Αμερικανός αναλυτής: «Η Ουκρανία θα συντριβεί στους επόμενους έξι μήνες παρά τη ΝΑΤΟϊκή βοήθεια»

  «Το ΝΑΤΟ διακινδυνεύει παγκόσμιο πόλεμο με την Ρωσία»

O Aμερικανός αναλυτής εξωτερικής πολιτικής του Foreign Policy Research Institute Brandon Weichert προβλέπει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, παρά την προμήθεια σύγχρονων αρμάτων μάχης από το ΝΑΤΟ, θα υποστούν συντριβή εντός των επόμενων έξι μηνών όπως αναφέρει σε άρθρο του στους Asia Times.

Βρετανία: Ξεκίνησε την αντικατάσταση των βλημάτων RGM-84 Harpoon με NSM στις φρεγάτες Type-23

 Η πρώτη φρεγάτα που θα ενσωματώσει τα νέα βλήματα είναι η HMS «Somerset»

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αντικατάστασης των βλημάτων κατά πλοίων RGM-84 Harpoon με τα νέα NSM στις φρεγάτες Type-23 έχει ξεκινήσει.

Τζιχατ Γιαϊτζί: «Aν η Τουρκία βγει από το ΝΑΤΟ θα μπουν στη Συμμαχία Κύπρος και Ισραήλ»

 Σε μια τέτοια εξέλιξη η Ελλάδα θα προχωρήσει και στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ»

Ο τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, Τζιχατ Γιαϊτζί, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ανέφερε πως «βλέπει» έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και ένταξη της Κύπρου και του Ισραήλ στη Συμμαχία, υποστηρίζοντας πως σε μια τέτοια εξέλιξη η Ελλάδα θα προχωρήσει και στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Λουκασένκο ειρωνεύεται τις δυτικές κυρώσεις χαρακτηρίζοντας αυτές «ευλογία»

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, επισκεπτόμενος τη Ζιμπάμπουε για πρώτη φορά, ειρωνεύτηκε σήμερα τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης που έχουν επιβληθεί στις δύο χώρες, λέγοντας ότι αυτές είναι στην πραγματικότητα μια «ευλογία» που ενίσχυσε το εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Λουκασένκο είναι στόχος, όπως και ο ομόλογός του από τη Ζιμπάμπουε Έμερσον Μανανγκάγκουα, αμερικανικών κυρώσεων. Ορισμένα από τα κυβερνητικά στελέχη του και μέλη της οικογένειάς τους υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις.

Η Γαλλία θα στείλει 12 επιπλέον αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar στην Ουκρανία

 Η Γαλλία και η Ουκρανία συζήτησαν σήμερα για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων ώστε να πετούν με γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμιά απόφαση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Οι Γάλλοι στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό

 Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυξάνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη. Οι Γάλλοι όμως βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Η ηλικία συνταξιοδότησης έχει μετατραπεί σε τοτέμ για την κυβέρνηση. Είναι «μη διαπραγματεύσιμη» δηλώνει η πρωθυπουργός,

Αποζημιώσεις για βλάβες από τα εμβόλια - Covid στη Γερμανία

 Στις αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί για τις βλάβες στην υγεία μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

«Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 253 αιτήσεις αποζημίωσης λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα μυοκαρδίτιδα, φλεβική θρόμβωση και σύνδρομο Guillain-Barré», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. 

Φάλαινα 10 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Υόρκης (video)

 Μια αρσενική μεγάπτερη φάλαινα ξεβράστηκε στην παραλία Lido Beach, στην πόλη Hempstead της Νέας Υόρκης, το πρωί της Δευτέρας (30 Ιανουαρίου).

«Δεν είχαμε άλλη ξεβρασμένη φάλαινα στις ακτές μας εδώ και περίπου πέντε χρόνια», δήλωσε ο Don Clavin, επόπτης της πόλης Hempstead. 


«Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχουμε δει σε αυτές τις ακτές εδώ και πάνω από μια δεκαετία».

Ισπανία: Ένταση στους κόλπους της κυβερνητικής συμμαχίας για τον νόμο περί σεξουαλικών εγκλημάτων – Μειώνονται οι ποινές

 Με ένταση ξεκίνησε το 2023 για την κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας με αφορμή την εφαρμογή του οργανικού νόμου για τα σεξουαλικά αδικήματα

Ο νόμος, γνωστός περισσότερο ως “solo si es si” (μόνο ‘ναι’ είναι ‘ναι’) παρά τις σημαντικές αλλαγές που ορίζει για την προστασία κατά της σεξουαλικής βίας (κατά γυναικών, ανδρών ή παιδιών) μετά την ισχύ του το 2022 οδήγησε σε αναθεώρηση των ποινών.

Ιταλία, ΥπΕξ Ταγιάνι: Η τρομοκρατική επίθεση του Δεκεμβρίου στην Αθήνα ίσως η σοβαρότερη κατά της Ιταλικής διπλωματίας

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

“Με τη χρήση της δύναμης του νόμου απαντάμε σε όσους χρησιμοποιούν τη βία των μολότοφ και των επιθέσεων, αποδεικνύοντας ότι το Κράτος δεν υποκύπτει στις απειλές και τους εκβιασμούς των βιαιοτήτων οποιασδήποτε ομάδας και αν ανήκουν”. Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ματέο Πιαντεντόσι και Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κάρλο Νόρντιο.


Απεργιακό κύμα αύριο στη Βρετανία – Συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί

 Η Τετάρτη σηματοδοτεί την πρώτη μέρα απεργιακής δράσης της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης, επηρεάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων στην Αγγλία και στην Ουαλία .

Την 1η Φεβρουαρίου τα σχολεία θα κλείσουν, θα ακυρωθούν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια και τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο διαταράσσοντας μεγάλο μέρος του δημόσιου τομέα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα συνδικάτα διοργανώνουν μια από τις μεγαλύτερες ημέρες συντονισμένης δράσης τους τελευταίους μήνες.

Ρωσία: Ο Πούτιν ζητεί την ίδρυση κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λευκορωσία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα από την κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί την ίδρυση κοινών κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λευκορωσία, γείτονά του και από τους ελάχιστους συμμάχους του οι οποίοι στηρίζουν την επίθεση κατά της Ουκρανίας.


Σε διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα, ο Πούτιν ανέθεσε στους υπουργούς του, της Άμυνας και των Εξωτερικών, να διαπραγματευτούν με το Μινσκ την ίδρυση τέτοιων κέντρων, χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση.