Εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό – Για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος;

 Θα εκλεγεί για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα πρόεδρος στο Μεξικό το 2024; Η απάντηση ίσως δοθεί την Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωκομματικές διαδικασίες της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, που εισέρχονται σήμερα στην αποφασιστική τους φάση, με δυο γυναίκες φαβορί.

Η χώρα ζει «μεταμόρφωση» και «είναι καιρός για τις γυναίκες», επανέλαβε η πρώην δήμαρχος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ μπροστά στους χιλιάδες υποστηρικτές της οι οποίο συγκεντρώθηκαν προχθές Σάββατο στην πρωτεύουσα στην κορύφωση της εκστρατείας της.

Ο ιδρυτής της Foxconn ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν

 Ο ιδρυτής της εταιρείας Foxconn, ο δισεκατομμυριούχος Τέρι Κουό, ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν ως ανεξάρτητος.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στις προεδρικές εκλογές του 2024 και να καταθέσω την υποψηφιότητά μου», επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο.

Ο κ. Κουό, ο οποίος έτρεφε για καιρό τη φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία, είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος πως θα επιδίωκε να εξασφαλίσει το χρίσμα του Κουομιντάνγκ (KMT), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ταϊβάν.