Η αφρικανική κουλτούρα επί κεφαλής Δείτε τις φωτογραφίες

Η δύναμη και η ομορφιά της αφρικανικής κουλτούρας απεικονίζεται στα εντυπωσιακά χτενίσματα των βρετανικών βραβείων για τα μαλλιά.
Η δημιουργός τους, Lisa Farrall κατέκτησε την πρώτη θέση σε 3 κατηγορίες με τη συλλογή «Πανοπλία».

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με νέο κύμα χιονιά! Πότε θα χτυπήσει Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Aπό τη Δευτέρα (16/01/2017) «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι ένα νέο σύστημα να φτάνει στη χώρα μας, την οποία και θα «σαρώσει» με χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.

Με τα δεδομένα όπως παρουσιάζονται έως τώρα, ο νέος χιονιάς θα έχει βασικό χαρακτηριστικό το ψύχος - το οποίο, όμως, δεν θα είναι τόσο έντονο σαν αυτό που έφερε μαζί της η «Αριάδνη» - καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης.

To εγκώμιο του Spiegel στην Creta Farms: Κι όμως η Ευρώπη κινείται!

«Κι όμως κινείται»: Με αυτόν τον γλαφυρό τίτλο το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ εστιάζει στις κρατούσες αντιλήψεις για την ΕΕ, επιχειρώντας να εντοπίσει τις αιτίες που γεννούν τον αρνητισμό των πολιτών απέναντι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Το «μυστικό» δείπνο στην οικία του Κυριάκου παραμονές Χριστουγέννων

Ενα χριστουγεννιάτικο δείπνο στην οικία Μητσοτάκη με προσκεκλημένους τον Πρ. Παυλόπουλο , τον Γ. Στουρνάρα και τον Π. Πικραμμένο αποκαλύπτουν Τα ΝΕΑ.
Προσκεκλημένοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της  συζύγου του Μαρέβας βρέθηκαν παραμονές των Χριστουγέννων στο σπίτι τους στην Κηφισιά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης  Στουρνάρας και ο δικαστικός και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

Κόλαφος για δύο νοσηλευτήρια το πόρισμα για τον θάνατο του Σεραφείμ Φυντανίδη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», την υπόθεση ανέλαβαν οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας, έπειτα από σχετική εντολή του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου.
Η έκθεση, με ημερομηνία 28/6/2016, έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να αξιολογηθεί αν απορρέουν ποινικές ευθύνες για τους θεράποντες ιατρούς.

Περιβάλλον & Επιστήμη Κρύβουν τις σκληρές φωτογραφίες απ’ τα πακέτα

Εδώ και μισό χρόνο οι σοκαριστικές φωτογραφίες πάνω στα πακέτα των τσιγάρων είναι πλέον υποχρεωτικές. Ωστόσο οι καπνοβιομηχανίες και οι έμποροι αντέδρασαν με διάφορα τρικ για να κρύψουν τις εικόνες που τρομάζουν.
Στόχος είναι να αποτρέψουν τους καπνιστές από το να τα αγοράσουν: εικόνες οργάνων που έχει καταστρέψει ο καρκίνος, πνεύμονες καπνιστών ή κατεστραμμένα δόντια επάνω στα πακέτα των τσιγάρων και στα σακουλάκια του καπνού.

Περιβάλλον & Επιστήμη- Δελφίνια παίζουν στη Βαλτική

Το 2016 ήταν η χρονιά των δελφινιών και των φαλαινών. Στη Βαλτική έκαναν την εμφάνισή τους μεταξύ των άλλων δύο δελφίνια που οι Σουηδοί ονόμασαν Σέλφι και Ντέλφι. Πού οφείλεται όμως αυτό το σπάνιο φαινόμενο;
Η εικόνα είναι θαυμάσια: δύο δελφίνια κολυμπούν πλάι σε βάρκες και καγιάκ ενώ την ίδια ώρα παίζουν με τους κολυμβητές. Χιλιάδες άνθρωποι είδαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, οι οποίες τραβήχτηκαν στο Φλένσμπουργκ και το Κίεβο.

Ο «Γρηγόρης» στη Γερμανία

Μετά το Βερολίνο η γνωστή ελληνική αλυσίδα «μικρογευμάτων» διευρύνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες γερμανικές πόλεις. Σχεδόν όλα τα προϊόντα που προσφέρει προέρχονται από την Ελλάδα.
Δεκάδες χιλιάδες άτομα περνούν καθημερινά από την κεντρική πλατεία του Βερολίνου Αλεξάντερ Πλατς για να ψωνίσουν, να αλλάξουν τρένα, τραμ, μετρό, λεωφορεία. Η μεγάλη κινητικότητα έχει συνέπειες και για τα καταστήματα εστίασης: συνήθως πρόκειται για μαγαζιά φαστ φουντ.

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα

Η πολιτική αβεβαιότητα και οι διαρκείς τρομοκρατικές επιθέσεις βυθίζουν την τουρκική λίρα και εν γένει την οικονομία της χώρας στα τάρταρα. Νέα πηγή ανασφάλειας για τους επενδυτές η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.
Εδώ και μήνες η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού, το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας έχει απολέσει το 30% της αξίας του.

Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Μεξικό;

Η πολιτική Τραμπ, που προβλέπει επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων από το Μεξικό, ενδέχεται να στρέψει πολλούς Μεξικανούς στη μετανάστευση. 900.000 εργάζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Ήταν μια πραγματική ψυχρολουσία για την κυβέρνηση του Μεξικού όταν η αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε την εβδομάδα που μας πέρασε ότι θα αποσύρει επενδύσεις ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αντ’ αυτού θα επενδύσει 700 εκατομμύρια στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Μίτσιγκαν.

Πολωνία:Καλώς ήλθαν οι Αμερικάνοι!

Είκοσι ολόκληρα χρόνια συζητούσαν στην Πολωνία για την άφιξη των Αμερικανών στρατιωτών του ΝΑΤΟ. Σήμερα γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό, ενώ γερμανικές και βρετανικές δυνάμεις θα εγκατασταθούν σε χώρες της Βαλτικής.
Αυτό το Σαββατοκύριακο γιορτάζουν στην Πολωνία και η γιορτή δεν ήταν προγραμματισμένη. Στην πλατεία Πιλσούντσι στη Βαρσοβία, στη λαϊκή αγορά στην Κρακοβία αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις περιμένουν μετά βαΐων και κλάδων τα αμερικανικά στρατεύματα.

Χάσμα μεταξύ Τραμπ και των υπουργών του;

Η ακροαματική διαδικασία των υποψήφιων υπουργών της κυβέρνησης Ντ. Τραμπ στην Γερουσία ανέδειξε διάσταση θέσεων σε σημαντικά ζητήματα. Για «ασυνήθιστη διαφοροποίηση» κάνει λόγο ο γερμανός πολιτικός επιστήμονας Κρ. Λάμερτ.
Μια εβδομάδα, 15 ακροάσεις. Λίγο πριν ο Ντόναλτ Τραμπ περάσει, ως πρόεδρος πια, το κατώφλι του Λευκού Οίκου οι υποψήφιοι υπουργοί της κυβέρνησής του πέρασαν από διαδικασία ακρόασης της αμερικανικής Γερουσίας που όχι άδικα ονομάζεται "grilling".

Πώς ο Πειραιάς μπαίνει στην πρώτη πεντάδα των μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών

Στο μεγαλύτερο κόμβο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φιλοδοξεί να αναδείξει το λιμάνι του Πειραιά μέσα στο 2017 η Cosco έχοντας πλέον αναλάβει τον έλεγχο του ΟΛΠ.

 Ο στόχος αυτός μεταφράζεται σε διακίνηση μέσω του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας πάνω από 4 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων.

«Απειλή» η Ρωσία για το 82% των Αμερικανών

Οι Αμερικανοί ανησυχούν σήμερα πολύ περισσότερο απ' ό,τι πριν αρχίσει η εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ όσον αφορά την απειλή που θέτει για τη χώρα τους η Ρωσία, όπως υποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς η οποία μεταδόθηκε χθες Παρασκευή.
Η έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη από την 9η ως τη 12η Ιανουαρίου,

Τη μη έκδοση και των άλλων 4 Τούρκων αξιωματικών πρότεινε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Τη μη έκδοση και των υπολοίπων 4 Τούρκων αξιωματικών στην πατρίδα τους πρότεινε στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου και τρίτος εισαγγελικός λειτουργός.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, σε μία αναλυτική εισήγηση προς τους ανώτατους δικαστές εξήγησε τους λόγους για τους οποίους και οι τέσσερις δεν θα πρέπει να εκδοθούν στη γείτονα για αδικήματα που σχετίζονται με την απόπειρα του πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Donald Henderson και ούτε ένα δάκρυ, ενώ 74 εκατομμύρια ζωές του χρωστάνε την ζωή τους

Ο πιο σημαντικός θάνατος του 2016 και ιδέα δεν έχετε...
Η χρονιά-δρεπάνι 2016 ήταν ίσως η χρονιά που περισσότερο από κάθε άλλη είδε τα social media να γεμίζουν από κλαψουρίσματα και νοσταλγίες για μια σειρά από διάσημα ονόματα που «έφυγαν».
Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό.