Θριαμβευτική επιστροφή Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη - Στους 265 οι νεκροί - Στρατιώτες έπεσαν στα χέρια του εξαγριωμένου πλήθους - Συνελήφθησαν 2.800 πραξικοπηματίες

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία απέτυχε μετά από περίπου τέσσερις ώρες από τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός με άρματα μάχης βγήκε στους δρόμους της γειτονικής χώρας και επιχείρησε να αναλάβει στην εξουσία. Η μεγάλη ανατροπή στα σχέδια των πραξικοπηματιών σημειώθηκε τη στιγμή που οι εκατοντάδες πολίτες, ακολουθώντας την προτροπή του τούρκου προέδρου, βγήκαν στους δρόμους και αντιστάθηκαν.
Συνολικά 2.800 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί

Αρνητική η Αθήνα στην παροχή ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Η παροχή πολιτικού ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη είναι πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη, κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη.
«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις τουρκικές Αρχές.

Τούρκοι πραξικοπηματίες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα - Ξήλωσαν τα γαλόνια τους

 Αυτός, λένε, οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία
Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με πρόσχημα βλάβη. 
 Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με πρόσχημα βλάβη. 

Ουμίτ Ντουντάρ: Οι προδότες της χώρας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι

 Φρικτές καταγγελίες για αποκεφαλισμούς στασιαστών,Εικονες
Σκληρή τιμωρία περιμένει όσους έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα και αυτό φαίνεται από τις απανωτές δηλώσεις φίλα προσκείμενων στον Ερντογάν αξιωματούχων. 

Εγκώμιο Anadolu για τη στήριξη του Τσίπρα στη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία

To εγκώμιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πλέκει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στηρίζει τη δημοκρατία και τη Συνταγματική τάξη στην Τουρκία.

Ειδικότερα, το κύριο άρθρο του έχει τον τίτλο «ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη στην Τουρκία».

Όμηρος στασιαστών ο αρχηγός του τουρκικού στόλου

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ελληνική στρατιωτική πηγή μεταδίδει ότι ομάδα στασιαστών έχει καταλάβει τη φρεγάτα Γιαβούζ στον ναύσταθμο Γκολτσούκ και κρατά όμηρο τον αρχηγό του τουρκικού στόλου, Μπουλέντ Μποστάνογλου. 

Η τιμωρία του Ερντογάν: Ξεγύμνωσαν τους πραξικοπηματίες στη μέση του δρόμου

Με τους πραξικοπηματίες να έχουν υποχωρήσει και να παραδίνονται, τόσο η τουρκική κυβέρνηση, όσο και οι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν, δείχνουν τη δύναμή τους και «τιμωρούν» αυτούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Τούρκο Πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί αυτή την ώρα στους δρόμους της Τουρκίας, είναι μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Στην φωτογραφία εικονίζονται στρατιώτες να βγαίνουν από κάποιο κτίριο με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους.
Μάλιστα πολλοί λένε ότι οι οπαδοί του Ερντογάν ήταν εκείνοι που τους έβγαλαν τα ρούχα και τους ανάγκασαν να κυκλοφορήσουν σχεδόν γυμνοί.

Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης η κατάσταση στην Τουρκία (video-update)

Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης πέρασε η κατάσταση στην Τουρκία, καθώς το πρωί του Σαββάτου οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέστειλαν πλήρως την απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, με τον απολογισμό των ολονύκτιων συγκρούσεων να ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 90 νεκρούς και πάνω από 1.150 τραυματίες. Συνελήφθησαν δύο εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στους 90 οι νεκροί, 1.154 οι τραυματίες

Όσο περνάει η ώρα τόσο αυξάνονται οι νεκροί από τη δραματική νύχτα που έζησε η Τουρκία κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.154 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς.