ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ – ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2017

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ – ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»
 
Ιούνιος
24.6 | ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ | ΚΡΗΤΗ
30.6 | ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΝΤΖΟΥ | ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 
Ιούλιος
6.7  | ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Ι ΣΕΡΡΕΣ 
9.7 | ΚΗΠΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ | ΛΑΡΙΣΑ
24.7 | ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ | Καλοκαίρι 2017 | Πρώτοι σταθμοί περιοδείας

Κώστας Μακεδόνας
Καλοκαιρινή περιοδεία 2017
 
Ιούνιος
25 - 26/06 Αρχαίο Ωδείο Πάφου (με την Ορχήστρα του Μουσικό Σχολείου της Πάφου)
27/06 Ακρόπολη Φαρσάλων "Το δάσος αλλιώς" (με την Ορχήστρα Νέων Δίου)
28/06 Χανιά (Θέατρο Ανατολικής Τάφρου) (με τη Μαίρη Δούτση)
30/6 Λεμεσός (με τη Γιώτα Νέγκα) 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2017

Σωκράτης Μάλαμας 
 
Ιούλιος1/7 Στις Όχθες του Λήλαντα, Βασιλικό Χαλκίδας
5/7 Πάρκο Γουδή, Δήμος Ζωγράφου
14/7 6ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας
 
Αύγουστος
2/8 Κρανίδι Ερμιονίδας
10/8 Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Ξυλόκαστρο
12/8 Μελλισουργοί Άρτας
14/8 Πλαζ Αγίου Γεωργίου, Πελασγία
18/8 Κτήμα Οινοφόρος, Μυτιλήνη

5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας | 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017

Το μαγικό φεστιβάλ της Κρήτης, στην πόλη της μουσικής!! Το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού! Ένα συναρπαστικό ραντεβού των ανθρώπων του πολιτισμού και της μουσικής! Παράδοση από όλο τον Ελλαδικό χώρο, Βαλκάνια, μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Μικρασία, Κωνσταντινούπολη, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, Flamenco, το ρεμπέτικο αλλιώς, ‘’η(οι) μουσική(οί) της φωτιάς’’, κρουστά, τύμπανα και έγχορδα, είναι μερικά από τα φετινά μουσικά ταξίδια.

Όλα έτοιμα για το «Patmos Revelation»

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Patmos Revelation», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιερό νησί μεταξύ 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017.
Βασικός σκοπός του δήμου Πάτμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η προσέκλυση περισσότερων και πιο εναλλακτικών τουριστών, που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση γνωρίζοντας παράλληλα και την σημαντική ιστορία του νησιού!

Γλυπτά από άμμο στην Κρήτη: Όταν η τέχνη πάει...θάλασσα (Vid)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία Αμμουδάρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Καλλιτέχνες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιούργησαν γλυπτά με μοναδικό υλικό την άμμο.
Οι Ουκρανοί γλύπτες Γιούρι Μίσκο και Λουντμίλα Μίσκο και ο Κρητικός Μανώλης Χαρκούτσης συμμετείχαν στο φεστιβάλ «Γλυπτική στην άμμο 2017»  με απώτερο στόχο να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τα εντυπωσιακά έργα τους.

Ο Δούρειος Ίππος της Κρήτης από ψηλά (vid)

Ένας  Δούρειος Ίππος σαν αυτόν που εμπνεύστηκε ο Οδυσσέας για να κατακτήσουν οι Αρχαίοι Έλληνες την Τροία, κατασκευάστηκε και βρίσκεται εδω και λίγο καιρό στην Κρήτη.
Την έκπληξη διαδέχεται το δέος για όσους βρεθούν μπροστά στον επιβλητικό σύγχρονο Δούρειο ίππο που ξεπερνάει τα 13 μέτρα ύψος και είναι φτιαγμένος εξολοκλήρου από ξύλο όπως αυτός των Αρχαίων Ελλήνων.
Διαθέτει κρύπτη στο εσωτερικό του αλλά αυτή την φορά οι «πολεμιστές» δεν θα κρυφτούν εκεί αλλά θα πολεμήσουν με σύγχρονα τόξα και σπαθιά, δηλαδή με λέιζερ.

Casarma: Το ιταλικό παρατηρητήριο στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (pic)

Στη μύτη της Ικαρίας ατενίζοντας τη Σάμο, αλλά και άλλες κατευθύνσεις προς το βόρειο και το νότιο Αιγαίο, βρίσκεται η Casarma.

Όνομα συχνό για στρατώνες (Casa di arma) ειδικά από τους Ιταλούς. Μεταφερόμαστε νοερά στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην περίοδο που οι Ιταλοί της μεραρχίας Cuneo, καταλαμβάνουν την Ικαρία.  

 Θυμίζουμε ότι από το 1912 κατείχαν τα γειτονικά Δωδεκάνησα.

Φουλάρει για μετάλλιο η εθνική γυναικών, 62-58 την Ρωσία

Στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας προκρίθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών που νίκησε και απέκλεισε την Ρωσία με 62-58 σε αγώνα νοκ-άουτ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει την Πέμπτη (22/6 16:30) κόντρα στη Τουρκία για μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κορυφαία της Εθνικής ήταν η Στέλλα Καλτσίδου, η οποία τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από την Ρωσία ξεχώρισε η Βαντέεβα, που έκανε νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Τοιχογραφίες από τα ιταλικά οχυρά της Λέρου – Ένα νησί «ιστορικό μουσείο» που αξίζει να επισκεφτείτε

Με αφορμή τη δημοσίευση φωτορεπορτάζ από την Casarma το φυλάκιο – παρατηρητήριο των Ιταλών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ικαρία, αναγνώστες από τη Λέρο μας έστειλαν και τους ευχαριστούμε, φωτο από τοιχογραφίες από τα οχυρωματικά έργα των Ιταλών στη Λέρο.
Πρόκειται για μικρό δείγμα των όσων υπάρχουν στο νησί και είναι μόλις από ένα φυλάκιο. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αντίγραφα πινάκων της εποχής.