Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στους 90 οι νεκροί, 1.154 οι τραυματίες

Όσο περνάει η ώρα τόσο αυξάνονται οι νεκροί από τη δραματική νύχτα που έζησε η Τουρκία κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.154 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς.

Εξάλλου το πρακτορείο Ανατολή έκανε επίσης γνωστό πως περίπου 200 στρατιώτες, που είχαν οχυρωθεί στο γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα, παραδόθηκαν στις δυνάμεις της τάξης.
Οι άνδρες αυτοί, απλοί στρατιώτες, είχαν προηγουμένως καταθέσει τα όπλα τους, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Επίθεση σε απόσταση αναπνοής από το παλάτι του Ερντογάν (vid)

 

.. Επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρίσκεται η κατοικία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσαν οι στρατιώτες που επιχείρησαν να κάνουν το πραξικόπημα.

Το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας. Τη στιγμή της επίθεσης ο Ταγίπ Ερντογάν.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει το κτίριο του γενικού επιτελείου στρατού.
Ωστόσο εντός των εγκαταστάσεων παραμένουν δυνάμεις που υποστηρίζουν τους πραξικοπηματίες και μάχονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο.
Το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας. Τη στιγμή της επίθεσης ο Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει το κτίριο του γενικού επιτελείου στρατού. Ωστόσο εντός των εγκαταστάσεων παραμένουν δυνάμεις που υποστηρίζουν τους πραξικοπηματίες και μάχονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...