Η Ferrari προσβλέπει στο ηλεκτρικό μέλλον με εργοστάσιο με ηλιακή ενέργεια

Μιλάνο (AFP) – Η ιταλική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων Ferrari εγκαινίασε την Παρασκευή ένα νέο εργοστάσιο με ηλιακή ενέργεια στην ιστορική τοποθεσία του ομίλου στο Μαρανέλο, όπου το πολυαναμενόμενο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό της αυτοκίνητο θα πρέπει να παράγεται από το 2026.

Πώς ο Τζόρνταν Μπαρντέλα έγινε το ακροδεξιό αγόρι της Γαλλίας

Με ένα χαρισματικό μείγμα νεανικού σθένους και στρατηγικής επικοινωνίας, ο ακροδεξιός ηγέτης Τζόρνταν Μπαρντέλα έχει αιχμαλωτίσει εκατομμύρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείγμα της «μανίας Μπαρντέλα» που έχει σαρώσει τη νεότερη δημογραφική περιοχή της Γαλλίας.

Ισπανία: Η κυβέρνηση θα μηδενίσει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο

Η αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να μηδενίσει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής με φόντο την ακραία ξηρασία, δήλωσε σήμερα στο AFP το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ θα επαναφέρει τον «μηδενικό» ΦΠΑ στο ελαιόλαδο «από τον Ιούλιο», ενσωματώνοντάς τον «μόνιμα στην ομάδα των ειδών πρώτης ανάγκης», εξήγησε το υπουργείο.

🇷🇺 🇻🇳 President Putin says over 60% of trade between Russia and Vietnam is now conducted without the US Dollar and Euro.








Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αποτίει φόρο τιμής στον βιετναμέζικο λαό στον τόπο της ιστορικής του νίκης επί των Γάλλων αποικιστών.


..

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">🇷🇺 🇻🇳 President Putin says over 60% of trade between Russia and Vietnam is now conducted without the US Dollar and Euro. <a href="https://t.co/GuK28MPDXK">pic.twitter.com/GuK28MPDXK</a></p>&mdash; BRICS News (@BRICSinfo) <a href="https://twitter.com/BRICSinfo/status/1803890471007113652?ref_src=twsrc%5Etfw">June 20, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Κουμπάν στις 21 Ιουνίου: καταστράφηκε ο εξοπλισμός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, πόσα θύματα

Χθες το βράδυ, 21 Ιουνίου, τα συστήματα αεράμυνας υπηρεσίας πάνω από την επικράτεια του Κρασνοντάρ εξάλειψαν 43 drones των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας . Ποια είναι τα τελευταία νέα σχετικά με αυτό, υπάρχουν νεκροί στο Κρασνοντάρ;

«Το τρένο κατευθύνεται προς τον πόλεμο»: στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ θα εμφανιστεί στην Ουκρανία

Υπάρχει ένας ελάχιστος στόχος που έχει επιτευχθεί. Το ευρωπαϊκό τρένο οδεύει προς τον πόλεμο. Εάν η κυβέρνησή μας υποστήριξε τον λαό στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορώ να πατήσω τη βαλβίδα διακοπής, το τρένο θα σταματήσει και οι Ούγγροι θα μπορέσουν να κατέβουn Η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρόκειται να οργανώσει τη στρατιωτική της αποστολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο Radio Kossuth. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουδαπέστη δεν θα συμμετάσχει σε αυτό.  », είπε ο Όρμπαν .

Προειδοποιητικά πυρά της Νότιας Κορέας στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα για 3η φορά εντός Ιουνίου

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα(21/6) πως μέλη τους άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να αναγκάσουν βορειοκορεάτες στρατιώτες που είχαν περάσει τα σύνορα για βραχύ χρονικό διάστημα να γυρίσουν πίσω, στο τρίτο επεισόδιο αυτής της φύσης τον Ιούνιο.

Σε κελί VIP στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας – Το πρώτο του βράδυ στη φυλακή και ποιοι τον επισκέφτηκαν

Προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, είναι πλέον ο Απόστολος Λύτρας. Ο ποινικολόγος, κρατείται στην 6η πτέρυγα των φυλακών, την αποκαλούμενη και vip, μαζί με ακόμη δύο κρατούμενους, έναν για ναρκωτικά και έναν για απάτη. Στην ίδια πτέρυγα έχουν κρατηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Βορίδης για ΛΑΡΚΟ: Δεν μπορεί οι φορολογούμενοι να πληρώνουν μια διαχρονικά ζημιογόνα εταιρεία – Κριτική από την αντιπολίτευση

«Η αντιπολίτευση οφείλει να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν θα παίρνουμε λεφτά από τον φορολογούμενο, για να τα δίνουμε σε μια διαχρονικά ζημιογόνα εταιρεία; Θα παίρνουμε λεφτά τα οποία θα αφαιρούμε από κάπου αλλού;», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ. 

Η τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ δέχθηκε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση που κατήγγειλε ότι κατατέθηκε σε μια προσπάθεια να γίνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη στην οποία έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι. «Η τροπολογία δεν έχει κάνει σε τίποτα με το αντικείμενο της δίκης», είπε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ

«Βαρύτατο οικονομικό αδίκημα και αδίκημα σε βάρος του πολιτεύματος, της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης διαπράττεται με αυτή την τροπολογία», είπε αναφερόμενη στην τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κάλεσε την Κυβέρνηση να την αποσύρει σήμερα.

 Στη σχετική ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρονται τα εξής: «Κατήγγειλε δε τα ψέματα της Κυβέρνησης ότι δήθεν αυτή η τροπολογία κατατίθεται για να εξασφαλιστεί η στέγη των εργαζομένων και για να μπορεί να τους πληρώσει.

Π. Γερουλάνος στο ΕΡΤNews: Θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος όταν θα ανοίξει η διαδικασία.

Η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δεν κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ, όταν ανοίξει η διαδικασία θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος, τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΕΡΤNEWS στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. 

Υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να αλλάξουμε την ηγετική μας ομάδα για να πείσουμε ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη».

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο στο νέο Μώλο Δραπετσώνας – Επιχειρεί η Πυροσβεστική

Φωτιά εκδηλώθηκε σε φορτηγό πλοίο, σημαίας Κύπρου, στο νέο Μώλο Δραπετσώνας που ήταν αγκυροβολημένο για επισκευή. Στο πλοίο βρίσκονται τρία μέλη πλήρωμα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρεί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα, ένα πλοιάριο της πυροσβεστικής, ένα πλωτό του λιμενικού καθώς και ρυμουλκό.

Ο Τραμπ αποκλείει την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν κερδίσει τις εκλογές

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο, δεν θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία. 

Σε συνέντευξή του στο κανάλι YouTube All-In Podcast, σημείωσε επίσης ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ θα ήταν «ένα πραγματικό πρόβλημα για τη Ρωσία».

Ναι, το εγγυώμαι, δεν θα το κάνω », είπε ο Τραμπ , μιλώντας για την αποστολή του στρατού στην Ουκρανία.

«Δεν είναι καλύτερα να πάμε μέχρι το τέλος;»: τι προειδοποίησε ο Πούτιν τη Δύση

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στη Δύση για την Ουκρανία. Τι είπε, θα υποχωρήσει η Μόσχα από τους στόχους της, θα αλλάξει η πρόταση για επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης;

Εκεί που η Δύση κάνει λάθος

Ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ, είπε ότι η Δύση κλιμακώνει τακτικά την κατάσταση, πιθανώς να υπολογίζει στο γεγονός ότι η Ρωσία θα φοβηθεί, αλλά ένα τέτοιο σχέδιο είναι λάθος.

Μια τολμηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο αξίας 15 εκατομμυρίων σε πόλη της Ρωσίας καταγράφηκε σε βίντεο

Στην πόλη Uzlovaya, στην περιοχή Τούλα, δύο άτομα με κυνηγετικές στολές και μάσκες λήστεψαν ένα κοσμηματοπωλείο αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων ρούβλια. 

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, Ιρίνα Βολκ, δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση στο κανάλι της στο Telegram και είπε ότι οι δράστες συνελήφθησαν.

Χρησιμοποίησαν ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο για να εκφοβίσουν τον πωλητή και έσπασαν εννέα προθήκες με ένα σφυρί. Τράπηκαν σε φυγή με τα κοσμήματα με αυτοκίνητο.