Η 16χρονη που «πάγωσε» τον ΟΗΕ: Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου Η ανατριχιαστική ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Με μια παθιασμένη ομιλία, η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου οργισμένη καταδίκασε την ολιγωρία των ηγετών της διεθνούς κοινότητας να λάβουν αποφασιστικά μέτρα στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.
«Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» σημείωσε η 16χρονη, με την φωνή της να σπάει από την ένταση, αλλά πάντα δυνατή.

Thomas Cook: Τι προβλέπει ευρωπαϊκή οδηγία για την αποζημίωση των πελατών του ομίλου

Η πτώχευση του Thomas Cook ανησυχεί τους πελάτες του βρετανικού ομίλου, αλλά πολλοί από αυτούς θα διασφαλισθούν και θα αποζημιωθούν χάρη σε μία ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία προβλέπει ότι όλα τα οργανωμένα ταξίδια που αγοράζονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προστατευμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το Brexit που είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου, η ευρωπαϊκή οδηγία εφαρμόζεται υπό το σχήμα της εγγύησης ATOL (Air Travel Organiser's Licence) που τίθεται σε λειτουργία με την πτώχευση του ομίλου για τον επαναπατρισμό

Ένα τοπίο συγκλονιστικού φυσικού κάλλους στην Ευρυτανία

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά και εντυπωσιακά σημεία στο νομό της Ευρυτανίας, το φαράγγι Πάντα Βρέχει, μεταξύ των χωριών Δολιανά και Ροσκά, εντυπωσιάζει ακόμη και τον πιο ρεαλιστή επισκέπτη.
Εικόνες που ηρεμούν το μάτι και ταξιδεύουν το μυαλό απλώνονται μπροστά στα μάτια όσων καταφέρουν να βρεθούν σε αυτό το αρκετά δυσπρόσιτο σημείο του νομού.
Ένας τόπος μαγικός, που προσελκύει τους λάτρεις της φύσης, και όχι μόνο, προκαλώντας αισθήματα δέους και θαυμασμού με το συγκλονιστικό φυσικό σκηνικό ολόγυρά του.

Πότε επιστρέφει ο δακτύλιος στην Αθήνα

Το Φθινόπωρο επιστρέφει και φέρνει μαζί του και το δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, από τις 30 Σεπτεμβρίου οι οδηγοί δεν θα μπορούν να κινούνται καθημερινά σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως κάνουν από τις 19 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται πως το κέντρο της Αθήνας περικλείεται από το δακτύλιο που σχηματίζουν οι παρακάτω λεωφόροι και οδοί:
«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή

Παίζει τελικά ρόλο η μάρκα της βενζίνης;

Η βενζίνη και η αλμυρή τιμή της απασχολεί συνεχώς τους αυτοκινητιστές, καθώς είναι ένας συχνός «πονοκέφαλος» που δεν γλιτώνεις.
Κι ενώ υπάρχουν εκεί έξω ακριβότερες και φτηνότερες μάρκες, μεγαλύτεροι και μικρότεροι παίκτες της αγοράς, παίζει άραγε κάποιο ρόλο τι βενζίνη θα επιλέξεις;
Όπως όλα δείχνουν, ναι παίζει. Όλα έχουν να κάνουν με τα πρόσθετα του καυσίμου, καθώς κάποιες βενζίνες περιέχουν καθαριστικά που αποτρέπουν τη συσσώρευση άνθρακα στον κινητήρα.

Οριστικά χωρίς ανεφοδιασμό καυσίμων οι αγώνες της Formula 1

Η ομάδα στρατηγικής της Formula 1, που συνεδρίασε στη Γενεύη, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, Ζαν Τοντ, να επανέλθουν στα Γκραν Πρι οι ανεφοδιασμοί των μονοθεσίων με καύσιμα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι υπέρμαχοι του συγκεκριμένου μέτρου υποστήριξαν, ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωνόταν το μεικτό βάρος των αυτοκινήτων και θα γίνονταν ακόμη πιο γρήγορα, ωστόσο η πρόταση δεν πέρασε, όπως ανέφερε η διαδικτυακή πύλη RaceFans, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές της.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Μπήκαν οι πρώτοι φορτιστές οχημάτων

