Τουσέν: «Γνώριζαν πως το δάνειο είχε σκοπό να σώσει τις Γαλλικές & Γερμανικές τράπεζες»

Σημαντική παρέμβαση του βέλγου πανεπιστημιακού και εμπειρογνώμονα σε θέματα ελέγχου του επαχθούς χρέους, Ερίκ Τουσέν, είχαμε στην συζήτηση της επιτροπής «για τα αληθινά αίτια και τις γενεσιουργούς αιτίες της δημιουργίας και της διόγκωσης του δημόσιου χρέους».

ΓΙΑΤΙ «ΣΤΡΑΒΩΣΑΝ» ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΑ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Δεν πείθουν κανέναν τα επιχειρήματα και οι απειλές των καναλαρχών, οι οποίοι επιμένουν να μην θέλουν να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας με ανυπόστατα επιχειρήματα.

Το μάθημα ιστορίας της δημάρχου Καβάλας στον πρόξενο της Τουρκίας

Με μια απαράδεκτη κίνηση, η οποία βρίσκεται εκτός πλαισίου άσκησης των καθηκόντων του, ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή ζήτησε από τη δήμαρχο Καβάλας την αφαίρεση πινακίδας στην είσοδο της πόλης με το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» και τον χάρτη της αιματοβαμμένης Κατεχόμενης Κύπρου.

Κύπρος Οι χρηματοδοτούντες, οι μιζαδόροι και ο κουμπαράς των κομμάτων

Μιά αόρατη εταιρεία, ένας αόρατος ιδιοκτήτης μοίραζε σαν «καλός χριστιανός» χρήματα σε κυπριακά κόμματα, τα οποία, ως γνωστό,  λειτουργούν στα πρότυπα των συνοικιακών κατηχητικών.

Σε νευρική κρίση οι Γερμανοί για το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα…

Καταφανής είναι η νευρικότητα που έχει καταλάβει τους Γερμανούς για το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια νευρικότητα που αποτυπώνεται με δηλώσεις και νουθεσίες σε αυστηρό τόνο…

Έκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον την Κυριακή

Στην Ουάσινγκτον, στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) μεταβαίνει την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκειμένου να συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέσα από 16 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Στις 4 Απριλίου του 1968 ο κόσμος πάγωσε με την είδηση πως ο Αμερικανός ηγέτης πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ είχε δολοφονηθεί στο Μέμφις του Τενεσί.
Βαπτιστής ιερέας και ιδρυτής του Νότιου Συνεδρίου Χριστιανικής Ηγεσίας, ο Κινγκ οδηγούσε το κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων από τα μέσα του 1950, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ισχυρών λέξεων και μη-βίαιων τακτικών όπως καθιστικές διαμαρτυρίες,

Ένα απίθανο timelapse βίντεο που θα σας ξεναγήσει στην Κίνα μέσα από... 200.000 φωτό σε 49 πόλεις!

Με τον τίτλο «China in Motion» ένα εξαιρετικό βίντεο μάς ταξιδεύει νοερά στην Κίνα, για να θαυμάσουμε τις ομορφιές και τον πολιτισμό της τεράστιας αυτής χώρας.
56 φωτογράφοι από 49 πόλεις της Κίνας συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το εξαιρετικό timelapse βίντεο τραβώντας 200,000 φωτογραφίες από διάφορα σημεία.

Έχετε δει ποτέ κάτι πιο παραδεισένιο & μαγευτικό από την πανέμορφη επαρχία Guanxi της Κίνας; Μοιάζει με νεραϊδούπολη!

Η επαρχία Guanxi είναι από τις πιο πλούσιες της Κίνας, καθώς οι ορυζώνες δεσπόζουν στο τοπίο με εντυπωσιακές αναβαθμίδες στις πλαγιές των λόφων που εμφανίζουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Πράσινες κοιλάδες που διαρρέονται από ποτάμια, κατάφυτα κομμάτια γης που ξεχωρίζουν στον ορίζοντα αλλά και μεγάλα χωράφια που καλύπτονται από πολύχρωμα “χαλιά” λουλουδιών που αστράφτουν στην ανατολή του ήλιου.

Γ. Χουλιαράκης: Πολύ στοχοπροσηλωμένος για να… πεθάνει

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο αθέατος επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης
Ψηλός, αδύνατος, με σχεδόν εφηβικό πρόσωπο, έμφυτη συστολή, απροσποίητη ευγένεια, επιστημονική κατάρτιση, συγκρότηση  και πάνω απ όλα… στοχοπροσήλωση .

Πανούσης: Με άλλους διαφωνεί ο πρωθυπουργός όχι με μένα

Aντεπίθεση του Γιάννη Πανούση μετά την κριτική που δέχθηκε ακόμη και από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΧΑ για το άρθρο του στα ΝΕΑ.
Aντεπίθεση του Γιάννη Πανούση μετά την κριτική που δέχθηκε ακόμη και από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΧΑ για το άρθρο του στα ΝΕΑ για το θέμα των καταληψεων.

ΕΔΕΚ: Ας έρθει στην Κύπρο για εξηγήσεις ο Βγενόπουλος αντί να κάνει αγωγές σε δημοσιογράφους

Τη συμπαράστασή της στους δημοσιογράφους που διώκονται δικαστικά από τον Ανδρέα Βγενόπουλο εκφράζει η Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κέντρου της Κύπρου με ανακοίνωσή της. Έξι μέρες μετά την καταδίκη, πρωτοδίκως, του Κώστα Βαξεβάνη και του Γιάννη Συμεωνίδη για συκοφαντική δυσφήμηση στον Ανδρέα Βγενόπουλο,

Ολόκληρη η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις 32.433 θέσεις εργασίας που θα «ανοίξουν» σε δήμους

Η διάρκεια της ανεργίας των ανέργων ή και των συζύγων τους, το ύψος του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος, η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων παιδιών είναι τα 5 κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν οι άνεργοι για να τοποθετηθούν με 5μηνες συμβάσεις εργασίας στους δήμους.

Τρελό πάρτι φοροδιαφυγής με «μαύρο χρήμα» από γιατρούς, συνταξιούχους, αγρότες, μεσίτες, επιχειρήσεις

Κρυφά εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ από γιατρούς, κτηματομεσίτες, αγρότες, ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνταξιούχους, επιχειρηματίες ακόμη και από ανεπάγγελτους αποκαλύπτει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης φορολογούμενων μεγάλου πλούτου που διενεργεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Παγώστε τις καταθέσεις των πλουσίων», προτείνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ!

Πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, κατέθεσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Rheinische Post που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο κι έχει συνέντευξη του κ. Γκάμπριελ προτάθηκε το πάγωμα καταθέσεων των πλουσίων Ελλήνων.

Διαψεύδει το ΔΝΤ το Spiegel για τα περί ανάκλησης στελεχών από την Ελλάδα

Διαψεύδει το ΔΝΤ το δημοσίευμα του Spiegel για τα περί ανάκλησης των τεχνικών κλιμακίων της Αθήνα λόγω μη επαρκούς προόδου στις ζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε το θέμα και σε ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά ότι αποσύρθηκε το προσωπικό του Ταμείου από την Ελλάδα, αλλά εξηγεί ότι είναι μία «συνήθης εναλλαγή» των μελών της τεχνικής ομάδας.

Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε δεν υπάρχει

«Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, δεν υπάρχει», δήλωσε ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως το επικείμενο συνέδριό του είναι πολύ πιο καθοριστικό από τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ενώ σε ερώτηση αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπορεί να σκεφθεί τίποτε για τον εαυτό του, πριν σκεφθούν όλοι μαζί για την παράταξη.

Δημήτρης Μάρδας: Θα πληρωθούν κανονικά μισθοί, συντάξεις και ΔΝΤ*Καταβλήθηκε η δόση προς το ΔΝΤ

Διαβεβαιώσεις πως υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων της επόμενης εβδομάδας, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας επίσης πως στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ αν και οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 Απριλίου.