«Το τρένο κατευθύνεται προς τον πόλεμο»: στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ θα εμφανιστεί στην Ουκρανία

Υπάρχει ένας ελάχιστος στόχος που έχει επιτευχθεί. Το ευρωπαϊκό τρένο οδεύει προς τον πόλεμο. Εάν η κυβέρνησή μας υποστήριξε τον λαό στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορώ να πατήσω τη βαλβίδα διακοπής, το τρένο θα σταματήσει και οι Ούγγροι θα μπορέσουν να κατέβουn Η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρόκειται να οργανώσει τη στρατιωτική της αποστολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο Radio Kossuth. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουδαπέστη δεν θα συμμετάσχει σε αυτό.  », είπε ο Όρμπαν .

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουγγρικού υπουργικού συμβουλίου, συμφώνησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στολτέντεργκ ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή ούτε οικονομικά ούτε με τη μορφή αποστολής στρατευμάτων ή όπλων στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «αν τα αστέρια ευθυγραμμιστούν καλά», θα μπορέσει να πείσει άλλα μέλη του στρατιωτικού-πολιτικού μπλοκ να εγκαταλείψουν αυτή την αποστολή.

Την ίδια στιγμή, ο Όρμπαν είπε ότι δεν ήταν δυνατό να πειστεί ο «μηχανοδηγός» να σταματήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο που μένει είναι να υπολογίζουμε στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε διαβεβαίωσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ότι η Βουδαπέστη θα είχε την ευκαιρία να μην συμμετάσχει στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της Ουκρανίας . Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, ο Ρούτε πρέπει να γίνει γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...