Καταρρέει η δημοτικότητα της Σακελλαροπούλου

Πρωτοφανές γεγονός στην μεταπολίτευση, Πρόεδρος της Δημοκρατίας να χάνει 10 μονάδες μέσα σε μόλις δύο μήνες στη δημοφιλία! Τέτοια πτώση δεν έχει καταγραφεί ποτέ στη νεότερη ιστορία, ειδικά μάλιστα από δημοσκόπηση σε μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα όπως «Το Βήμα». Η δημοσκόπηση με τις Metron Analysis που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής» έδειξε ότι η δημοφιλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρίσκεται στο 54%, από 64% που ήταν τον Απρίλιο, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος «χτυπούσε» ποσοστά 70%.

Διάγγελμα της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας για την Αγία Σοφία: «Αποτελεί ένα μεγαλειώδες χριστιανικό ιερό»

Διάγγελμα της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) της Ρωσίας προς τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας σε σχέση με την εξέταση του θέματος της αλλαγής του καθεστώτος του ναού-μουσείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
  • Μετάφραση από τα Ρωσικά
Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας απευθύνονται προς τους συναδέλφους τους βουλευτές της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας σε σχέση με την εξέταση από τις Αρχές της Τουρκίας

Το Ισραήλ πίσω από την ανατίναξη πυρηνικής εγκατάστασης του Ιράν;

Μια πυρκαγιά στην κύρια εγκατάσταση εμπλουτισμού πυρηνικών καυσίμων του Ιράν προκάλεσε σημαντικές ζημιές, πηγαίνοντας πίσω το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας για μήνες, παραδέχτηκε η κυβέρνηση του Ιράν την Κυριακή, αφού αρχικά δήλωσε ότι η καταστροφή ήταν μικρή.
Ένας αμερικανός αξιωματούχος ειδικός στα θέματα της Μέσης Ανατολής με γνώση του επεισοδίου δήλωσε ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για την επίθεση στο πυρηνικό συγκρότημα Natanz την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας μια ισχυρή βόμβα.

Πάγωσε το πάνελ του ΣΚΑΪ όταν ο Ριζούλης τους είπε για την λίστα Πέτσα! (video)


Όμορφα κυλούσε η συζήτηση στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη στον ΣΚΑΪ. Καλογρίτσας, Παππάς, αρχιμανδρίτης, ένα συνηθισμένο πρωινό σε συστημικό κανάλι δηλαδή. Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που ο διευθυντής της εφημερίδας Δημοκρατία που ήταν προσκεκλημένος, κ. Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρθηκε στην περιβόητη λίστα Πέτσα, παρατηρώντας ότι «δεν είπαμε τίποτα για αυτήν, ενώ είναι θέμα δημοκρατίας». Γεια σας κύριοι συνάδελφοι! Καλή συνέχεια! Ήταν η απάντηση.

Εστίαση και αγορά εργασίας καταρρέουν! «Χάθηκαν» πάνω από 250.000 εργαζόμενοι και τα χειρότερα έρχονται

Την απώλεια 253.073 θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», το οποίο μετρά τις ροές προσλήψεων και απολύσεων.
Το μεγάλο «ρήγμα» στην απασχόληση προέρχεται από τον τουρισμό, ως συνέπεια των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν ότι ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο κύμα ανεργίας αναμένεται τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου.

Οι λίστες των σκανδάλων: Έδωσαν 371.000 ευρώ για υπαίθρια διαφήμιση την περίοδο της καραντίνας!

Στη λίστα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα (και του άλλου master chef Γρηγόρη Δημητριάδη) με τα ποσά που επιμερίστηκαν στα ΜΜΕ από το σύνολο των 20.000.000 για τη καμπάνια «Μένουμε σπίτι», μεταξύ των άλλων θαυμαστών και εξόχως προκλητικών περιλαμβάνεται και ένα κονδύλι της τάξεως του 1.000.000 σε δύο υπαίθριες διαφημιστικές εταιρίες, σε προγραμματικές πλατφόρμες, καθώς και σε μία υπηρεσία πιστοποίησης ψηφιακών μέσων και τεχνικού προγραμματισμού καταμέτρησης αποτελεσματικότητας μέσων, όπως σημειώνεται σε παρένθεση, της Sizmek.

