Ο Ζαλούζνι αυτονομήθηκε και σπρώχνει την Ουκρανία προς την Μόσχα: Ζήτησε 400 δισ και 17 εκατ. οβίδες από το ΝΑΤΟ – Οργή ΗΠΑ: “Τί έκανες από το 2014;”

 Ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ, Β.Ζαλούζνι, φέρεται να έχει αυτονομηθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο από τον Β.Ζελένσκι όσο και από τους Αμερικανούς μετά την συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογο του Β.Γκερασίμοφ.

Ο Ζαλούζνι ζήτησε κυριολεκτικά τον “ουρανό με τα άστρα” από την Ουάσιγκτον για να συνεχίσει να πολεμά υπέρ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η πρόταση του θα απορριφθεί δίχως σκέψη από τους Αμερικανούς.

Και αυτό γιατί ο Ζαλούζνι ζήτησε όλο τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για να συνεχίσει να πολεμά!

Διαβάστε επίσης: Ανταρσία στο Κίεβο: Συνομιλίες Ζαλούζνι-Mόσχας για τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας – Η Ρωσία συγκροτεί Ταξιαρχίες πυροβολικού υψηλής ισχύος για την τελική επίθεση

Ο Ζαλούζνι ζήτησε 17 εκατομμύρια οβίδες και 400 δισεκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Β.Ζαλούζνι, ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin 17 εκατομμύρια οβίδες και 350-400 δισεκατομμύρια δολάρια  αναφέρει η Ukrayinska Pravda.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Όστιν εξεπλάγη, για να το θέσουμε ήπια.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου φέρεται να δήλωσε: «Με εξέπληξε πολύ ένα τέτοιο αίτημα».

Το αίτημα του Ζαλούζνι υποβλήθηκε στις διαπραγματεύσεις κατά την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του Πενταγώνου στο Κίεβο. Στον Αμερικανό ΥΠΑΜ παρουσιάστηκαν υπολογισμοί, καθώς και «προκαταρκτικές ιδέες» του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

“Ο Όστιν ενημερώθηκε για την ανάγκη για 17 εκατομμύρια οβίδες. Για να το θέσoυμε ήπια, ξαφνιάστηκε, επειδή ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί να μαζέψει τόσα πολλά βλήματα” σημείωσε η ουκρανική εφημερίδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ζαλούζνι παραπονέθηκε στο Austin για παρέμβαση του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι, στη διοίκηση και τον έλεγχο των στρατευμάτων.

Η ίδια πηγή τονίζει ότι για να φτάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στα σύνορα του 1991 θα χρειαστούν τουλάχιστον 350 δισ. δολάρια.

Αυτό είναι και ο στόχος που έθεσε ο Ζαλούζνι στους Αμερικανούς.

Απάντηση κόλαφος Μπεν Χότζες σε Ζαλούζνι

Η απάντηση στο αίτημα Ζαλούζνι ήρθε άμεσα από τον μέχρι πρότινος φανατικό υποστηρικτή του Ζελένσκι και των επιχειρήσεων ανακατάληψης της Κριμαίας,  του Αμερικανού Στρατηγού ε.α. και πρώην Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη,  Μπεν Χότζες.

Ο Χότζες επιτέθηκε στην ουκρανική στρατιωτική και πολιτική διοίκηση λέγοντας ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών της από το 2014.

Είπε συγκεκριμένα:

“Ας είμαστε ειλικρινείς – τι κάνει η Ουκρανία από το 2014; Θα έπρεπε να είχε βουνά από πυρομαχικά πυροβολικού.

Ναι, μπορεί κανείς να απογοητευτεί που η Δύση δεν παρέχει περισσότερα. Και τι έκανε η Ουκρανία μετά το 2014 για να αυξήσει τη δική της παραγωγή πυρομαχικών;

Η Ουκρανία ήταν η καρδιά της αμυντικής βιομηχανίας της Σοβιετικής Ένωσης για δεκαετίες. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η Ουκρανία πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσει την παραγωγή», δήλωσε ο Χότζες.

Ως παράδειγμα, ο απόστρατος διοικητής των ΗΠΑ ανέφερε τη Γερμανία του Χίτλερ, η οποία το 1944, υπό τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων, έφτασε στο απόγειο της παραγωγής αεροσκαφών.

«Λοιπόν, ναι, η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η παραγωγική ικανότητα είναι αντανάκλαση της πολιτικής βούλησης. Τα πυρομαχικά πυροβολικού δεν είναι μια μηχανή που μια αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί απλά να φτιάξει και να πουλήσει σε οποιονδήποτε. Πρέπει να επενδύσετε χρήματα στην παραγωγή τους, να κάνετε μια παραγγελία για έναν συγκεκριμένο αριθμό χιλιάδων, για παράδειγμα, πυραύλους», είπε ο στρατηγός.

Ο Ζελένσκι παρακάμπτει τον Ζαλούζνι – Διέκοψε επικοινωνία μαζί του

Στον απόηχο των αιτημάτων του Β.Ζαλούζνι, ουκρανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι άρχισε να επικοινωνεί με ορισμένους διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, παρακάμπτοντας τον Ανώτατο Διοικητή.

Ο Ζελέζνι σύμφωνα με κάποιες πηγές, δεν γνώριζε καν τα αιτήματα που έθεσε ο Ζαλούζνι στους Αμερικανούς γι αυτό και ο Lloyd Austin έμεινε άναυδος!

“Αυτό εμποδίζει τον Β.Ζαλούζνι να διοικήσει τον ουκρανικό στρατό” γράφει η Ukrayinska Pravda.

Η άμεση επαφή με διοικητές επιταχύνει τις εργασίες για τον πρόεδρο, αλλά αποσταθεροποιεί τις δραστηριότητες του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος μαθαίνει ορισμένες από τις πληροφορίες από τους επίσημους υφισταμένους του μόνο στο αρχηγείο, αν όχι καθόλου” σημειώνουν ουκρανικά ΜΜΕ

Τόσο τα ουκρανικά όσο και τα δυτικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σύγκρουση μεταξύ Ζελένσκι και Ζαλούζνι.

Συγκεκριμένα, η Washington Post σημείωσε ότι φαίνεται σαν ο Ζελένσκι να έχει δύο στρατούς: έναν καλό με επικεφαλής τον Alexander Syrsky και έναν κακό με επικεφαλής τον Ζαλούζνι, υπενθύμισαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτό αποθαρρύνει πολύ τον αρχιστράτηγο και, το πιο σημαντικό, τον εμποδίζει να διοικήσει ολόκληρο τον στρατό” προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Στην πραγματικότητα, ο Ζελένσκι δημιούργησε «παράλληλες διαδρομές» για την επικοινωνία με τους διοικητές διαφόρων κλάδων του στρατού, η οποία λαμβάνει χώρα παρακάμπτοντας τον Ζαλούζνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των υποστηρικτών του Ζελένσκι είναι ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Alexander Syrsky, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας  Nikolai Oleshchuk, καθώς και αρκετοί Αξιωματικοί κατώτερου βαθμού.

Για παράδειγμα, οι αποφάσεις για το Μπάχμουτ και την Αβντίφκα ελήφθησαν προσωπικά από τον Ζελένσκι. Και η καλοκαιρινή αντεπίθεση ξεκίνησε με την έγκρισή του, αν και πολλοί στρατηγοί ήταν εναντίον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...