Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World: ΑΘΗΝΑ Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους διαδηλωτές της Τουρκίας

Δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τους Τούρκους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώτη είχε οργανωθεί από ελληνικές, τουρκικές και κουρδικές οργανώσεις και η δεύτερη από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.Η πρώτη συγκέντρωση έγινε επί της οδού της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της οδού Ρηγίλλης. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την τουρκική πρεσβεία, στην συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου Β' και Ρηγίλλης, αλλά αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο, τους σταμάτησαν στην αρχή της Βασ. Γεωργίου Β'.

ΑΣΙΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ:Κίνα: 119 νεκροί από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο πουλερικών

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες των διασωστών προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες μέσα στα αποκαΐδια της μονάδας πουλερικών, στην πόλη Ντεχουί της Νοτιοανατολικής Κίνας.

Οι πυροσβέστες ανασύρουν διαρκώς πτώματα με το συνολικό αριθμό των νεκρών ν’ ανέρχεται στους 119 και των τραυματιών στους 54.

AMEΡΙΚΗ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ:Οι Ινδιάνοι του Αμαζονίου αντιστέκονται

Ινδιάνοι του Αμαζονίου διαδηλώνουν ενώπιον εκπροσώπων της κυβέρνησης της Βραζιλίας και μπλοκάρουν την είσοδο στο εργοτάξιο του υδροηλεκτρικού φράγματος Belo Monte, κοντά στην Αλταμίρα. Όπως υποστηρίζουν, το έργο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον τρόπο ζωής των φυλών της περιοχής.

ΑΦΡΙΚΗ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αίγυπτος: Παράνομη η Άνω Βουλή

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αιγύπτου έκρινε παράνομο τον εκλογικό νόμο με τον οποίο εξελέγησαν τα μέλη της Άνω Βουλής.
Για να διαλυθεί όμως η Άνω Βουλή πρέπει να προκηρυχθούν νέες εκλογές. Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών. Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, το πιθανότερο είναι να γίνουν τον Οκτώβριο.

Φονικές πλημμύρες σαρώνουν την κεντρική Ευρώπη

Με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δέκα ετών υποδέχτηκε το καλοκαίρι η Τσεχία. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Από τις πλημμύρες απειλείται πλέον το ιστορικό κέντρο της Πράγας, που αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Δύο Έλληνες κυνηγοί ανεμοστρόβιλων στα θύματα της Οκλαχόμα

Τρεις κυνηγοί ανεμοστρόβιλων, εκ των οποίων οι δύο ήταν Έλληνες ομογενείς, περιλαμβάνονται στα δέκα θύματα των καταιγίδων που σάρωσαν την Οκλαχόμα την περασμένη Παρασκευή.

Ο Τιμ Σαμαράς, 55 ετών, ήταν από τους κορυφαίους κυνηγούς καταιγίδων και είχε ιδρύσει την εταιρεία ερευνών για ανεμοστρόβιλους Twistex. Σκοτώθηκε στο προάστιο Ελ Ρίνο της Οκλαχόμα Σίτι μαζί με τον 24χρονο γιο του Πολ και τον μετεωρολόγο και φίλο του Καρλ Γιανγκ, 45 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του, Τζιμ Σαμαράς.

Να φιμώσει Facebook και Τwitter προσπαθεί τώρα ο Ερντογάν

Οι αναταραχές των τελευταίων ημερών στην Τουρκία έδωσαν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «ανακαλύψει» πολλούς εχθρούς. Στην αρχή ήταν «τα εξτρεμιστικά στοιχεία» και η αντιπολίτευση, μετά οι «ξένοι παράγοντες». Τελευταία «απειλή» του Ερντογάν είναι τα κοινωνικά δίκτυα και κάνει ό,τι μπορεί για να εξασθενίσει τη δύναμή τους.«Αυτό το πράγμα που ονομάζουν κοινωνικά δίκτυα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια πηγή προβλημάτων για την σημερινή κοινωνία»,

Συστάσεις Ερντογάν για «ηρεμία» - Υπέκυψε στα τραύματά του 20χρονος διαδηλωτής

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 20χρονος διαδηλωτής που κατά τη διάρκεια της βίαιης επιχείρησης καταστολής παρασύρθηκε από όχημα. Την ανακοίνωση έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, καθιστώντας υπεύθυνη για το θάνατο του διαδηλωτή την τουρκική κυβέρνηση την οποία εγκαλεί για «απάνθρωπη βία».Νεκρός είναι ο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης.

O «Σουλτάνος» τους ένωσε όλους εναντίον του

Πίσω από την «Επανάσταση των Δέντρων» κρύβεται μια εδώ και καιρό διογκούμενη δυσαρέσκεια απέναντι στον άνθρωπο που έβαλε την Τουρκία στην Ευρώπη αλλά σιγά σιγά αρχίζει να τη βγάζει από το παράθυρο, επισημαίνει στην ανάλυσή του το βρετανικό περιοδικό Economist.
«Όλα ξεκίνησαν», αναφέρει το βρετανικό περιοδικό, «για λίγα πλατάνια».