Δεν έφταναν τα ανύπαρκτα ΜΜΕ… Έδωσαν 421.600 ευρώ σε χρεοκοπημένη εταιρεία;

Στην λίστα που έδωσε ο Στέλιος Πέτσας στη δημοσιότητα με την κρατική επιχορήγηση στα ΜΜΕ για την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι», υπάρχει μια εγγραφή στην τελευταία σελίδα που είναι κάπως… προβληματική!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ/
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (μέσω Sizmek)

Από την Τζια στο Grand Resort ο «Mr Mαξίμου»! Βουτιές και παιχνίδια για τον ανιψιό του Κυριάκου

Μετά το δημοσίευμα της «Espresso» του Σαββατοκύριακου για το long weekend του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τζια , ο «Mr Μαξίμου», Γρηγόρης Δημητριάδης, αποφάσισε να αλλάξει πλάνα στις mini αποδράσεις του. Έτσι, όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα, αυτή τη φορά, για να αποφορτιστεί από τον όγκο των υποχρεώσεών του επί της Ηρώδου Αττικού, χαλάρωσε οικογενειακώς στο λεκανοπέδιο Αττικής και συγκεκριμένα στα μπάνγκαλοους του πολυτελούς «Grand Resort Lagonissi», που είναι από τα αγαπημένα των rich and famous της χώρας μας!

Στο ναό του Ολυμπίου Διός η εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη Στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ολυμπίου Διός θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ η κεντρική εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ελληνική προεδρία του παλαιότερου πολιτικού οργανισμού στην Ευρώπη ξεκίνησε στις 15 Μαΐου και έχει εξάμηνη διάρκεια.

Χ.Σταϊκούρας: «Δεν μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος όταν η χώρα επιστρέφει σε ύφεση» (βίντεο)

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μίλησε για το πλαίσιο των τελευταίων οικονομικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ύφεση 9% αλλά και για το πώς προδιαγράφεται το μέλλον της οικονομίας. «Δεν μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος όταν η χώρα επιστρέφει σε ύφεση και τα ποσοστά ανεργίας θα αυξηθούν» είπε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας. Ωστόσο, μετά την έκθεση της Κομισιόν που

Καιρός: Τα 8 μποφόρ θα «αγγίξουν» οι άνεμοι στο Αιγαίο - Δείτε τους χάρτες

Σύμφωνα με πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αστάθεια που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας υποχωρεί, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το διήμερο Τετάρτη 08/07 και Πέμπτη 09/07 θα είναι το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο. Όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν, οι εντάσεις των βόρειων ανέμων την Τετάρτη αναμένεται θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση φτάνοντας γενικά τα 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Μαρία Ζαχάροβα: Η ισχυρή γυναίκα του ρωσικού ΥΠΕΞ διέψευσε ότι έρχεται στην Ελλάδα ως πρεσβευτής


Η ισχυρή γυναίκα του ρωσικού ΥΠΕΞ και «αστέρι» της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, διέψευσε πριν από λίγο ότι έρχεται στην Ελλάδα ως πρεσβευτής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για φήμη την οποία δεν ξέρει ποιος την διακινεί και που αποσκοπεί.

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλη την ώρα, έπρεπε να διαψεύδω κάτι τέτοιο σχετικά με εμένα. Ωστόσο, παλαιότερα, δεν υπήρχε η λέξη “ψέμα”, ονομάζονταν “φήμες”. Ξαφνικά, όλα έγιναν ψέματα,

Νέο σοκ για την ελληνική κοινωνία: Δεύτερη σύλληψη καθηγητή που αποπλάνησε ανήλικη μαθήτρια μέσα σε λίγες μέρες!

H ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται εκ νέου από υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης μαθήτριας από καθηγητή μέσα σε λίγα 24ωρα. Γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο η σύλληψη δασκάλου για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριας, μετά την περίπτωση του 44χρονου καθηγητή Γυμνασίου στην Ηλιούπολη.

Αυτή τη φορά, η σύλληψη έγινε στην Ερέτρια Ευβοίας, μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας

Harley-Davidson: Απολύει εργαζόμενους μπας και σωθεί

Του Νίκου Βιτσιλάκη
Μόλις ο Αμερικανός κατασκευαστής άνοιξε τις πύλες των εργοστασίων του, μετά το προσωρινό τους κλείσιμο λόγω Covid-19, ανακοίνωσε ότι θα περάσει σύντομα σε απολύσεις εργαζομένων της.
«Η H-D απολύει προσωπικό στις Ηνωμένες Πολιτείες», αυτό μετέδωσε το Reuters, ανακοινώνοντας ότι η αμερικανική εταιρεία θα μειώσει 140 θέσεις εργασίας σε δύο από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Αμερική. Η Harley αναγκάστηκε να κλείσει τα εργοστάσιά της τον Μάρτιο, ώστε να αποτραπεί η

Η αμετροέπεια της Vogue στην Πορτογαλία

Το περιοδικό Vogue στην Πορτογαλία απέσυρε ένα από τα τέσσερα εξώφυλλα του τεύχους για τον Ιούλιο - Αύγουστο του 2020 και είπε ότι «ζητεί συγγνώμη» αφού η εικόνα προκάλεσε τεράστια αντίδραση στο διαδίκτυο.
Με τίτλο «The Madness Issue» το εξώφυλλο δείχνει ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο με μια γυναίκα να κάθεται γυμνή σε μια μπανιέρα, καθώς δύο νοσοκόμες ντυμένες με παλαιού τύπου στολές ρίχνουν νερό στο κεφάλι της.
Αφού το περιοδικό κατηγορήθηκε για έλλειψη ευαισθησίας για τη στερεοτυπική και ξεπερασμένη απεικόνιση της ψυχικής ασθένειας, η Vogue Portugal ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει την εικόνα και θα ζητήσει συγνώμη.

Mάσιμο Καρμινάτι: Ο «μονόφθαλμος βασιλιάς» της μαφίας της Ρώμης είναι ελεύθερος

Xρήστος Μαζάνης
Είναι γνωστός με τα παρατσούκλια «ο μαύρος», «ο τυφλός», «ο πειρατής», «ο σαμουράι». Παρατσούκλια που όλα έχουν τη σημασία τους και την ιστορία τους. Ο Μάσιμο Καρμινάτι, γνωστός και ως «μονόφθαλμος βασιλιάς της Ρώμης», είναι ελεύθερος από τις 16 Ιουvίου.
Αποφυλακίστηκε έπειτα από 5 χρόνια και 7 μήνες. Ο Καρμινάτι υπήρξε το αφεντικό των αφεντικών της μαφίας στην ιταλική πρωτεύουσα μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όπου συνελήφθη έπειτα από μια τεράστια επιχείρηση των ιταλικών Αρχών κατά της «Μafia Capitale». Ανάμεσα στους συλληφθέντες τότε, υπήρξαν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής,

Κύριε Μητσοτάκη και κύριε Πέτσα, είσαστε για κλάματα

Μία ματιά στη λίστα των ποσών στα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» είναι αρκετή προκειμένου να αντιληφθούν οι πολίτες ποια είναι η αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης, η οποία υποτίθεται ότι ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την αλλαγή νοοτροπίας στην Ελλάδα.
IN.GR                         313.720 ευρώ
IEFIMERIDA.GR        310.000
PROTOTHEMA.GR   310.000
PARAPOLITIKA.GR  182.280
LIBERAL.GR              148.800
ZOUGLA.GR              62.000.

Ο ψευτογιατρός πόζαρε και ως πιλότος στην επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου»

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στη δημοσιότητα. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο ψευτογιατρός πόζαρε και ως πιλότος μπροστά από μαχητικό αεροσκάφος. Ο 47χρονος παρίστανε σε πολλές περιπτώσεις και τον πιλότο, ενώ είχε επισκεφθεί ασθενή φορώντας στρατιωτική στολή.
Στη φωτογραφία, που έχει υποστεί επεξεργασία μέσω photoshop, ο 47χρονος φορά ειδική φόρμα και εξάρτηση με σακίδια που παραπέμπουν σε αμερικανό πιλότο της Εθνικής Φρουράς. Τα σήματα στη στολή παραπέμπουν στην

Η... αξιοκρατία της κυβέρνησης

Η ιστοσελίδα Bovary.gr ανήκει στον χώρο που εξειδικεύεται στο λεγόμενο lifestyle. Για να είμεθα ειλικρινείς, ειδικεύεται σχεδόν αποκλειστικά σε ό,τι αφορά την προώθηση των ρούχων και των αξεσουάρ της επιχείρησης της οποίας έως πρόσφατα ηγείτο η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη (λέγεται πως αποχώρησε).
Για την ακρίβεια το site αυτό ασχολήθηκε -είναι η αλήθεια- και με τους «εντυπωσιακούς κοιλιακούς της Μαρέβας Μητσοτάκη». Ήταν, λοιπόν, πολύ φυσικό το Bovary.gr, που είναι θυγατρική ιστοσελίδα της «iefimerida.gr» του Χρήστου Ράπτη, να εισπράξει από τον κύριο Πέτσα το ποσό των 100.000 ευρώ (καθαρά) για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Επιβεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα 7 Iουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.
Ως προς την προέλευσή τους τα κρούσματα εντοπίστηκαν:
- 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-  3 εισαγόμενα κρούσματα (οι ασθενείς προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο)
 - 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Όταν ο Μπολσονάρο κόλλησε «γριπούλα» – Ο λαϊκιστής που οδήγησε τη Βραζιλία στην καταστροφή

Όταν ο Μπολσονάρο απέπεμψε τον δημοφιλή υπουργό Υγείας, Λουίς Ενρίκε Μαντέτα, στα μέσα Απριλίου, επειδή διαφωνούσε με τις υπουργικές οδηγίες για γενικευμένη καραντίνα, οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Βραζιλία ήταν κάτι πάνω από χίλιοι. Σήμερα, ξεπερνούν τις 65.000 και ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κοροναϊού, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο δεν σταμάτησε να την υποτιμά. Έκανε λόγο για «απλή γριπούλα»,

Υπόθεση λαθρεμπορίας όπλων: Νέα ερωτήματα μετά τις αναφορές για το ρόλο της ΕΥΠ

Νέα ερωτήματα δημιουργούνται για τη μυστηριώδη υπόθεση με την σύλληψη -προ μίας εβδομάδας- επτά επιβατών ταχύπλοου στην θαλάσσια περιοχή Παλαιοχώρας Χανίων, μετά τη διαπίστωση ότι ένας εξ αυτών φερόταν να είχε συνεργασθεί παλαιότερα με στελέχη της ΕΥΠ σε αμφιλεγόμενες αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων! Μάλιστα ο ίδιος είχε προχωρήσει σε σχετικές καταθέσεις για τον ρόλο του στην ΕΥΠ στην διάρκεια προγενέστερων δικαστικών ερευνών.

Έπαιξαν με την υγεία του κόσμου

Το δημοσιογραφικό μικροσκόπιο λειτούργησε για άλλη μία φορά σωστά και αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο την «Επιχείρηση Πέτσα» ή την λεγόμενη «Στρατηγική της Αράχνης».  Δηλαδή, πώς στήνει το Μαξίμου το απόλυτα ελεγχόμενο δίκτυο διασποράς ενημέρωσης μέσω παροχής κρατικών κονδυλίων με αλγόριθμο προτίμησης σε ημετέρους και με το πρόσχημα μία καμπάνια προστασίας των πολιτών από τον Covid- 19.

Δίκη «Noor1»: Αποκαλυπτική η απολογία του υπαλλήλου του Γιαννουσάκη, Σταύρου Λάγιου

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα στην απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά - όπου εκδικάζεται η υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» - ο επί σειρά ετών υπάλληλος του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος, περιγράφοντας πώς έφτασε το φορτίο του «λευκού θανάτου» σε βίλα της Φιλοθέης και σε αποθήκη στο Κορωπί.
Ο κατηγορούμενος που εργαζόταν σε κατάστημα του Γιαννουσάκη στο Κεφαλάρι, ενώ τον βοηθούσε σε εργασίες στη βίλα στη Φιλοθέη επί 11 χρόνια, κατονόμασε το πρώην αφεντικό του για τη μεταφορά των ναρκωτικών από το «Noor 1» που είχε δέσει στην Ελευσίνα, τόσο στο πολυτελές σπίτι όσο και στην αποθήκη.