Τους πρώτους δύο φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων έθεσε σε λειτουργία η Κοινοπραξία Blink Charging Europe στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 15 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας της γέφυρας.
Οι φορτιστές στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2+2 ηλεκτρικών οχημάτων, στους δύο χώρους στάθμευσης, αμφίπλευρα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, προσφέροντας δωρεάν φόρτιση, για τους επόμενους μήνες, στους διερχόμενους οδηγούς, με πρόβλεψη προτεραιότητας για τα οχήματα εξυπηρέτησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος: «Επικίνδυνες μόδες η γιόγκα και οι πιλάτες»

Αντιλήψεις βγαλμένες από άλλη εποχή φαίνεται πως ενστερνίζεται η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, που διοργανώνει εκδήλωση ενάντια στις πιλάτες και τη γιόγκα.
Σε ανακοίνωση της, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας - και πιο συγκεκριμένα το γραφείο επί των αιρέσεων - σε συνεργασία μάλιστα με την «Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, της οικογένειας και του ατόμου» και την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Άργους - Μυκήνων (!), ενημερώνουν ότι διοργανώνουν εκδήλωση για τις «επικίνδυνες μόδες: γιόγκα, διαλογισμός, πιλάτες και εναλλακτικές πρακτικές».

Κέρκυρα - Ζάκυνθος: 7.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι μετά την πτώχευση του Thomas Cook

Περισσότεροι από 3.000 τουρίστες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή «εγκλωβισμένοι» στην Κέρκυρα μετά την πτώχευση, τα ξημερώματα, του Thomas Cook, ενός εκ των ισχυρότερων βρετανικών ταξιδιωτικών γραφείων στην Ευρώπη.

Τον αριθμό των τουριστών που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο νησί, με πακέτα διακοπών από το Thomas Cook, επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης.

Βιτριολικό σχόλιο Πολάκη για Μητσοτάκη: «Ο Δωρόθεος τι να δώσει; Πώς λιώνεις τα τάματα της Τήνου;»

Χθες ήρθε στη δημοσιότητα μια ιδιαίτερη είδηση κατά τη συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου και Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη, την συμβουλή με νόημα που έδωσε ο Πάπας στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, μέσω μιας γραπτής αφιέρωσης από στίχους του Βιργίλιου στην Αινειάδα.

Με αφορμή αυτό, ο Παύλος Πολάκης έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας από τη μια τον Πάπα και από την άλλη τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο:

24ωρη απεργία Τρίτη 24/ 9, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).
Παράλληλα, το ΕΚΑ γνωστοποίησε ότι απεργεί:
«Για την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων.
Για την κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας.

Πάπας: Χαραγμένη στη μνήμη μου η φράση Τσίπρα, «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες»

Συνάντηση διάρκειας σχεδόν μιας ώρας είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Ταχιάος: Ήταν σε πλήρη γνώση των εμπλεκομένων η μετονομασία του σταθμού μετρό

Θέση για το ζήτημα της μετονομασίας δύο σταθμών του μετρό, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αλλά και την επίσημη τοποθέτηση της οικογένειας Μπακογιάννη, μέσω του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, παίρνει ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκος Ταχιάος.
Ο κ. Ταχιάος, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπήρξε διαρκής συνεννόηση με την οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη, η οποία, κατά τον ίδιο, επρόκειτο να χρηματοδοτήσει και την τιμητική εκδήλωση στην οποία θα γινόταν κι επίσημα η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης».

Οριστική η μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς – συνταξιουχους

Οριστικοποιηθηκε η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, με τρυκ που εντάσσει το υπουργείο Οικονομικών στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα λειτουργεί ως παγίδα.
Πλέον οι φορολογούμενοι για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο των 8.636,36 – 9.545,45 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από ηλεκτρονικές αγορές, διπλάσιες σε σχέση με εκείνες που συγκεντρώνουν σήμερα.
Με τον τρόπο αυτό δυσκολεύει το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου και χιλιάδες νοικοκυριά θα χάνουν την έκπτωση του φόρου.

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank που ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019. Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών και του δικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην Τράπεζα.
Η απήχηση του προγράμματος σύμφωνα με ενημέρωση της τράπεζας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, σε μία περίοδο που αντίστοιχα προγράμματα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερέβη τις 800.

Κατάρρευση Thomas Cook: Ξεκινά πρωτοφανής επιχείρηση για τον επαναπατρισμό χιλιάδων τουριστών

Η Thomas Cook κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.
Ειδικότερα, οι βρετανικές Αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.

Η παράταξη του πρώην νο2 στους Podemos, Ίνιγο Ερεχόν, αποφάσισε να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου

Η κομματική βάση του Más Madrid, του κόμματος του οποίου ηγούνται ο πρώην «δεύτερος τη τάξει» στους Podemos Ίνιγο Ερεχόν και η πρώην δήμαρχος της Μαδρίτης Μανουέλα Κάρμενα, ψήφισαν χθες βράδυ υπέρ της καθόδου του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου.
Σε έκτακτη σύνοδο 350 μελών και στελεχών του κινήματος, αποφασίσθηκε να συμμετάσχει η παράταξη -που σχηματίσθηκε λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου- στις εκλογές, μολονότι δεν έχει αποφασισθεί ποιος θα ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα (καίτοι θεωρείται πως θα είναι ο ίδιος ο Ερεχόν), ή εάν θα εκπροσωπηθεί μόνον στην Περιφέρεια της Μαδρίτης, ή και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Το τελευταίο βίντεο της Thomas Cook πριν από την κατάρρευση αποτύπωνε τις ομορφιές της Κω

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με το ιστορικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook, το οποίο κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του.
Η Thomas Cook έπαυσε τις λειτουργίες της και όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών της εταιρείας είναι πλέον άκυρες.
Η εταιρεία λίγο πριν από την οικονομική καταστροφή είχε δημοσιεύσει στα social media ένα βίντεο - το τελευταίο πριν από την πτώχευση -  που έδειχνε τις ομορφιές της Κω.

Στον "χορό" των μετασεισμών η Αλβανία

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που ταρακούνησαν την Αλβανία το Σάββατο και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση κτηρίων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 105 ατόμων. Ειδικότερα, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή ενώ λίγες ώρες αργότερα (στις 3.28 ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε νέος μετασεισμός 4,4 R. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 60 χλμ.

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Λονδίνου και άλλων πόλεων σε όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δουν το θρυλικό σύμβολο του Batman στον ουρανό.

Το σήμα του υπερήρωα εμφανίστηκε, το Σάββατο, με αφορμή τον εορτασμό της 80ής επετείου από τη δημιουργία του χαρακτήρα. Ήταν το σήμα που εμφανίζεται στον ουρανό της φανταστικής πόλης του Gotham City, με προβολέα, κάθε φορά που οι κάτοικοι της χρειάζονται τη βοήθεια του ηπερήρωα.

Ηράκλειο: Συνελήφθη επιβάτης που αναστάτωσε ολόκληρη πτήση!

Πρόβλημα καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης από τη Βαρσοβία στο Ηράκλειο, προκάλεσε ένας 57χρονος Πολωνός.
Ο άνδρας στην κυριολεξία αναστάτωσε το αεροπλάνο, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά, τόσο απέναντι στους υπόλοιπους επιβάτες όσο και στο πλήρωμα και δεν συνετιζόταν με τις συνεχείς υποδείξεις.

Xάος και δέος στον παγκόσμιο τουρισμό

Έντονη αναστάτωση επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού έπειτα από την είδηση του «λουκέτου» στο παλαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook.
Η Thomas Cook κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, οι βρετανικές Αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.Eάν κάποιος επιχειρήσει να εισέλθει στον ιστότοπο της Thomas Cook θα αντικρίσει το εξής μήνυμα: