дек — РИА Новости. Президент Ирана Эбрахим Раиси приедет в четверг в Москву, где проведет двухсторонние переговоры с Владимиром Путиным, сообщило государственное агентство исламской республики Tasnim.

«
"Утром в четверг президент Ирана отправится в Москву по официальному приглашению президента России Путина во главе высокопоставленной делегации государственных лиц и представителей торгово-экономических кругов Ирана", — говорится в публикации.

"Συστήματα υψηλής ακρίβειας" παρέδωσε το Pantsirs πριν από το χρονοδιάγραμμα για την αμυντική παραγγελία του 2023

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου High-Precision Complexes παρέδωσε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα στο Υπουργείο Άμυνας όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και πυροβόλων Pantsir-S στο πλαίσιο της φετινής κρατικής αμυντικής παραγγελίας, ανέφερε η εταιρεία. 

" "Το Γραφείο Σχεδίασης Οργάνων Συγκροτημάτων Υψηλής Ακρίβειας (μέρος της Rostec. — Εκδ.) ολοκλήρωσε την κρατική αμυντική παραγγελία του 2023 πριν από το χρονοδιάγραμμα για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Pantsir-S.

Υπουργείο Άμυνας: Η αεράμυνα κατέστρεψε και αναχαίτισε 41 UAV των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και την Κριμαία

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Η ρωσική αεράμυνα εξουδετέρωσε πάνω από τέσσερις δωδεκάδες ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και την Κριμαία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του Telegram. "

«Απόψε, μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση από UAV τύπου αεροσκάφους σε αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε», αναφέρει η δημοσίευση. 

Ο Ζαλούζνι αυτονομήθηκε και σπρώχνει την Ουκρανία προς την Μόσχα: Ζήτησε 400 δισ και 17 εκατ. οβίδες από το ΝΑΤΟ – Οργή ΗΠΑ: “Τί έκανες από το 2014;”

 Ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ, Β.Ζαλούζνι, φέρεται να έχει αυτονομηθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο από τον Β.Ζελένσκι όσο και από τους Αμερικανούς μετά την συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογο του Β.Γκερασίμοφ.

Ο Ζαλούζνι ζήτησε κυριολεκτικά τον “ουρανό με τα άστρα” από την Ουάσιγκτον για να συνεχίσει να πολεμά υπέρ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η πρόταση του θα απορριφθεί δίχως σκέψη από τους Αμερικανούς.

Ουκρανική Διοίκηση: “Οι Ρώσοι προελαύνουν απ’ όλους τους άξονες προς Λιμάν” – Μακελειό Αζοφιτών στα δάση της Κρεμίνα με εκατοντάδες νεκρούς

 Η ουκρανική Διοίκηση επιβεβαίωσε την ρωσική προέλαση στoν άξονα Koυπιάνσκ-Λιμάν-Σεβέρσκ σημειώνοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν 2 χλμ μέσα στην άμυνα των ουκρανικών ΕΔ κοντά στα σύνορα της περιοχής του Χάρκοβο και του Ντονμπάς.

Ρωσικές δυνάμεις συγκλίνουν από τουλάχιστον 4 περιοχές προς την Λιμάν και συγκεκριμένα από Terny, Torsky, Ντιμπρόβα, Serebryansky δημιουργώντας μια ασφυκτική τανάλια που κλείνει όλο και περισσότερο.

Ρωσία: Επίσκεψη στην Σ. Αραβία αυτή την εβδομάδα σχεδιάζει ο Β. Πούτιν

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της Μόσχας, σύμφωνα με το dpa .

Στη Σαουδική Αραβία, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους έχει προγραμματίσει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δήλωσε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, στο κανάλι Telegram Shot.β

Μια επίσκεψη εργασίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, αλλά ο Ουσάκοφ δεν έδωσε ακριβείς ημερομηνίες.

ΗΠΑ: Τεράστια έκρηξη σε σπίτι στη Βιρτζίνια στη διάρκεια αστυνομικής έρευνας – Δείτε βίντεο

 Μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 20.00 (τοπική ώρα) σε σπίτι στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, την ώρα που αστυνομικοί περικύκλωναν το κτίριο προκειμένου να εκτελέσουν ένταλμα έρευνας.

Επί τέσσερις άκουγαν πυροβολισμούς μέσα στο σπίτι.

Η έκρηξη προκάλεσε και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Τρομακτικό τροχαίο στην Ταϊλάνδη: Διώροφο λεωφορείο έπεσε σε δέντρο και κόπηκε στα δύο – Τουλάχιστον 14 νεκροί και 32 τραυματίες

 Διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε δέντρο και κόπηκε στα δύο στη νότια Ταϊλάνδη, με τον ως τώρα απολογισμό των θυμάτων να κάνει λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς και 32 τραυματίες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το λεωφορείο μεγάλων αποστάσεων ταξίδευε από τη Μπανγκόκ προς το νότιο άκρο του βασιλείου όταν έπεσε πάνω στο δέντρο στην παραθαλάσσια επαρχία Πρατσούαπ Κίρι Καν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.