Κονβόι με αμάχους αναχώρησε από τη Μαριούπολη

 Δεκάδες άμαχοι επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό κονβόι λεωφορείων, στην πολιορκημένη Μαριούπολη, και στη συνέχεια αναχώρησαν από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκένωσης με προορισμό εδάφη ελεγχόμενα από την Ουκρανία, ανέφεραν δύο αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Οι αρχές της Μαριούπολης ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι ελπίζουν να απομακρύνουν περίπου 6.000 ανθρώπους με βάση μια προκαταρκτική συμφωνία με τη Ρωσία –την πρώτη εδώ και εβδομάδες– για το άνοιγμα ενός ασφαλούς διαδρόμου.

Οι υπ. Οικονομικών της G20 απειλούν να μποϊκοτάρουν τις συνεδριάσεις όταν θα μιλούν οι Ρώσοι αντιπρόσωποι

 Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της G20 συναντώνται σήμερα 20 Απριλίου στην Ουάσινγκτον, στη σκιά του πολέμου της Ουκρανίας ο οποίος απειλεί να παραλύσει τις συνομιλίες και να υπονομεύσει την πρόοδο για την εφαρμογή ενός κοινού πλαισίου με στόχο την αναδιάρθρωση του χρέους των φτωχότερων χωρών.

Είναι η πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, που συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών της G20. Λίγες ημέρες προτού να ξεσπάσει ο πόλεμος, στις 18 Φεβρουαρίου, έφυγαν από την Τζακάρτα, στην Ινδονησία, αφού δεσμεύτηκαν να «συντονιστούν» για να ισχυροποιήσουν την παγκόσμια ανάκαμψη.

Στα 713 ευρώ το μήνα μικτά ο κατώτατος μισθός

 Την αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα στα .713 ευρώ μικτά ανά μήνα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην ελληνικό λαό με σχετική τηλεοπτική παρέμβαση. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση 9,7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021.

Έτσι ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται πλέον στα 713 ευρώ από 663 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός είχε αυξηθεί μετά από απόφαση της κυβέρνησης κατά 2% από την 1.1.2022.

Η Ουκρανία προμηθεύτηκε MiG-29 και ανταλλακτικά από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ

 Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε στις 19:15 της Μεγάλης Τετάρτης 20 Απριλίου πως η Ουκρανία παρέλαβε αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής τύπου MiG-29 σε άγνωστο αριθμό, καθώς και μεγάλη ποσότητα ανταλλακτικών. Ανεπίσημες πηγές που πρόσκεινται στο γαλλικό ανώτατο επιτελείο επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Σε σχόλιο τους, απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί της γαλλικής αεροπορίας ανέφεραν πως η παράδοση μαχητικών ρωσικής κατασκευής στους Ουκρανούς έγινε από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που διέθεταν τέτοια αεροσκάφη. Ως γνωστόν, η χώρα η οποία είχε προσφερθεί να προμηθεύσει έναν αρκετά σημαντικό αριθμό MiG-29 είναι η Πολωνία.