Γλυκά των Χριστουγέννων: Ποια παχαίνουν περισσότερο

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα, τούρτες, μαρόν γλασέ, πανετόνε, βασιλόπιτα…έχουν την τιμητική τους σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Μάθετε ποια παχαίνουν περισσότερο!





Παθαίνετε κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν δυνατούς πόνους από κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια του νυχτερινού τους ύπνου, φαινόμενο που αυξάνεται σε συχνότητα όσο μεγαλώνει ηλικιακά ένα άτομο.
Αν και η ακριβής αιτία για τις κράμπες μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, συνήθως οφείλεται σε μυϊκή κόπωση, αφυδάτωση ή παρατεταμένη ακινησία. Οι νυχτερινές κράμπες μπορεί επίσης να προκύψουν από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως οι στατίνες, τα στεροειδή και ακόμη και τα αντισυλληπτικά χάπια. Ή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, ασβεστίου ή καλίου στο αίμα σας.
Τι μπορείτε να κάνετε για τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια

Απίστευτες σκηνές on air - Ο Αυτιάς έσβησε με στυλό τον Σημίτη

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιώργος Αυτιάς στον ΣΚΑΪ, όταν ο δημοσιογράφος έπιασε στα χέρια τους τις εφημερίδες για να διαβάσει τα πρωτοσέλιδα.
Μόλις έφτασε στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία φιλοξενείται σήμερα άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, υπό τον τίτλο «Για όλα φταίει ο Καραμανλής», ο Γιώργος Αυτιάς δεν δίστασε να εκφράσει εντόνως την αντίδρασή του, λέγοντας: «Δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω.

Αχαΐα: Συναγερμός για υπερχείλιση του Πείρου - Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές, καθώς το ύψος της στάθμης του νερού στον ποταμό Πείρο έχει ανέβει επικίνδυνα, αγγίζοντας τα όρια ασφάλειας.
Ορατός διαφαίνεται ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού, στο Δήμο της Δυτικής Αχαϊας, στο ύψος της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου.
Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας – Πυροσβεστικής και Δημάρχου Δυτ. Αχαϊας.

«Τα Σόδομα και Γόμορρα της Ελλάδας»: Το τέλος του ξενοδοχείου γυμνιστών που ήταν 50 χρόνια μπροστά

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η Ελλάδα άρχισε να πλησιάζει κάπως την Ευρώπη λόγω της ένταξής της στην ΕΟΚ, σε θέματα ηθών και νοοτροπίας, όμως, παρέμενε πολύ πίσω. Κάτι που αντιλήφθηκε (δυστυχώς για εκείνον) ένας επιχειρηματίας που είχε την τρομερή ιδέα να μετατρέψει το ξενοδοχείο του σε κέντρο γυμvιστών.
Επρόκειτο για το θέρετρο Ακτή Salanti, μέσω του οποίου η ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας μετατράπηκε σε πόλο έλξης τουριστών, που συνέρρεαν από όλη την Ευρώπη (κυρίως τις χώρες του βορρά) για να απολαύσουν τις διακοπές τους όπως ακριβώς τις ονειρεύονταν.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) κατέρριψε τουρκικό ντρον (φωτο)

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε ένα τουρκικό ντρον που υποστήριζε την πολιορκημένη ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης.
Παράλληλα το λιβυκό κανάλι που πρόσκειται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) μετέδωσε ότι τα στρατεύματα του Χαλίφα Χαφτάρ προωθούνται προς την πρωτεύουσα.Μέσα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης μετέδωσαν ότι μάχες δόθηκαν στην Αΐν Ζάρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας.
O LNA είχε προηγουμένως μεταδώσει προέλαση νότια της πρωτεύουσας και κατάληψη του στρατοπέδου Χάμζα.

Ξεπέρασαν τους 20.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο

Το όριο των 20.000 υπερέβη την Παρασκευή ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην περιοχή της Μυτιλήνης, στο νησί της Λέσβου.
Πιο συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, ο αριθμός των φιλοξενούμενων ατόμων ανέρχεται σε 18.200.Συνυπολογίζοντας όμως, και όσους έχουν βρει κατάλυμα στην ευρύτερη περιοχή, ο αριθμός αυτός υπερβαίνει τις 20.000.
Έτσι, η αναλογία προσφύγων/μεταναστών και κατοίκων διαμορφώνεται πλέον σε 1 αιτών άσυλο ανά δύο κατοίκους.
Στο μεταξύ, οι ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Στο Κατάρ συναντήθηκαν Σαράτζ και Ακάρ – Συνωμότησαν κατά της Ελλάδας και της Δύσης

Στη Ντόχα του Κατάρ συναντήθηκε σήμερα Σάββατο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με τον τουρκικής καταγωγής πρωθυπουργό της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ και συζήτησαν τις έκνομες και άκυρες «συμφωνίες» τους, που αφορούν την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας τους.
Συνωμότησαν δηλαδή αυτοί οι δύο τζιχαντιστές με κοστούμια κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της ενεργειακής ασφάλειας της Δύσης.

Ο Σημίτης των Ιμίων και της συνεκμετάλλευσης κατηγορεί τον Καραμανλή για τους Τούρκους

Δριμεία επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπολύει μέσω άρθρου του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικρίνοντας τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004 για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδίδοντάς του ευθύνες για τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας.Ο πρώην πρωθυπουργός, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», περιγράφει την πολιτική της κυβέρνησής του το 1999 στο Ελσίνκι και κάνει λόγο για μια επιτυχία που «δεν ολοκληρώθηκε».

Ένα ατόπημα χωρίς προηγούμενο από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»

Π.Κ.
O tempora o mores. Η ναυαρχίδα του Alter Ego, δηλαδή της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, η ιστορική εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» του πρώην Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κατάφερε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να σβήσει μονοκονδυλιά τη μακρόχρονη παράδοση αυτής της εφημερίδας και να προσβάλει όλους αυτούς που ενδεχομένως από κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζουν να την διαβάζουν μέχρι και σήμερα.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έγραψε ένα άρθρο και το έδωσε για δημοσίευση στην εφημερίδα αυτή.

Πρόεδρος λιβυκής βουλής: Όμηρος της Τουρκίας η κυβέρνηση της Λιβύης

Ο πρόεδρος του εκλεγμένου λιβυκού Κοινοβουλίου, Ακίλα Σαλέχ Ίσα, καταγγέλλει το Σάββατο πως η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης με έδρα την Τρίπολη και πρωθυπουργό των Φαγέζ αλ Σάρατζ, ελέγχει μόλις το 10% της χώρας και δρα υπό την απόλυτη εποπτεία της Τουρκίας.Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Ίσα χαρακτηρίζει για ακόμη μία φορά «άκυρο και παράνομο» το Μνημόνιο Κατανόησης που είχε υπογράψει τον περασμένο μήνα ο αλ Σάρατζ με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και προβλέπει τη χάραξη νέων θαλάσσιων συνόρων αλλά και κοινής ΑΟΖ ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη.

Υπόθεση Novartis - Αβραμόπουλος: Καταφεύγω στη Δικαιοσύνη για συκοφαντικό πρωτοσέλιδο

Την οργισμένη αντίδραση του τέως Επιτρόπου Μετανάστευσης της Ε.Ε. και πρώην υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκάλεσε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο φέρεται να εμπλέκει τον ίδιο και τον γιο του στην υπόθεση Novartis, με τον ίδιο να προαναγγέλλει άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Για το συκοφαντικό και άθλιο πρωτοσέλιδο κυριακάτικου φύλλου, καταφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση και αγωγή κατά των συκοφαντών», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

«Ετεοκλής»: Αρκετή βροχή στην Αττική - Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού


Αρκετές βροχοπτώσεις έφερε το πέρασμα του "Ετεοκλή" από το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας. Βροχές εκδηλώθηκαν στο σύνολο του νομού από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα του Σαββάτου, με τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να είναι παροδικά έντονα.Σύμφωνα με τις καταγραφές 75 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (47 χιλιοστά) και ακολούθησαν Παπάγου (43), Πάρνηθα (39), Πέραμα (36) και Αμπελόκηποι (35 χιλιοστά).

Δραματική διάσωση αετού από οργισμένο… χταπόδι

Ευγνώμων σε μια παρέα ιχθυοτρόφων πρέπει να είναι ένας αετός, καθώς σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα πλοκάμια ενός γιγάντιου χταποδιού στο Βανκούβερ του Καναδά.Οι ιχθυοτρόφοι επέστρεφαν στο πλωτό τους σπίτι με τη βάρκα τους όταν αντίκρισαν το χταπόδι να έχει κατατροπώσει τον αετό, ο οποίος προφανώς είχε βουτήξει νωρίτερα για να το πιάσει, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει εύκολο γεύμα
«Πάλευαν μέσα στο νερό», δήλωσε ένας από τους ιχθυοτρόφους, ο Τζον Ίλετ, στο CNNi. Οι άνδρες δίστασαν αρχικά να παρέμβουν καθώς «δεν ήμασταν σίγουροι

Έτοιμο να κατακτήσει την Αρκτική το πρώτο ρωσικό πυρηνικό παγοθραυστικό

Ενα πανίσχυρο παγοθραυστικό «επιστρατεύει» η Ρωσία, θέτοντας έτσι σε εφαρμογή το σχέδιό της για την ανάδειξή της ως την πιο ισχυρή δύναμη της Αρκτικής, ενόψει των ευκαιριών που ανοίγονται στην περιοχή λόγω κλιματικής αλλαγής.
Το ρωσικό πυρηνικό παγοθραυστικό Arktika, το οποίο παρουσιάζεται ως το πιο ισχυρό πλοίο του είδους του στον κόσμο και συμβολίζει τις φιλοδοξίες της Μόσχας για την Αρκτική, επέστρεψε σήμερα στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης έπειτα από δοκιμαστικό ταξίδι δύο ημερών.