Η Δύση εδραιώνει το Ρωσοφοβικό μέτωπο κατεδαφίζοντας μνημεία, είπε η Ζαχάροβα

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου - RIA Novosti.

Οι χώρες της Βαλτικής, η Πολωνία και η Ουκρανία συνεχίζουν να κατεδαφίζουν μνημεία σοβιετικών στρατιωτών με την υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η Δύση, πολεμώντας μνημεία, προσπαθεί να εδραιώσει το ρωσοφοβικό μέτωπο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο διεθνές κέντρο πολυμέσων Rossiya Segodnya.


Πρόσφατα, οι αρχές ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών ανακοίνωσαν προετοιμασίες για την αποξήλωση περισσότερων από 300 μνημείων για τους Σοβιετικούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στις μάχες για την απελευθέρωση της Ευρώπης από τον ναζισμό. 

Συνολικά, περισσότερα από τρεις χιλιάδες μνημεία των Σοβιετικών απελευθερωτών στρατιωτών έχουν αποσυναρμολογηθεί σε όλη την Ευρώπη μέχρι σήμερα.

"Ο επίσημος πόλεμος που διεξάγεται στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία κατά των σοβιετικών στρατιωτικών μνημείων και μνημείων πραγματοποιείται κατά παράβαση όλων των διμερών συμφωνιών σε αυτόν τον τομέα. 

Αυτές οι πράξεις βανδαλισμού κυριολεκτικά εντάσσονται στους τοπικούς νόμους που φέρεται να εγκρίθηκαν στις " Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο βασίζεται η ατιμωρησία αυτής της πολιτικής είναι η υποστήριξη από την ΕΕ και τις Βρυξέλλες του ΝΑΤΟ.

 Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, δεν κρύβονται: να εδραιωθεί το ρωσοφοβικό μέτωπο, να δημιουργηθεί μια ιδεολογική βάση για αυτό. », είπε η Ζαχάροβα, μιλώντας σε ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Εκδίκηση εθνικιστές, ή ποιος στην Ευρώπη ενοχλείται από τα μνημεία των Σοβιετικών στρατιωτών».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας υποστηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες για τη διαιώνιση της μνήμης των πεσόντων στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...