Πως θα αγοράσεις το δικό σου ιδιωτικό νησί (και στην Ελλάδα!)

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Σακίρα έχουν ο καθένας το δικό του ιδιωτικό νησί.
Σε έναν κόσμο γεμάτο από τουρίστες, οι οποίοι εξερευνούν με μανία...και την τελευταία παραλία στη Γη, ένα ιδιωτικό νησί ακούγεται σαν το ομορφότερο όνειρο σε αυτή τη ζωή.
Ποιός δεν έχει εκνευριστεί από ενοχλητικούς...παρείσακτους σε μία ερημική παραλία; Aλλος λατρεύει τις ρακέτες - και άλλος μισεί τους αθλητές της παραλίας και τα μπαλάκια. Αλλος θέλει να ακούσει μουσική - και άλλος θέλει μόνο τον ήχο από τον παφλασμό του κύματος...

ΟΟΣA: Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό αλκοολισμού και αυτοκτονιών

Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό αλκοολισμού και αυτοκτονιών στις χώρες του ΟΟΣΑ, ένα επίτευγμα που φανερώνει τους ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας. Η χώρα μας έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές και μπορεί σχετικά εύκολα να βγει από τη μιζέρια, αρκεί οι Έλληνες να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, και η χώρα να επιστρέψει σε ισχυρούς ρυθμούς επενδύσεων και ανάπτυξης, αυτή τη φορά χωρίς δανεικά, με βάση την εργατικότητα, την αποταμίευση και την αριστεία.
Αυτά επισημαίνει ο ΣΕΒ στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, που αναλύει την έκθεση του ΟΟΣΑ του Μαΐου 2018 για τις υλικές συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής.

«Θα το προστατέψει ο Χριστός» - Οι καλύτερες απαντήσεις σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Στις ΗΠΑ παρατηρείται σοβαρή έκρηξη κρουσμάτων ιλαράς ωστόσο πολλοί γονείς συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Όπως έχουμε πλέον καταλάβει, πολλοί γονείς έχουν πειστεί πως ο κίνδυνος που εγκυμονεί από τον εμβολιασμό είναι μεγαλύτερος από την ίδια τη νόσο από την οποία μπορεί να το προστατεύσει, άλλοι πιστεύουν πως τα εμβόλια δεν χρειάζονται και η αναγκαιότητά τους είναι απλά ένα μεγάλο ψέμα που αποφέρει τεράστια κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες και η λίστα με τα αβάσιμα επιχειρήματα δεν τελειώνει ποτέ.

Die Welt: Κυρίαρχη των θαλασσών η Ελλάδα

Παρά την κρίση οι Έλληνες εφοπλιστές δεν σταμάτησαν να ψάχνουν για ευκαιρίες και ξεπέρασαν το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων σε αξία φορτηγών πλοίων, ενώ είναι πρωτοπόροι και σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Για μια χώρα σαν τη Γερμανία, που είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά. Το φημισμένο Institut Sea Logistic ISL υπολόγισε ότι ο παγκόσμιος στόλος μεταφορικών πλοίων θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2030.



Ο Μπογδάνος δεσμεύεται για κατεδάφιση της ΕΡΤ με τανκ αν κερδίσει ο Μητσοτάκης

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν πλέον τα «πουλέν» του Άδωνη Γεωργιάδη, κρίνοντας από τον φερόμενο ως υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος ήδη δεσμεύεται για την κατεδάφιση της ΕΡΤ με τανκ, αν φυσικά εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις – γεμάτες με άρωμα χούντας – αναρτήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο Twitter, ο οποίος δέχθηκε το πρώτο αίτημα για ρουσφέτι: Την αποστολή τανκ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την κατεδάφισή του. «Ψηφίστε σωστά και τό´χουμε!», δεσμεύτηκε ο «δημοσιογράφος» σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Η δικαιολογία του Μπογδάνου για τα «χάδια» σε φασίστες κάνει το πράγμα ακόμα πιο γελοίο

Πολλές φορές οι άνθρωποι κάνουν λάθη, λένε ή γράφουν πράγματα εν τη ρύμη του λόγου και στη συνέχεια συνειδητοποιώντας το λάθος τους, ανασκευάζουν ή ζητούν συγγνώμη. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν είναι ένας από αυτούς.

Ο σφιχτός «εναγκαλισμός» του δηλαδή με τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής ούτε τυχαίος είναι, ούτε προϊόν γκάφας, ούτε βεβαίως και λόγος για να ανασκευάσει.

Για αυτό και στο νεότερο tweet του μετά τον σάλο που προκάλεσε όταν κάλεσε χρυσαυγίτη χρήστη να ψηφίσει Μητσοτάκη, για να μπουν με τανκ στην ΕΡΤ, ο φερόμενος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ όχι μόνο δεν αναθεωρεί τα περί σύμπραξης με τους φασίστες, αλλά «σφυρίζει» αδιάφορα

Συσκευή ανακύκλωσης… ανταμείβει με γεύμα κατοικίδια και αδέσποτα

Το σενάριο θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι. Κάτοικος Θεσσαλονίκης κάνει βόλτα στην παραλία με το κατοικίδιό του. Το ποτήρι του καφέ στο χέρι έχει αδειάσει. Το πετά στον κάδο. Όχι όμως σε έναν οποιοδήποτε κάδο. Είναι ένας κάδος ανακύκλωσης και ...ανταμοιβής καθώς όταν πετά σε αυτόν ένα σκουπίδι ανακυκλώσιμο, ενεργοποιείται η διαδικασία για να ανοίξει η «ταΐστρα» και να απολαύσει το ζωάκι του ένα μικρό γεύμα.
Το παραπάνω σενάριο μπορεί να είναι φανταστικό αλλά «ακουμπά» πάνω σε μια ιδέα που έγινε πράξη. Πρόκειται για μια κατασκευή της εταιρείας Fil Eco,

Ακραία φαινόμενα και αποσταθεροποίηση του κλίματος μπορεί να φέρει το λιώσιμο των πάγων

Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις από το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής εκπέμπουν οι επιστήμονες, προειδοποιώντας πως εκτός του ότι θα αυξήσει το επίπεδο των ωκεανών, ενδέχεται επίσης να προκαλέσει τις επόμενες δεκαετίες περισσότερα ακραία φαινόμενα και να αποσταθεροποιήσει το κλίμα σε κάποιες περιοχές.
Τα δισεκατομμύρια τόνοι νερού, που θα προκύψουν από το λιώσιμο των κρηπίδων πάγου, κυρίως στη Γροιλανδία, κινδυνεύουν να αποδυναμώσουν τα ρεύματα των ωκεανών τα οποία τώρα μεταφέρουν το κρύο νερό προς τα νότια βυθίζοντάς τα στον Ατλαντικό, ενώ παράλληλα σπρώχνουν τα τροπικά νερά προς τα βόρεια πιο κοντά στην επιφάνεια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Πώς είδαν τα γερμανικά ΜΜΕ την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Οι επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Σοφία και στην Χάλκη απασχολούν και σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία δημοσιεύουν κυρίως αναλύσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Για «ανομοιογενές ζευγάρι» κάνει λόγο σε ανάλυσή του το περιοδικό Der Spiegel, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ιστορικοί αντίπαλοι, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Τσίπρας «διατηρούν μια ισχυρή σχέση - διότι επωφελούνται ο ένας από τον άλλον».

Το παράπονο του Μανώλη Λιδάκη και η άβολη στιγμή στον «αέρα» της ΕΡΤ

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Άλλη Διάσταση» βρέθηκε ο Μανώλης Λιδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων προχώρησε σε μία αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση. Ο γνωστός τραγουδιστής εξομολογήθηκε πως στην τελευταία του συνεργασία, πολύ γνωστός συνάδελφός του, τού δημιουργούσε προβλήματα καθημερινά ενώ ήταν ανταγωνιστικός απέναντί του.
«Στο τέλος κατέληξα να παίζω μόνος μου γιατί όποτε συνεργάστηκα με άλλους πήγε καλά -εγώ δεν είμαι ανταγωνιστικός. Στην τελευταία μου συνεργασία με έναν τραγουδιστή που δεν χρειάζεται να αναφέρω, τον ξέρουν όλοι, κάθε μέρα είχε πρόβλημα ότι δεν

Η «καυτή» περιβαλλοντολόγος που αναστάτωσε τον κόσμο της επιστήμης

Η Baye Pigors έχει κλέψει τα βλέμματα του επιστημονικού κόσμου, αν και εκείνη δεν τη νοιάζουν τέτοια παράσημα τιμής.
Η 27χρονη είναι ταγμένη στη δουλειά της, να σώσει τους μπαμπουίνους και τα άλλα πρωτεύοντα που έχουν ορφανέψει στη ζωή και απειλούνται.Έχει στήσει από το 2014 ένα καταφύγιο ζώων στη Ζιμπάμπουε και το Free to be Wild κάνει σήμερα πολύ καλή δουλειά, καθώς εκείνη ερωτεύτηκε λέει το είδος.

Ο Κουτσούμπας ποζάρει αγκαλιά με Μποφίλιου και Δρογώση

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Σεμίνα Διγενή, «Κίτρινο Υποβρύχιο», παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε μια εκδήλωση που παραβρέθηκαν πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο του πενταγράμμου, των γραμμάτων, των τεχνών και των ΜΜΕ.
Το βιβλίο της δημοσιογράφου, μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας, παρουσιάστηκε στον «Ιανό», όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.