Τούρκοι πραξικοπηματίες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα - Ξήλωσαν τα γαλόνια τους

 Αυτός, λένε, οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία
Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με πρόσχημα βλάβη. 
 Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με πρόσχημα βλάβη. 


Αυτός, λένε, οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία

 

 Πριν από λίγο καιρό ο συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κοσέ, νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, πληροφορήθηκε ότι με εντολή του ίδιο του προέδρου Ερντογάν θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του στον Στρατό.

 Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου το όνομά του ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με τον «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η επίσημη ταύτιση και η ανακοίνωση του ονόματός του έγινε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή»/

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μεταξύ των πραξικοπηματιών υπάρχουν, άλλος ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης. Το «Ανατολή» αναφέρει ότι έχουν ήδη συλληφθεί κάποιοι από τους πραξικοπηματίες. Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ως οργανωτές της απόπειρας πραξικοπήματος φέρονται συνολικά πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες. Τα ημερώματα του Σαββάτου οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με 104 ονόματα ως εμπλεκομένων στην οργάνωση και την εκτέλεση της απόπειρας.
Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά έκρυθμη αλλά και αρκετά περίεργη, αναφορικά με το ρόλο των στρατιωτικών. Τη νύχτα του Σαββάτου κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Κοσέ μέσω τα γραφείου τύπου της υπηρεσίας όπου υπηρετούσε γνωστοποίησε ότι συνεχίζει να συντονίζει το πραξικόπημα χωρίς να είναι δυνατή η οποιαδήποτε διαδικασία διασταύρωσης. Η πληροφορία, μάλιστα, ανέφερε ότι ο Κοσέ συμβούλευσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
πηγη
Η άμεση επιστροφή του Blach Hawk της τουρκικής αστυνομίας που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με οκτώ πραξικοπηματίες που ζητούν άσυλο, δρομολογείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΓΕΘΑ, ενώ όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν ότι κατηγορούνται για απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας.

Διαδηλώσεις της μουσουλμανικής μειονότητας για τους 8 πραξικοπηματίες στην Αλεξανδρούπολη (video)

«θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο, αλλά στην εξέταση του αιτήματός τους θα ληφθεί υπόψιν ότι συμμετείχαν σε απόπειρα παραβίασης της συνταγματικής νομιμότητας», τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη.
Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι το υπουργείο εξωτερικών απαιτεί την άμεση επιστροφή των οκτώ, που φέρεται ωστόσο να αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή.
Οι χειριστές του τουρκικού ελικοπτέρου  προφασίστηκαν βλάβη και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.
Αμέσως, το αρχηγείο τακτικής αεροπορίας έδωσε εντολή απογείωσης σε ένα ζεύγος ελληνικών F-16 επιφυλακής που προσέγγισαν το τουρκικό Black Hawk προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις των Τούρκων. Παρά το γεγονός ότι είχε εκπέμψει σήμα mayday, το τουρκικό ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε στον πρώτο διαθέσιμο χώρο όπου θα μπορούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αλλά ζήτησε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Aλεξανδρούπολης όπου και ακινητοποιήθηκε.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία: «Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

Η μουσουλμανική μειονότητα επί ποδός

Με κοινή ανακοίνωσή τους που διακινείται τις τελευταίες ώρες στην Θράκη, το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) και ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας, καλούν τους πολίτες -μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να μεταβούν στις 5 το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους για τις «αποτρόπαιες και προδοτικές πράξεις» των αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα.
Στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση-πρόσκληση, και μετά την επιστροφή τους από την Αλεξανδρούπολη, καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το γενικό προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, για να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους προς τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.
Σχετική είδηση:«Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τους 8 τούρκους» (video)
ΠΗΓΗ: ΑΠε,ΕΡΤ-1 Επιμέλεια: Γιώργος Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...