Κουφονήσια, γνωρίστε τη «Μύκονο» των Μικρών Κυκλάδων

    Καταμεσής των Κυκλάδων, υπάρχουν δύο νησιά που αποτελούν σύμβολο του ανέμελου ελληνικού καλοκαιριού. Τα Κουφονήσια της άγονης γραμμής μπορεί να έχουν αποκτήσει πια το δικό τους κοινό, παρολ’ αυτά η λιτή και απέριττη ομορφιά τους αποτελεί πάντα σήμα κατατεθέν. Γιατί όμως ο πληθυντικός «Κουφονήσια»;

Γιατί πρόκειται για δύο νησάκια: το Κάτω Κουφονήσι με τις λιγοστές κατοικίες και το γραφικό λιμανάκι στο οποίο καταφτάνουν τα εκδρομικά καραβάκια μεταφέροντας τουρίστες στις λίγες αλλά μαγευτικές παραλίες και το Πάνω Κουφονήσι το οποίο μέσα σε 3,5 τ.χλμ. «χωράει» 370 μόνιμους κατοίκους.

Τα διαβαθμισμένα έγγραφα που κατέθεσε ο Κοτζιάς στη Βουλή

    Αποχαρακτηρισμένα υπηρεσιακά έγγραφα κατέθεσε χτες στη Βουλή, κατά την ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κότζιας θέλοντας να καταδείξει ότι και η Νέα Δημοκρατία είχε δεχθεί κατά το παρελθόν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Πρόκειται συνολικά για 30 έγγραφα τα οποία αφορούν στις διαπραγματεύσεις από το 1991 και έπειτα.

Τα έγγραφα:

Υπεγράφη η συμφωνία στις Πρέσπες

Υπογράφηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας.

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ενώ τον λόγο πήρε και ο Μάθιου Νίμιτς. Η τελετή ολοκληρώθηκε με μια συμβολική κίνηση του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρεμιέρα στο Μουντιάλ για Γερμανία και Βραζιλία

Δύο από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

O λόγος φυσικά για την κάτοχο του τροπαίου, Γερμανία και τη Βραζιλία, η οποία τέσσερα χρόνια μετά το Να κάνουν… ποδαρικό με το δεξί θέλουν τόσο τα «πάντσερ» όσο και η «σελεσάο» που αντιμετωπίζουν το Μεξικό και την Ελβετία αντίστοιχα«κάζο» στη διοργάνωση που διεξήχθη στην πατρίδα της και την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τα «πάντσερ», θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού Έβερεστ.

Αυτό που έκανε ο Γκούναρσον δίπλα στον Μέσι, είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο (pic)

Ο αρχηγός της Ισλανδίας, μπήκε στο γήπεδο μαζί με τον σούπερ σταρ της Αργεντινής, σπρώχνοντας ένα αναπηρικό καροτσάκι με ένα παιδάκι.
Είναι η πιο δυνατή εικόνα μέχρις στιγμής στο Μουντιάλ. Καθώς ο Λιονέλ Μέσι και ο Αρον Γκούναρσον, οι δύο αρχηγοί Αργεντινής και Ισλανδίας, έμπαιναν στο γήπεδο, ο πρώτος έσπρωχνε ένα αναπηρικό καροτσάκι με ένα παιδάκι. Και αυτό έχοντας δίπλα του τον απόλυτο σούπερ σταρ. Αυτό είναι σίγουρα το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Η Κροατία έκοψε εύκολα τα… φτερά των «σούπερ αετών» Άνετη νίκη και καλό ξεκίνημα με 2-0 επί της Νιγηρίας

Δύο γκολ από στημένες φάσεις πανηγύρισε η Κροατία επί της Νιγηρίας, της οποίας επικράτησε με 2-0 στο Καλίνινγκραντ και πήρε... με το καλημέρα «κεφάλι» στον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ισλανδία (1-1).
Το απόγευμα η Ισλανδία είχε βάλει απρόσμενο «φρένο» στους Αργεντινούς. Οπότε, ο νικητής στο Κροατία-Νιγηρία θα έδινε την πρώτη κορυφή στον 4ο όμιλο. Και την κατέκτησαν οι Βαλκάνιοι και μάλιστα εύκολα, καθώς οι αντίπαλοί τους δεν κατάφεραν πραγματικά να απειλήσουν ούτε μία κανονική φορά, δείχνοντας ότι είναι η αδύναμη ομάδα του γκρουπ.

ΑΠΟΨΕΙΣ Μακεδονικό: το πολιτικό κοντραμπάντο της Ν.Δ.

Εχουμε μπροστά μας ένα πλαίσιο συμφωνίας σχετικά ισοβαρές και συνεκτικό με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Η Αθήνα αποσπά αλλαγή του ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Τα Σκόπια κρατούν το στοιχειώδες, την ονομασία/ταυτότητα του λαού. Εξάλλου, η συμφωνία θα είναι βιώσιμη μόνο αν δεν πιέζει αβάσταχτα τη μια πλευρά και δεν τροφοδοτεί υπέρμετρα τους εθνολαϊκιστές όποιας απόχρωσης.
Εστω, λοιπόν, με την ασφυκτική πίεση του διεθνούς παράγοντα, έστω για λόγους ευρύτερης γεωστρατηγικής, ανοίγεται η προοπτική επίλυσης ενός ζητήματος που από καιρό κακοφορμίζει. Και πάντως, όταν μιλάμε για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, καλό είναι να μιλάμε και για τις κινήσεις Πούτιν στην περιοχή. Ούτε συμψηφισμοί ούτε επιλεκτικές ευαισθησίες.

Ανοίγουν κερκόπορτα στον φασισμό

Το πρωτοφανές επεισόδιο με τον χρυσαυγίτη βουλευτή να ζητά από το βήμα της Βουλής...πραξικόπημα, υπήρξε η κορύφωση μιας εξέλιξης για την οποία ακέραιη ευθύνη φέρει η Νέα Δημοκρατία.
Με το μυαλό που διαθέτει και με αυτά που άκουγε τόσες ώρες από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να ξεφουρνίσει το στρατηγικό όραμα του κ. Μιχαλολιάκου για μια νέα χούντα. Νόμιζε ότι αυτά που λένε στα γραφεία-ορμητήριά τους μπορεί να τα λένε και δημόσια.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό όπως ο Σαμαράς το 1993

Διπλή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρώην πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Τσίπρας. Κατήγγειλε ότι ο Σαμαράς δεν διεκδίκησε ποτέ το θέμα της ιθαγένειας και τόνισε ότι δεν αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος με τη συμφωνία..Για μίμηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποιος έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντινου Μητσοτάκη με αφορμή το Σκοπιανό, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Κοτζιάς: Έγγραφα "φωτιά" για μυστική διπλωματία - αποδοχή του ονόματος Μακεδονία από ΝΔ

Χαρακτήρισε καλή τη διπλωματία του Κώστα Καραμανλή. Διερωτήθηκε εάν απειλεί την Ελλάδα μια χώρα δίχως αεροπορία (ΠΓΔΜ) ή αυτοί που ετοιμάζονται να αγοράζουν F 35 (Τουρκία).

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Έγγραφα-φωτιά που καταδεικνύουν ότι η ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί το όνομα Μακεδονία για χρήση στο εσωτερικό της FYROM και ότι διεξαγόταν μυστική διπλωματία για να εμφανιστεί το όνομα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί ατζέντες ξένων

"Όποιος βουλευτής καταψηφίσει την πρόταση μομφής βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Χρονική σύμπτωση του τέλους του τέταρτου μνημονίου με τη συμφωνία για το Σκοπιανό που εγείρει ερωτήματα", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επίθεση σε ΑΝΕΛ για καιροσκοπισμό
Θοδωρής Λαπαναΐτης
16 Ιουνίου 2018 20:17

Επίθεση κατά των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου για καιροσκοπισμό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθύνθηκες προς τους βουλευτές της κυβέρνησης του λέγοντας χαρακτηριστικά λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία στη βουλή: